
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים4
מצרכים
-
500 גרם שוקולד חלב
-
300 גרם אגוזי לוז
-
1 כוס אספרסו
-
2 קורט מלח גס
אופן הכנה
- ממיסים שוקולד בקערה המונחת בתוך סיר מים חמים, במקביל טוחנים את האגוזים במעבד מזון.
- כאשר השוקולד נמס מוסיפים כוס אספרסו חמה היישר מהמכונה לתוך קערת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומכבים את האש. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח.
- מכניסים למקרר למשך 20-30 דקות לצינון.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, מערבבים ומעבירים אותה ישירות על נייר אפייה, מכסים עם עוד נייר אפייה. מרדדים את התערובת בין שני ניירות האפייה רידוד קל עד לקבלת “שטיח” שוקולד ואגוזים שווה על פני נייר האפייה.
- מעבירים את ניירות האפייה כמו שהם לתבנית ומכניסים למקרר להתייצבות למשך 30 דקות או עד שה״שטיח״ מתקרר לחלוטין וניתן לחיתוך בקלות.
- מסירים את נייר האפייה עליון ובעזרת סכין חותכים את “השטיח” לצורות הרצויות.
- מכניסים לקופסה ושומרים בקירור.
חטיפי שוקולד קפה ואגוזים. צילום: משה שגב
בשיתוף עם דלונגי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
228.2
קק״ל
4563.0
קק״ל
פחמימות
15.1
גרם
301.0
גרם
שומן
16.6
גרם
331.3
גרם
נתרן
99.2
מ״ג
1983.0
מ״ג
חלבון
4.2
גרם
83.4
גרם
סיבים תזונתיים
2.3
גרם
46.1
גרם
שומן רווי
5.2
גרם
104.5
גרם
כולסטרול
5.8
מ״ג
115.0
מ״ג
סידן
64.6
מ״ג
1291.0
מ״ג
ברזל
1.3
מ״ג
26.3
מ״ג
אשלגן
206.5
מ״ג
4130.0
מ״ג
אבץ
0.9
מ״ג
18.9
מ״ג
תגובות (7)
אגוזי לוז קלויים?
לא. אגוזי לוז טבעיים ללא קלייה. שנה טובה.
אפשר להמיר את האספרסו בקפה נמס?
כן. זה אפשרי. כדאי שיהיה חזק כדי שירגישו בטעם. בהצלחה!
אפשר להחליף בשוקולד מריר?
בהחלט! ספרי לנו איך יצא
אפשרי בהחלט. שנה טובה!