סנו רקע

חלום ממכר וטעים בערבית: מאפה מועג’נאת מקלייה!

מועג'נאת מקלייה - מאפי בצק מטוגנים מהמטבח הערבי, במילוי תפוחי אדמה וביצים קשות. מומלץ מאוד להגיש עם רוטב יוגורט וזעתר משגע!
מועג'נאת מקלייה - מאפי בצק מטוגנים מהמטבח הערבי, במילוי תפוחי אדמה וביצים קשות. מומלץ מאוד להגיש עם רוטב יוגורט וזעתר משגע!
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.8 קק״ל 3972.7 קק״ל
    פחמימות 39.9 גרם 599.2 גרם
    שומן 6.6 גרם 99.7 גרם
    נתרן 417.0 מ״ג 6254.4 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 150.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 1.4 מ״ג 21.6 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 451.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 34.9 מ״ג 523.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    265
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.8 קק״ל 3972.7 קק״ל
    פחמימות 39.9 גרם 599.2 גרם
    שומן 6.6 גרם 99.7 גרם
    נתרן 417.0 מ״ג 6254.4 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 150.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 1.4 מ״ג 21.6 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 451.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 34.9 מ״ג 523.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הצעת הגשה - רוטב יוגורט וזעתר


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר לקבלת בצק אחיד לא דביק כארבע דקות.
  2. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים אותם בתבנית משומנת. מכסים אותם בסנו סושי- ניילון נצמד ונותנים להם לנוח כעשרים דקות.
  3. מכינים את המלית: בזמן הזה מועכים במזלג את תפוחי האדמה והביצים בצורה גסה ולא אחידה כך שחלק מהם הופכים למחית וחלק נשארים כחתיכות גסות.
  4. מתבלים את המלית במלח ובפלפל שחור ומוסיפים פנימה גם קצת שמן זית טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מכינים את המועג’נאת מקלייה: מרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר, בערך 1 מ”מ, חורצים פסים לאורך מחצית מהעיגול עד לאמצע כשהשוליים נשארים שלמים. מקפלים את החלק העליון הלא מחורץ על החלק המחורץ ובעזרת האצבעות צובטים על מנת לחבר אותם לחצי עיגול.
  6. מניחים במרכז את המלית ומקפלים צד אחד על המלית ליצירת משולש ומעליו את הצד השני.
  7. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומוסיפים כף חומץ. מטגנים אותם עד להזהבה מלאה. מגישים חם!
  8. הצעת הגשה - לערבב יוגורט עם שמנת חמוצה, עלי זעתר טריים שנכתשו במכתש ועלי, פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ או כתוש במכתש ועלי, שיני שום כתושות ומלח.

    מועג'נאת מקלייה במילוי תפוחי אדמה וביצה קשה. צילום: שניר גוואטה
    מועג’נאת מקלייה במילוי תפוחי אדמה וביצה קשה. צילום: שניר גוואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלום ממכר וטעים בערבית: מאפה מועג’נאת מקלייה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    Nava Ben-Moshe

    המתכון הוא של נוף עתאמנה המוכשרת, שגם מלמדת אצל דנון, אבל המתכון שלה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות