חמאת בוטנים ביתית – כי למה לקנות אם אפשר להכין לבד?

חושבים שלהכין חמאת בוטנים ביתית זו משימה מורכבת? אוהד חורי נזכר בימים רחוקים בבסיס הצבאי הקטן שבו שירת ומכין חמאת בוטנים ביתית משגעת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

כששירתי בצבא אי שם בסיס זעיר ברמת הגולן (לפני כמה עשורים) היה לי נוהל קבוע עם עצמי בשבתות שנשארתי בבסיס: שעת ערביים, רגע לפני שהשק”ם נסגר, דייט משולש: בקבוק קולה כמעט קפואה ושקית של במבה.

הייתה לי נקודה קבועה באחד הספסלים שליד, עם נוף אל השטחים העצומים שהקיפו את הבסיס והחליפו נוף מדי כמה חודשים. בשעה הזו כבר היינו חופשיים ממפקדים, מרס”ר הבסיס וממטלות מעיקות והייתי לוקח את הזמן בשביל להוריד הילוך ולהירגע. השילוב הזה של שקט של שישי, אוויר של רמת הגולן, קולה ובמבה (שהזיווג הזה הוא מתנת היקום לאנושות בעיניי) היה פותח לי את הסופ”ש באנרגיות קצת יותר חיוביות ועוזר להתגבר על הגעגוע הביתה.

אני חייב להודות שחמאת בוטנים אף פעם לא הייתה משהו שהתחברתי אליו למרות שלא ברור לי למה, הרי לבמבה אני מכור. איכשהו, יצא שלפני שנה וקצת התבקשתי להכין בראוניז עם חמאת בוטנים לארוחה עם חברים והחלטתי לזרום עם הבקשה. כמה ניסיונות במטבח הניבו שילוב פשוט ונפלא שיצא ניגוד מושלם בין מתוק ומלוח וגרמו לי להתחיל לשלב חמאת בוטנים בעוגות, עוגיות (נסו להוסיף שכבת חמאת בוטנים דקה לעוגיות ריבה!), שייקים לחדר כושר וכל מיני תבשילים אסייתיים.

בתכלס, אין גבול למה שאפשר לעשות עם הממרח הנפלא הזה וכשמבינים כמה קל וזול להכין אותו בבית אני מבטיח לכם שתתחילו להכין צנצנות לעיתים קרובות (זו מתנה נפלאה, אגב!).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות/180 מעלות בטורבו.
  2. בינתיים מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו שמים את הבוטנים, בשכבה אחת.
  3. קולים את הבוטנים במשך 10 דקות, מערבבים מעט, הופכים את הבוטנים ומחזירים לתנור ל-5-15 דקות.
  4. מדי 5 דקות בודקים את הבוטנים ומוודאים שלא נשרפו. הבוטנים מוכנים כאשר הם זהובים במידה (לא חומים) והמטבח מלא בריח עז של בוטנים.
  5. מוציאים את הבוטנים מהתנור ומקררים לטמפ’ חדר.
  6. אם הבוטנים אינם קלופים, מניחים מגבת על השיש, מניחים את הבוטנים על המגבת ומעליהם מגבת נוספת. בעדינות, מניחים את הידיים על המגבת העליונה ומגלגלים את הידיים קדימה ואחורה כך שקליפות הבוטנים הקלויים ייפרדו מהבוטנים. בוררים את הבוטנים הקלופים.
  7. מניחים את הבוטנים בקערת מעבד מזון חזק ומפעילים (רצוף, לא פולסים). הבוטנים יעברו מספר שלבים - בהתחלה פירורים, לאחר מכן גושים ולבסוף משחה. פרק הזמן בין שלב לשלב משתנה בהתאם לעוצמת מעבד המזון (אני משתמש במג’ימיקס, מעולה). אם אתם מרגישים שהתערובת יבשה מדי ולא מצליחה להפוך למשחה, ניתן להוסיף שמן ניטרלי כלשהו (חמניות, קנולה וכו’), כפית בכל פעם. ככל שתטחנו יותר את המסה ישתחררו יותר שמנים והיא תהיה חלקה יותר.
  8. כשחמאת הבוטנים מוכנה ומספיק חלקה לטעמכם, יש להוסיף לה מלח לפי הטעם ודבש / רוטב מייפל אמיתי לפי הטעם (אופציונאלי אך מומלץ, להדגשת מתיקותם הטבעית של הבוטנים). להתחיל בחצי כפית ולהמשיך משם.
  9. לעבד שוב בכמה פולסים כדי להטמיע את התוספות במסה ולהעביר לצנצנות מעוקרות.

איך מכינים בבית חמאה? קרין גורן עם מתכון מושלם

איך מכינים בבית ריבת חלב? מתכון מושלם עם פטנט

 

הערות

  • אם אתם חוששים מטמפ' קליית הבוטנים, ניתן להנמיך אותה ל 170-180 מעלות ללא טורבו אך משך הקלייה יתארך
  • חמאת בוטנים ביתית לא תצא חלקה כמו חמאת בוטנים תעשייתית
  • רוטב מייפל אמיתי (לא תעשייתי!) הוא אופציית המתקה טבעונית למי שמעוניין
  • באותו אופן ניתן להכין חמאת שקדים או כל חמאת אגוזים אחרת

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 66.9 קק״ל 66.9 קק״ל
פחמימות 18.0 גרם 18.0 גרם
שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
נתרן 1551.2 מ״ג 1551.2 מ״ג
חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
אשלגן 11.4 מ״ג 11.4 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Benny Natan

    היכן מאחסנים וכמה זמן מחזיקה?

      Avatar
      Foody Foody

      מאחסנים במזווה במקום קר ויבש, מחזיקה עד 3 חודשים אם מקפידים להשתמש בכל פעם בסכין או כף נקייה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody