רקע יד מרדכי

חמות ורכות ישר מהתנור: לחמניות מתוקות עם ריקוטה

מתכון מדויק להכנת לחמניות מתוקות! עם ריקוטה ודבש למתיקות מעודנת, האורחים שלכם בטוח לא יסתפקו רק בלחמניה אחת!
מתכון מדויק להכנת לחמניות מתוקות! עם ריקוטה ודבש למתיקות מעודנת, האורחים שלכם בטוח לא יסתפקו רק בלחמניה אחת!
  • נעמה רן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    113
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 113.0 קק״ל 2711.2 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 462.2 גרם
    שומן 1.2 גרם 28.9 גרם
    נתרן 217.9 מ״ג 5228.5 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 85.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 9.4 גרם
    כולסטרול 12.1 מ״ג 290.7 מ״ג
    סידן 62.5 מ״ג 1500.0 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 38.5 מ״ג 925.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    113
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 113.0 קק״ל 2711.2 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 462.2 גרם
    שומן 1.2 גרם 28.9 גרם
    נתרן 217.9 מ״ג 5228.5 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 85.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 9.4 גרם
    כולסטרול 12.1 מ״ג 290.7 מ״ג
    סידן 62.5 מ״ג 1500.0 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 38.5 מ״ג 925.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור

בין חלה לעוגה: לחמניות מתוקות עם רכות אין סופית וטעם גבינתי עדין וקטיפתי שנוצר מהשילוב המושלם של בין הריקוטה, הדבש ושמן הזית העדין. נהדרות עם כוס תה או כוס קפה, עם או בלי מריחה נוספת של חמאה ודבש. אם חשקה נפשכם בטעמים עמוקים – חובה להוסיף את הקינמון וההל!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה

  • 1 יחידה חלמון
    טרוף בקערית עם 2 כפות מים

זיגוג

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הלחמניות: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, חוץ מהצימוקים, מערבבים ידנית באמצעות כף.
  2. מרכיבים את וו הלישה למיקסר ומערבלים את המרכיבים במשך 6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים דקה נוספת לצורך פיזור אחיד.
  3. מכסים בניילון נצמד אך רופף ומתפיחים במשך 12 שעות במקרר או כשעתיים מחוץ למקרר.
  4. מרפדים את התבנית בנייר האפייה. משמנים את החלק החיצוני של קערית קטנה חסינת חום וממקמים אותה במרכז התבנית.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-24 חלקים. משטחים מעט כל חלק ואז אוספים לכדור.
  6. מניחים את הכדורים בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה, סביב הקערית המשומנת. מתחילים לסדר את הכדורים בצמוד לקערית, במרחק של 1.5 ס”מ זה מזה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  7. מכסים את תבנית הלחמניות בניילון נצמד אך רופף ומניחים לתפיחה למשך 40 דקות ליד התנור המתחמם.
  8. מברישים את הלחמניות בחלמון עם מים ואופים במשך 25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות גם בתחתית. בסיום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור לצינון הלחמניות.
  9. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית את אבקת הסוכר והמים לקרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים ספירלות על הלחמניות.
  10. ממתינים 2 דקות להתייצבות הזילוף, ממלאים את הקערית במרכז בדבש ומגישים.
לחמניות ריקוטה דבש שמן זית יד מרדכי 1. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל וטלי צדקיכרעיים ירקות שורש יד מרדכי 1
לחמניות מתוקות מתוקות עם ריקוטה ודבש! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל וטלי צדקי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חמות ורכות ישר מהתנור: לחמניות מתוקות עם ריקוטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות