חנוכה אמריקה סטייל: סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים

סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים - אם אתם מחובבי הז'אנר אתם חייבים לנסות! הטעם האמריקאי הממכר עכשיו בגרסת הסופגנייה והיא אפילו אפויה
סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים - אם אתם מחובבי הז'אנר אתם חייבים לנסות! הטעם האמריקאי הממכר עכשיו בגרסת הסופגנייה והיא אפילו אפויה
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.0 קק״ל 5239.8 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 731.4 גרם
    שומן 10.0 גרם 200.4 גרם
    נתרן 156.7 מ״ג 3134.6 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 132.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.1 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 31.5 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 15.6 מ״ג 312.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 122.6 מ״ג 2452.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 262.0 קק״ל 5239.8 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 731.4 גרם
    שומן 10.0 גרם 200.4 גרם
    נתרן 156.7 מ״ג 3134.6 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 132.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.1 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 31.5 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 15.6 מ״ג 312.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 122.6 מ״ג 2452.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.5 מ״ג
    סגור

נכון שכריך חמאת בוטנים וריבה זה מעולה? אז עכשיו דמיינו כמה מדהימה יכולה להיות סופגנייה עם אותו המילוי. דמיינתם? מצוין. עכשיו דמיינו שהיא אפילו לא מטוגנת – אלא אפויה! למה מגיע לנו כל הטוב הזה? אז קבלו מתכון משגע לסופגניות אפויות, שמזריקים בהן ריבה וחמאת בוטנים והן הומאז’ מגניב לכריך האמריקאי המסורתי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
מלי זיידמן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

שימון

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, השמן, המים והמלח.
  2. בעזרת וו הלישה מערבבים את הבצק במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומעט גמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך 90 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את הסופגניות: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק, בעזרת מערוך, ליריעת בצק בעובי כ־1/2 2 ס”מ.
  5. בעזרת כוס או רינג קורצים עיגולים מהבצק.
  6. מניחים את עיגולי הבצק שיצרנו על גביו תבנית תנור, שעליה מונח נייר אפייה משומן.
  7. מרססים את העיגולים/סופגניות בספריי שמן, ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות.
  8. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות.
  9. משמנים שוב את הסופגניות בספריי השמן ואופים אותן כ־25-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
  10. מוציאים את הסופגניות מהתנור ומצננים אותן.
  11. ממלאים את הסופגניות: מעבירים את הריבה ואת חמאת הבוטנים לשתי שקיות זילוף עם צנתר רחב.
  12. יוצרים פתח קטן בחלקה העליון של כל סופגנייה וממלאים כל סופגנייה בריבה ובחמאת בוטנים.
  13. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    סופגניות אפויות עם ריבה1
    סופגניות אפויות עם ריבה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חנוכה אמריקה סטייל: סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ליאור כהן

    אפשר לעשות עם קמח תופח/קמח מלא?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליאור, אפשר לעשות עם קמח מלא, קמח תופח לא מחליף שמרים

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף אדיר. תודה שחזרת לספר לנו.
      נשמח בפעם הבאה אם תצלם תמונה ותראה מה יצא 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות