חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות

ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה נהדרת לארוחה בשרית - חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות שכולם אוהבים. האורחים יתפעלו ואתם תקצרו מלא מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

חצילים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את החצילים בתבנית וקולים בתנור כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים ומוכנים. מצננים.
  3. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
  4. קוצצים דק את הבצל, השום, הפלפל החריף והפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  5. מוסיפים את האורגנו ומערבבים.
  6. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, תוך כדי ערבוב ופירור הבשר בכף עץ.
  7. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.
  8. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
  9. עושים חתך אורכי בכל חציל ופותחים אותו מעט בעזרת האצבעות. ממלאים כל חציל בתערובת הבשר הטחון. לכל חציל מכניסים 2 פרוסות עגבנייה.
  10. מניחים את החצילים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות.
  11. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום.
  12. במחבת מחממים שמן זית. מטגנים את השום כדקה.
  13. מוסיפים את כל יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים 5 דקות. מצננים.
  14. מגישים: יוצקים לצלחת הגשה את הרוטב ומניחים מעל את החצילים הממולאים. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים מעל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 666.7 קק״ל 2667.0 קק״ל
פחמימות 39.6 גרם 158.6 גרם
שומן 43.1 גרם 172.3 גרם
נתרן 1572.6 מ״ג 6290.2 מ״ג
חלבון 34.9 גרם 139.7 גרם
סיבים תזונתיים 14.8 גרם 59.3 גרם
שומן רווי 9.7 גרם 39.0 גרם
כולסטרול 86.0 מ״ג 344.0 מ״ג
סידן 187.8 מ״ג 751.1 מ״ג
ברזל 8.6 מ״ג 34.5 מ״ג
אשלגן 1969.7 מ״ג 7878.7 מ״ג
אבץ 7.2 מ״ג 28.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody