חציל פרמזן על האש של איילת הירשמן
איילת הירשמן משדרגת את המתכון האיטלקי הקלאסי, חציל פרמזן, ומכינה את המנה האהובה מחציל קלוי על האש. מתבלים ברוטב עגבניות וגבינה ומקבלים מנה צמחונית נהדרת
איילת הירשמן משדרגת את המתכון האיטלקי הקלאסי, חציל פרמזן, ומכינה את המנה האהובה מחציל קלוי על האש. מתבלים ברוטב עגבניות וגבינה ומקבלים מנה צמחונית נהדרת
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 304.8 קק״ל 1219.3 קק״לפחמימות 18.7 גרם 74.8 גרםשומן 18.7 גרם 74.7 גרםנתרן 745.2 מ״ג 2980.7 מ״גחלבון 17.9 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 8.2 גרם 32.8 גרםכולסטרול 30.5 מ״ג 122.0 מ״גסידן 429.3 מ״ג 1717.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 440.9 מ״ג 1763.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות305
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 304.8 קק״ל 1219.3 קק״לפחמימות 18.7 גרם 74.8 גרםשומן 18.7 גרם 74.7 גרםנתרן 745.2 מ״ג 2980.7 מ״גחלבון 17.9 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 8.2 גרם 32.8 גרםכולסטרול 30.5 מ״ג 122.0 מ״גסידן 429.3 מ״ג 1717.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 440.9 מ״ג 1763.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 305 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים בינוניים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 כפות שמן זית
-
1 כוס רוטב עגבניות מוכן
-
2 שיני שום
-
1 כפית סוכר חום
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
10 עלי בזיליקום
-
200 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- שורפים את החצילים על אש גלויה עד שהם משחירים מכל הצדדים ומתרככים.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- מניחים את החצילים על משטח העבודה וחוצים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- פורסים דק את שיני השום, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים וקורעים לחתיכות גסות את עלי הבזיליקום.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, מוסיפים את רוטב העגבניות, שבבי הצ’ילי, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מסירים מהאש.
- יוצקים את רוטב העגבניות על החצילים, מגררים בפומפייה או במגרדת את גבינת הפרמזן וזורים אותה מלמעלה. מפזרים את עלי הבזיליקום ואופים כ-25 דקות בתנור, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
אופן הכנה
- שורפים את החצילים על אש גלויה עד שהם משחירים מכל הצדדים ומתרככים.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- מניחים את החצילים על משטח העבודה וחוצים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- פורסים דק את שיני השום, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים וקורעים לחתיכות גסות את עלי הבזיליקום.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, מוסיפים את רוטב העגבניות, שבבי הצ’ילי, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מסירים מהאש.
- יוצקים את רוטב העגבניות על החצילים, מגררים בפומפייה או במגרדת את גבינת הפרמזן וזורים אותה מלמעלה. מפזרים את עלי הבזיליקום ואופים כ-25 דקות בתנור, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן