משק ויילר רקע

טבעוני ומושחת: טופו ברוטב כמו שמנת פלפלת

מתכון לקוביות טופו ברוטב אסיאתי עם פלפל שחור וקרם קוקוס ממכר! מנת חלבון מושלמת שאפשר להגיש עם אורז או להוסיף למוקפץ
מתכון לקוביות טופו ברוטב אסיאתי עם פלפל שחור וקרם קוקוס ממכר! מנת חלבון מושלמת שאפשר להגיש עם אורז או להוסיף למוקפץ
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 226.3 קק״ל 678.9 קק״ל
    פחמימות 22.1 גרם 66.2 גרם
    שומן 14.9 גרם 44.8 גרם
    נתרן 151.9 מ״ג 455.7 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 11.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 3.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.7 מ״ג 89.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 199.2 מ״ג 597.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 226.3 קק״ל 678.9 קק״ל
    פחמימות 22.1 גרם 66.2 גרם
    שומן 14.9 גרם 44.8 גרם
    נתרן 151.9 מ״ג 455.7 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 11.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 3.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.7 מ״ג 89.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 199.2 מ״ג 597.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

בכל מיני מטבחים יש רטבים על בסיס פלפל שחור וחלקם על טהרת השמנת או החמאה, פה תמצאו רוטב עשיר מבוסס על קרם קוקוס וג’ינג’ר שמעניק ניחוח אסיאתי למנה. הפלפל השחור נותן חריפות ועניין לטופו חומוס שהוא בעל טעם נייטרלי ועדין, מנה מושלמת לצד אורז לבן.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הטופו: מחממים את השמן במחבת. מצפים את הטופו בקורנפלור, מנערים את העודפים ומטגנים משני הצדדים להזהבה יפה.
  2. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את השום והג’ינג’ר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את המים, הסויה, המייפל, קרם הקוקוס והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל את הרוטב תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
  7. מחזירים למחבת את הטופו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. אם רוצים רוטב דליל יותר, מדללים אותו עם עוד חלב קוקוס או מים רותחים.
  8. מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים עם אורז.

    טופו ברוטב פלפל. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל
    טופו ברוטב פלפל. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טבעוני ומושחת: טופו ברוטב כמו שמנת פלפלת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות