
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 226.3 קק״ל 678.9 קק״לפחמימות 22.1 גרם 66.2 גרםשומן 14.9 גרם 44.8 גרםנתרן 151.9 מ״ג 455.7 מ״גחלבון 3.8 גרם 11.4 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרםשומן רווי 1.3 גרם 3.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.7 מ״ג 89.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 199.2 מ״ג 597.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות226
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 226.3 קק״ל 678.9 קק״לפחמימות 22.1 גרם 66.2 גרםשומן 14.9 גרם 44.8 גרםנתרן 151.9 מ״ג 455.7 מ״גחלבון 3.8 גרם 11.4 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרםשומן רווי 1.3 גרם 3.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.7 מ״ג 89.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 199.2 מ״ג 597.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.8 מ״גסגור
בכל מיני מטבחים יש רטבים על בסיס פלפל שחור וחלקם על טהרת השמנת או החמאה, פה תמצאו רוטב עשיר מבוסס על קרם קוקוס וג’ינג’ר שמעניק ניחוח אסיאתי למנה. הפלפל השחור נותן חריפות ועניין לטופו חומוס שהוא בעל טעם נייטרלי ועדין, מנה מושלמת לצד אורז לבן.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 226 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים


טופו
-
1 חבילה טופו הבית במרקם קשה משק ויילר
-
2 כפות קורנפלור
-
3 כפות שמן קנולה
רוטב
-
2 כפות שמן סויה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 שן שוםכתושות
-
1 כפית שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1/4 כוס מים
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
2 כפות סירופ מייפלאו לחלופין סילאן
-
1/2 קרם קוקוס פחית
-
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
-
1 כף קורנפלורמעורבב עם כף מים
הגשה
-
3 מנות אורז לבן מבושל
-
2 כפות שומשום שחור
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ

אופן הכנה
- מכינים את הטופו: מחממים את השמן במחבת. מצפים את הטופו בקורנפלור, מנערים את העודפים ומטגנים משני הצדדים להזהבה יפה.
- מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים, הסויה, המייפל, קרם הקוקוס והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל את הרוטב תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מחזירים למחבת את הטופו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. אם רוצים רוטב דליל יותר, מדללים אותו עם עוד חלב קוקוס או מים רותחים.
- מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים עם אורז.
טופו ברוטב פלפל. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל
אופן הכנה
- מכינים את הטופו: מחממים את השמן במחבת. מצפים את הטופו בקורנפלור, מנערים את העודפים ומטגנים משני הצדדים להזהבה יפה.
- מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים, הסויה, המייפל, קרם הקוקוס והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל את הרוטב תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מחזירים למחבת את הטופו ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. אם רוצים רוטב דליל יותר, מדללים אותו עם עוד חלב קוקוס או מים רותחים.
- מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים עם אורז.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן