טורטיות ביתיות על מחבת כמו במקסיקו
- לימור שרעבי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.0 קק״ל 471.7 קק״לפחמימות 14.2 גרם 113.6 גרםשומן 0.4 גרם 2.9 גרםנתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 17.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 55.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 70.3 מ״ג 562.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות59
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.0 קק״ל 471.7 קק״לפחמימות 14.2 גרם 113.6 גרםשומן 0.4 גרם 2.9 גרםנתרן 387.6 מ״ג 3100.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 17.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 55.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 70.3 מ״ג 562.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״גסגור
איך אני אוהבת ארוחות ערב קלות וטעימות!
כשאני חוזרת אחרי יום עבודה ובבית רוצים לאכול משהו שיהיה קליל, אני מיד מתנדבת להכין משהו בצ’יק-צ’ק. ככה, יש לי הזדמנות לשחק בבצק וליצור ארוחות קלות שוות וטעימות.
זוכרים שאני אוהבת בצק? היום אני אלמד אתכם להכין טורטיות קלות להכנה שמהוות פתרון מהיר לארוחת הערב ותוך זמן קצר כבר יש לכם על השולחן פרצופים מחייכים.
אחרי שתכינו את המתכון הזה לא תרצו יותר לקנות טורטיות מוכנות מהסופר.
נכון שבמקסיקו (וגם בארץ), יש מכונה כזו, מעין מכבש שעושה את הצורה העגולה. אבל תכף תראו כמה קל ופשוט להכין טורטייה ביתית ללא כל מכשיר נלווה.
את הטורטייה הכנתי עם קמח תירס טחון דק שמצאתי בסופר במדף של ללא גלוטן, וכדי להפוך אותה לבריאה יותר השתמשתי בקמח מלא.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 59 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק טורטייה
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
1 כוס קמח מלא
-
1/2 כוס מיםועוד קצת למקרה בצורך
-
1 כפית מלח דק
גבינות למילוי
-
1 קופסה גבינת שמנת 5%
-
1 קופסה גבינה בולגרית
-
1 גליל גבינת עיזים
-
1 קופסה גבינת פקורינומגורדת
אופן הכנה
- בקערה שמים את הקמחים המים והמלח ולשים לבצק יציב ונעים אבל לא רך מידי.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מקמחים משטח עבודה, מקמחים כל כדור. מתחילים לרדד ולפתוח כל כדור דק דק - הקפידו שהבצק ומשטח העבודה יהיו מקמחים כל הזמן. פותחים לעיגול בקוטר של כ-25 ס”מ.
- על מחבת טפלון ללא שמן שמים את עיגול הבצק לכ-2 דקות. שימו לב לא לשרוף את הבצק כדי שלא יתייבש. הופכים וממשיכים בטיגון כ-2 דק’ נוספות.
- מוציאים לצלחת מרססים מעט מים מעל ומכסים במגבת (זה ימנע מהטורטיות להתייבש).
- חוזרים על הפעולה הזאת עם כל הכדורים.
- מורחים כל טורטייה במה שאוהבים מגלגלים ושמים במחבת לטיגון קל משני הצדדים כדי שהגבינות יימסו. אפשר להוסיף, עשבי תיבול, רוטב סרירצ’ה חריף, ביצה וכו’…
- מוציאים ומגישים עם ירקות טריים.
אופן הכנה
- בקערה שמים את הקמחים המים והמלח ולשים לבצק יציב ונעים אבל לא רך מידי.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מקמחים משטח עבודה, מקמחים כל כדור. מתחילים לרדד ולפתוח כל כדור דק דק - הקפידו שהבצק ומשטח העבודה יהיו מקמחים כל הזמן. פותחים לעיגול בקוטר של כ-25 ס”מ.
- על מחבת טפלון ללא שמן שמים את עיגול הבצק לכ-2 דקות. שימו לב לא לשרוף את הבצק כדי שלא יתייבש. הופכים וממשיכים בטיגון כ-2 דק’ נוספות.
- מוציאים לצלחת מרססים מעט מים מעל ומכסים במגבת (זה ימנע מהטורטיות להתייבש).
- חוזרים על הפעולה הזאת עם כל הכדורים.
- מורחים כל טורטייה במה שאוהבים מגלגלים ושמים במחבת לטיגון קל משני הצדדים כדי שהגבינות יימסו. אפשר להוסיף, עשבי תיבול, רוטב סרירצ’ה חריף, ביצה וכו’…
- מוציאים ומגישים עם ירקות טריים.
הערות
- ניתן להכין עם כל קמח תירס אבל חשוב שיהיה דק. כל קמח מעט שונה וייתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים
- אם לא מוצאים קמח תירס טחון כאבקה ניתן לטחון כל קמח תירס לאבקה יותר דקה
- ניתן להכין עם קמח לבן במקום מלא אבל אז כמות המים תשתנה. תצטרכו פחות מים
- הטורטיות עוברות יופי הקפאה ויכולות לשמש אתכם לפעם הבאה. רק צריך לעטוף אותן היטב בניילון לפני ההקפאה
- מהטורטיות אפשר להכין כל דבר לארוחת הערב אפשר לטגן עליהם חביתות, לגלגל בהם שווארמה, להכין טורטיפיצה, למלא בגבינות וביצה ולטגן כמו סמבוסק וכל מה שעולה בדעתכם
הערות
- ניתן להכין עם כל קמח תירס אבל חשוב שיהיה דק. כל קמח מעט שונה וייתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים
- אם לא מוצאים קמח תירס טחון כאבקה ניתן לטחון כל קמח תירס לאבקה יותר דקה
- ניתן להכין עם קמח לבן במקום מלא אבל אז כמות המים תשתנה. תצטרכו פחות מים
- הטורטיות עוברות יופי הקפאה ויכולות לשמש אתכם לפעם הבאה. רק צריך לעטוף אותן היטב בניילון לפני ההקפאה
- מהטורטיות אפשר להכין כל דבר לארוחת הערב אפשר לטגן עליהם חביתות, לגלגל בהם שווארמה, להכין טורטיפיצה, למלא בגבינות וביצה ולטגן כמו סמבוסק וכל מה שעולה בדעתכם
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
באת לי טוב עם המתכון הזה
בשמחה ?
האם אפשר להשאיר את הטורטיות הריקות במקרר ולאכול יום למחרת?
עדיף בהקפאה