ט”ו בשבט מגיע: קציצות עוף ופירות יבשים

אלכס ולינוי במתכון מושלם לקציצות נימוחות שמתבשלות בשלל פירות יבשים קלאסיים שימתיקו לכם את היום! מנה מפתיעה שתשדרג לכם את ט"ו בשבט הבא עלינו לטובה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

אלכס ואני ממש אוהבים פירות יבשים, זה נשנוש של מבוגרים שרוצים משהו מתוק ומנסים להימנע משוקולד, אנחנו מנשנשים את שניהם!
כשזה מגיע לבישולים הרבה אנשים אומרים שהם לא אוהבים אוכל מתוק ואני לא מדברת על קינוחים!

ואנחנו אומרים ככה - אם זה מוצלח אז זה מוצלח. מה זה משנה אם מתוק או מלוח? בישראל, יש חג אחד שגורם לכולנו לרצות לבשל אוכל “מתוק”- ט”ו בשבט!

אז קודם כל מבחר הפירות היבשים הוא אין סופי וכל שנה אנחנו מגלים על עוד פרי יבש שטרם טעמנו למשל השנה זה היה אגס ואפרסק- היסטרי!

במתכון הזה הלכנו על הפירות הקלאסיים שאפשר למצוא כל השנה ובכל מקום עם הטעמים שאנחנו אוהבים. מה שכיף במתכונים של ט”ו בשבט, זה שהם תמיד נראים סופר חגיגיים, אז אפשר לארח איתם או סתם להכין בבית כשבא לכם להתפנק.

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל המרכיבים של הקציצות עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מקבבים לקציצות בינוניות וצורבים על מחבת חמה משומנת מעט משני הצדדים רק לקבלת צבע- אין צורך בבישול מלא כי הן יתבשלו ברוטב. מומלץ להכין קודם קציצה אחת, לטעום ולוודא שהמסה מתובלת היטב.

    צורבים קלות את הקציצות במחבת. צילום: אלכס ולינוי
    צורבים קלות את הקציצות במחבת. צילום: אלכס ולינוי

  3. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית הבצל והשום (את השום מומלץ לדפוק עם סכין לפני שמכניסים למחבת למיצוי טעמים).
  4. מוסיפים את זרעי השומר, הכמון וזרעי הכוסברה הטחונים ומערבבים היטב עד שהבצל נהיה שקוף.
  5. מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
  6. חותכים את הפירות היבשים לרבעים ומוסיפים למחבת יחד עם קוביות הגזר ומקל הקינמון ומקפיצים את הכל במחבת. מוסיפים את היין ומצמצמים בחצי.
    קוצצים את הפירות היבשים הבצל והגזר לרבעים. צילום: אלכס ולינוי
    קוצצים את הפירות היבשים הבצל והגזר לרבעים. צילום: אלכס ולינוי

    מקפיצים את הפירות היבשים הבצל והגזר במחבת. צילום: אלכס ולינוי
    מקפיצים את הפירות היבשים הבצל והגזר במחבת. צילום: אלכס ולינוי

  7. לאחר צמצום היין מוסיפים כוס מים ומלח ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
  8. את הקציצות שצרבנו מסדרים בתבנית פיירקס ושופכים מעל את הרוטב. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לכ-20 דקות.

    מסדרים את הקציצות בפיירקס ושופכים את הרוטב מעל. צילום: אלכס ולינוי
    מסדרים את הקציצות בפיירקס ושופכים את הרוטב מעל. צילום: אלכס ולינוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 192.3 קק״ל 2307.8 קק״ל
פחמימות 17.2 גרם 206.7 גרם
שומן 10.7 גרם 128.1 גרם
נתרן 980.3 מ״ג 11763.0 מ״ג
חלבון 10.8 גרם 129.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 32.8 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 29.2 מ״ג 350.0 מ״ג
סידן 56.1 מ״ג 673.7 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 27.7 מ״ג
אשלגן 494.7 מ״ג 5936.6 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 10.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar