פרפה טחינה, חלבה וסילאן עם שקדים וקדאיף

מתכון פשוט ומעולה של פרפה צונן שכולו טעמים מזרח תיכוניים: טחינה, חלבה, סילאן ותוספת קראנצ'ית של שערות קדאיף
מתכון פשוט ומעולה של פרפה צונן שכולו טעמים מזרח תיכוניים: טחינה, חלבה, סילאן ותוספת קראנצ'ית של שערות קדאיף
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 6 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    443
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 443.2 קק״ל 5318.6 קק״ל
    פחמימות 26.0 גרם 311.6 גרם
    שומן 32.7 גרם 392.3 גרם
    נתרן 51.4 מ״ג 616.7 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.3 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 162.6 גרם
    כולסטרול 18.0 מ״ג 215.8 מ״ג
    סידן 50.9 מ״ג 611.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 14.4 מ״ג
    אשלגן 81.0 מ״ג 971.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 6 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    443
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 443.2 קק״ל 5318.6 קק״ל
    פחמימות 26.0 גרם 311.6 גרם
    שומן 32.7 גרם 392.3 גרם
    נתרן 51.4 מ״ג 616.7 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.3 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 162.6 גרם
    כולסטרול 18.0 מ״ג 215.8 מ״ג
    סידן 50.9 מ״ג 611.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 14.4 מ״ג
    אשלגן 81.0 מ״ג 971.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקדאיף, השקדים, אבקת הסוכר והחמאה המומסת לציפוי מלא של הקדאיף.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. משטחים את הקדאיף בתבנית תנור ואופים כ-10 דקות להזהבה יפה. מצננים לגמרי, מפוררים ושומרים בצד.
  4. מערבבים בקערה את הטחינה, הסילאן ורבע כוס שמנת מתוקה לתערובת אחידה.
    פרפה טחינה וסילאן עם שקדים מסוכרים3
    מוסיפים לקערה את הטחינה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל

    פרפה טחינה וסילאן עם שקדים מסוכרים2
    מוסיפים לקערה את הסילאן. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל

  5. מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את יתר השמנת והאינסטנט פודינג לקצפת.
  6. מאחדים את הקצפת עם תערובת הטחינה ושערות החלבה, יוצקים את התערובת לתבניות אישיות ומקפיאים להתייצבות מלאה.
  7. משחררים את הפרפה מהתבניות, מניחים בצלחות הגשה, מפזרים מעל את הקדאיף והשקדים (ניתן לזלף עוד סילאן) ומגישים.
פרפה טחינה וסילאן עם שקדים מסוכרים
מפזרים את תערובת הקדאיף והשקדים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל
פרפה טחינה וסילאן עם שקדים מסוכרים4
פרפה טחינה וסילאן עם שקדים וקדאיף. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל
פרפה טחינה וסילאן עם שקדים מסוכרים1
פרפה טחינה וסילאן עם שקדים וקדאיף. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות