טנזיה פירות יבשים צמחונית של אבי לוי

אבי לוי מכין טנזיה, תבשיל מתקתק של פירות יבשים ופיצוחים בליווי אורז. מנה צמחונית לאירוח בט"ו בשבט או בערב שבת
אבי לוי מכין טנזיה, תבשיל מתקתק של פירות יבשים ופיצוחים בליווי אורז. מנה צמחונית לאירוח בט"ו בשבט או בערב שבת
  • אבי לוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1415
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1415.0 קק״ל 8489.9 קק״ל
    פחמימות 169.7 גרם 1018.1 גרם
    שומן 67.5 גרם 404.8 גרם
    נתרן 1087.0 מ״ג 6522.1 מ״ג
    חלבון 36.7 גרם 220.5 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 118.5 גרם
    שומן רווי 8.3 גרם 50.0 גרם
    כולסטרול 1.6 מ״ג 9.3 מ״ג
    סידן 355.1 מ״ג 2130.5 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 46.1 מ״ג
    אשלגן 1415.0 מ״ג 8489.7 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 34.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1415
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1415.0 קק״ל 8489.9 קק״ל
    פחמימות 169.7 גרם 1018.1 גרם
    שומן 67.5 גרם 404.8 גרם
    נתרן 1087.0 מ״ג 6522.1 מ״ג
    חלבון 36.7 גרם 220.5 גרם
    סיבים תזונתיים 19.8 גרם 118.5 גרם
    שומן רווי 8.3 גרם 50.0 גרם
    כולסטרול 1.6 מ״ג 9.3 מ״ג
    סידן 355.1 מ״ג 2130.5 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 46.1 מ״ג
    אשלגן 1415.0 מ״ג 8489.7 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 34.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את הטנזיה: פורסים את הבצל ואת השום לפרוסות דקות.
  2. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  3. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  4. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ’ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  6. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
  7. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  8. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד.
  9. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה.
  10. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  11. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  12. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טנזיה פירות יבשים צמחונית של אבי לוי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    גילי

    רוצים לראות טו בשבט שיפתחו לנו תודה רבה רבה רבה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות