טנזיה פירות יבשים צמחונית של אבי לוי

אבי לוי מכין טנזיה, תבשיל מתקתק של פירות יבשים ופיצוחים בליווי אורז. מנה צמחונית לאירוח בט"ו בשבט או בערב שבת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    27

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הטנזיה: פורסים את הבצל ואת השום לפרוסות דקות.
  2. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  3. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  4. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ’ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  6. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
  7. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  8. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד.
  9. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה.
  10. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  11. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  12. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1460.6 קק״ל 8763.7 קק״ל
פחמימות 167.0 גרם 1001.7 גרם
שומן 73.9 גרם 443.3 גרם
נתרן 1084.8 מ״ג 6508.7 מ״ג
חלבון 36.3 גרם 218.1 גרם
סיבים תזונתיים 19.4 גרם 116.6 גרם
שומן רווי 9.2 גרם 55.3 גרם
כולסטרול 1.6 מ״ג 9.3 מ״ג
סידן 343.7 מ״ג 2062.4 מ״ג
ברזל 7.4 מ״ג 44.2 מ״ג
אשלגן 1376.1 מ״ג 8256.7 מ״ג
אבץ 5.6 מ״ג 33.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody