טעם גן עדן – דגים עם אורז וכרובית ברוטב אדום
דגים על מצע אורז וכרובית, עם טעמים ים תיכוניים וטובים. מנת דגים שכולה בתבנית אחת שאפשר להכין לארוחת שישי או לארוחת צהריים. פשוט, קל וטעים
דגים על מצע אורז וכרובית, עם טעמים ים תיכוניים וטובים. מנת דגים שכולה בתבנית אחת שאפשר להכין לארוחת שישי או לארוחת צהריים. פשוט, קל וטעים
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 317.1 קק״ל 1585.7 קק״לפחמימות 40.7 גרם 203.3 גרםשומן 15.3 גרם 76.5 גרםנתרן 655.4 מ״ג 3276.9 מ״גחלבון 4.4 גרם 22.1 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 16.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 54.4 מ״ג 271.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 539.5 מ״ג 2697.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות317
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 317.1 קק״ל 1585.7 קק״לפחמימות 40.7 גרם 203.3 גרםשומן 15.3 גרם 76.5 גרםנתרן 655.4 מ״ג 3276.9 מ״גחלבון 4.4 גרם 22.1 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 16.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 11.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 54.4 מ״ג 271.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 539.5 מ״ג 2697.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 317 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים וכרובית
-
4 יחידות דג לבןפילה דג לבן ללא עור ועצמות
-
1/2 ראש כרוביתללא גזע
-
2 כוסות אורז יסמין
-
4 כוסות מים
רוטב
-
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית אבקת שוםאו שום גבישי
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/3 כוס שמן זית
-
5 כפות סילאן
אופן הכנה
- שוטפים את האורז היטב ומשרים בקערה עם הרבה מים במשך שעה או עד יממה. לא לוותר על שלב ההשרייה.
- בתבנית 25X35 (או גדולה יותר) מניחים את האורז, אחרי השרייה וללא הנוזלים, ומעל מניחים את הדגים כשהצד היפה כלפי מעלה.
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים (אפשר לחלוט כמה דקות במים רותחים אבל לא חובה) ומניחים מסביב לדגים.
- בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים ביחד עם שמן זית וסילאן ומברישים היטב את הדגים ואת הכרוביות. את יתרת השמן המתובל מזלפים על האורז.
- שופכים את המים על האורז. משתדלים לא לשפוך על הדגים כדי שהתיבול לא ירד.
- מכסים היטב את התבנית. אפשר עם מכסה שמתאים לתנור או נייר אפייה ורדיד אלומיניום. שימו לב שאם משתמשים במצב מיקרוגל אסור לשים רדיד אלומיניום ואז או מכסה שמתאים או נייר אפייה שמרטיבים מעט, מכווצ’צ’ים ומהדקים מעל התבנית.
- אופים במצב תנור משולב מיקרוגל ב-180 מעלות למשך 40 דקות או במצב עליון תחתון ב-180 מעלות במשך שעה ורבע עד שעה וחצי. אחרי האפייה עם המכסה מומלץ לאפות עוד 5-10 דקות ללא מכסה.
- מגישים חם ובתיאבון.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז היטב ומשרים בקערה עם הרבה מים במשך שעה או עד יממה. לא לוותר על שלב ההשרייה.
- בתבנית 25X35 (או גדולה יותר) מניחים את האורז, אחרי השרייה וללא הנוזלים, ומעל מניחים את הדגים כשהצד היפה כלפי מעלה.
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים (אפשר לחלוט כמה דקות במים רותחים אבל לא חובה) ומניחים מסביב לדגים.
- בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים ביחד עם שמן זית וסילאן ומברישים היטב את הדגים ואת הכרוביות. את יתרת השמן המתובל מזלפים על האורז.
- שופכים את המים על האורז. משתדלים לא לשפוך על הדגים כדי שהתיבול לא ירד.
- מכסים היטב את התבנית. אפשר עם מכסה שמתאים לתנור או נייר אפייה ורדיד אלומיניום. שימו לב שאם משתמשים במצב מיקרוגל אסור לשים רדיד אלומיניום ואז או מכסה שמתאים או נייר אפייה שמרטיבים מעט, מכווצ’צ’ים ומהדקים מעל התבנית.
- אופים במצב תנור משולב מיקרוגל ב-180 מעלות למשך 40 דקות או במצב עליון תחתון ב-180 מעלות במשך שעה ורבע עד שעה וחצי. אחרי האפייה עם המכסה מומלץ לאפות עוד 5-10 דקות ללא מכסה.
- מגישים חם ובתיאבון.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן