בטעם ילדות: עוגת שוקולד של יומולדת!

בכל בית צריך מתכון לעוגת שוקולד פרווה שמתאימה במיוחד לימי הולדת! עוגת שוקולד קלאסית אהובה ביותר על ילדים, עם קרם שוקולד וקישוטי סוכריות, קוקוס או מה שאוהבים
בכל בית צריך מתכון לעוגת שוקולד פרווה שמתאימה במיוחד לימי הולדת! עוגת שוקולד קלאסית אהובה ביותר על ילדים, עם קרם שוקולד וקישוטי סוכריות, קוקוס או מה שאוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 361.1 קק״ל 7222.2 קק״ל
    פחמימות 37.0 גרם 740.3 גרם
    שומן 21.5 גרם 430.3 גרם
    נתרן 221.0 מ״ג 4419.2 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 102.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 36.4 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 191.9 גרם
    כולסטרול 89.1 מ״ג 1781.4 מ״ג
    סידן 27.4 מ״ג 548.6 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 38.7 מ״ג
    אשלגן 177.7 מ״ג 3554.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 361.1 קק״ל 7222.2 קק״ל
    פחמימות 37.0 גרם 740.3 גרם
    שומן 21.5 גרם 430.3 גרם
    נתרן 221.0 מ״ג 4419.2 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 102.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 36.4 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 191.9 גרם
    כולסטרול 89.1 מ״ג 1781.4 מ״ג
    סידן 27.4 מ״ג 548.6 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 38.7 מ״ג
    אשלגן 177.7 מ״ג 3554.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגת שוקולד

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. שוברים את השוקולד וממיסים יחד עם המרגרינה באמבט בן מארי תוך כדי ערבוב. מקררים מעט את התערובת.

    שוברים את השוקולד וממיסים יחד עם המרגרינה באמבט בן מארי תוך כדי ערבוב. צילום: שניר גואטה
    שוברים את השוקולד וממיסים יחד עם המרגרינה באמבט בן מארי תוך כדי ערבוב. צילום: שניר גואטה

  3. בינתיים מקציפים בקערת מיקסר את הביצים במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר, חלק ומעט תפוח.
  4.  מוסיפים לקערה את השוקולד שהתקרר ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עם מרית ונזהרים לא לשבור את קצף הביצים.
  5. בעדינות מוסיפים לקערת את הקמח, אבקת הסודה, הווניל, החומץ והמלח, מערבבים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה.
  6. מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ושופכים לתוכה את בלילת העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים בתכנית טורבו כ-40 דקות. בודקים את העוגה אחרי חצי שעה בעזרת קיסם. העוגה מוכנה כאשר ישנם פירורים לחים על הקיסם, אל תייבשו אותה למוות!

    אופים את העוגה כ-40 דקות. צילום: שניר גואטה
    אופים את העוגה כ-40 דקות. צילום: שניר גואטה

  7. מכינים את קרם השוקולד: באמבט בן מארי ממיסים את השוקולד ואת המרגרינה תוך כדי ערבוב. שופכים על העוגה את הרוטב החם.

    שופכים על העוגה את קרם השוקולד החם. צילום: שניר גואטה
    שופכים על העוגה את קרם השוקולד החם. צילום: שניר גואטה

  8. מקשטים בסוכריות או בקוקוס או בכל מה שאוהבים.

    מקשטים בסוכריות או בקוקוס או בכל מה שאוהבים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים בסוכריות או בקוקוס או בכל מה שאוהבים. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בטעם ילדות: עוגת שוקולד של יומולדת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    יוליה בודס

    יש עוגות עם פחות שוקולד,היגענו לכמעט לחצי קילו! וכמה מרגרינה !?ממש רעל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות