יש לכם 2 בננות בשלות במיוחד? קבלו לחם בננות מהיר!

מה עושים עם בננות שצועקות "תעשו איתנו משהו לפני שאנחנו מתות"? - אלכס ולינוי מנצלים את הזמן בבידוד ומכינים מתכון קל ומהיר ללחם בננות מפתיע במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

חזרנו מחופשה בברלין וכמו שקרה לרבים נאלצנו להיכנס לבידוד של שבועיים. נכנסו לבידוד הזה בגישה חיובית, ננצל את הזמן כראוי לכל הדברים שלא הספקנו או התפננו אליהם תחת לו”ז החיים היומיומי, והכי חשוב נבשל ומלא. בזמן הבידוד הזמנו משלוחים הביתה עם מצרכים וחומרי גלם ואם היה מחסור של כמה ספציפיים נעזרנו בחברים טובים.
באחת הפעמים ביקשנו מחבר להביא לנו בננות - קיבלנו 5 בננות בשלות מאוד. הצלחנו לסיים 3 מהן ונותרו שתי בננות שצעקו לנו כל יום כל היום “תעשו איתנו משהו לפני שאנחנו מתות!!!”.

באופן מפתיע ולא אופייני לא התחשק לנו שדינן יהיה עוגה בחושה אז חשבנו איך נוכל לשדרג.
יצרנו מתכון שהוא בין עוגה בחושה ללחם אינסטנט והאמת שיצא מהמם. מרקם רך אבל לא כמו של עוגה, הבננות מוסיפות רכות ונימוחות, אבל לא כזו שמשתלטת על הטעם.
זה מעולה לסנדוויץ’ או כברוסקטה עם תוספות מלוחות או עם משהו מתוק מעל. מושלם לבראנץ’ או סתם לנשנוש כיפי בארוחת הבוקר או אפילו ליד הקפה. לחם בננות מהיר ושווה במיוחד.

מצרכים

רביכה

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת הרביכה, שמים הכל בסיר קטן על איש בינונית, בעזרת מטרפה מערבבים עד שנוצר מעין בצק דביק אחיד - תפקיד הרביכה הוא להוסיף לבצק אווריריות ורכות.
  2. בקערת מיקסר, שמים את החלב, השמן, הביצים ושתי בננות קלופות ומעוכות.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את כל היבשים, הקמחים, א. אפייה, מלח, סוכר.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. בעזרת וו גיטרה מתחילים לערבב את הנוזלים, מוסיפים את הרביכה שהכנו ומתחילים להוסיף בהדרגה את היבשים. ברגע שנוצרת בלילה אחידה, מוסיפים את הגרעינים.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מפזרים מעל עוד מתערובת הגרעינים ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות.

    לחם בננות מהיר. צילום: אלכס ולינוי
    לחם בננות מהיר. צילום: אלכס ולינוי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2090.5 קק״ל 2090.5 קק״ל
פחמימות 242.0 גרם 242.0 גרם
שומן 91.7 גרם 91.7 גרם
נתרן 5248.4 מ״ג 5248.4 מ״ג
חלבון 73.5 גרם 73.5 גרם
סיבים תזונתיים 33.1 גרם 33.1 גרם
שומן רווי 18.1 גרם 18.1 גרם
כולסטרול 511.8 מ״ג 511.8 מ״ג
סידן 435.4 מ״ג 435.4 מ״ג
ברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״ג
אשלגן 2446.5 מ״ג 2446.5 מ״ג
אבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    קרן

    שלום,(מקודם שלחתי תגובה לא מובנת כי הייתי במצב אנגלית אז אני שולחת עוד אחת בעברית 🙂 ..סליחה ) האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא? תודה מראש וחג שמח

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להחליף את כל כמות הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא משום שהתוצאה תהיה דחוסה מדי. אפשר להחליף 40-50 אחוז מהקמח. שימי לב שיתכן וכמות הנוזלים מעט תשתנה (יש להוסיף מעט אם הבלילה דחוסה ויבשה מדי). בהצלחה!

      Avatar
      קרן

      תודה🙏

הצג עוד