כבדי עוף צלויים עם תפוחי אדמה בתנור

מה אוכלים היום לצהריים? שגב משה מכין לכם מנה מנצחת של כבדי עוף צלויים לצד תפוחי אדמה ובצל. מנה שהיא קלאסיקה מנצחת, אהובה על קטנים וגדולים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ירקות

כבד עוף

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מנקים את הכבדים וחותכים לחצאים. חותכים את הבצל לרבעים. פורסים דק את השום. קולים את האגוזים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, שמים בסיר ומכסים במים. מבשלים עד שהם רכים, אבל לא מתפרקים. מסננים ושומרים בצד.
  3. שמים את תפוחי האדמה והבצלים בתבנית האפייה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, וצולים כ-25 דקות, עד להזהבה.
  4. מחממים שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הכבדים ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים דקה נוספת.
  5. שמים את תפוחי האדמה והבצלים בצלחת הגשה, מסדרים מעל את כבדי העוף, מפזרים את אגוזי המלך ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 510.7 קק״ל 2042.8 קק״ל
פחמימות 12.4 גרם 49.6 גרם
שומן 40.3 גרם 161.4 גרם
נתרן 870.9 מ״ג 3483.5 מ״ג
חלבון 23.7 גרם 94.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.8 גרם
שומן רווי 6.6 גרם 26.4 גרם
כולסטרול 431.3 מ״ג 1725.0 מ״ג
סידן 47.0 מ״ג 188.1 מ״ג
ברזל 11.4 מ״ג 45.6 מ״ג
אשלגן 499.0 מ״ג 1996.2 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 14.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody