כנאפה – מאפה מתוק של שערות קדאיף במילוי גבינה

עכשיו כבר לא צריך לקנות בשוק - אפשר להכין כנאפה לגמרי לבד בבית! שי-לי ליפא עם מתכון מתוק במיוחד למאפה פריך משערות קדאיף במילוי גבינה נמסה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

מילוי

סירופ

אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.
  2. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.
  3. מכינים את הכנאפה: ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  4. מפרידים את אטריות הקדאיף ושמים בקערה. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
  5. משטחים מחצית מתערובת האטריות במחבת, מורחים מעל את המלית ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 10-8 דקות עד שהאטריות זהובות.
  6. מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות עד שהכנאפה זהובה. מסירים מהאש והופכים על צלחת.
  7. יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה, משהים 5 דקות ומגישים. אפשר לפזר מעט פיסטוקים קצוצים לפני ההגשה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 886.9 קק״ל 3547.7 קק״ל
פחמימות 119.4 גרם 477.7 גרם
שומן 38.7 גרם 154.7 גרם
נתרן 316.6 מ״ג 1266.5 מ״ג
חלבון 14.2 גרם 56.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.5 גרם
שומן רווי 21.7 גרם 86.7 גרם
כולסטרול 90.0 מ״ג 360.0 מ״ג
סידן 496.5 מ״ג 1986.0 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 305.4 מ״ג 1221.5 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody