
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
כנאפה חמה ומתוקה היא פינוק שאם הוא עולה לנו בראש קשה לנו מאוד להשביע אותו במשהו אחר. אז מה עושים? הכנתי לכם מתכון של כנאפה שהוא ממש משחק ילדים ולגמרי אפשר להכין איתם את המתכון של הכנאפה שלי.
10 דקות עבודה ואתם מרגישים ברחובות של איסטנבול או נצרת.

מצרכים
לכנאפה
-
1כוס או 60 גרם שערות קדאיףאפשר מופשרות (ניתן להשיג ברשתות השיווק במקפיא)
-
30 גרם חמאה
-
1/2כוס או 50 גרם גבינה צפתית 5%מגוררת או מפוררת בידיים
-
1 חופן גבינת מוצרלהמגוררת
להגשה
-
1 כף פיסטוקים טבעייםקצוצים גס
אופן הכנה
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים למשך 10 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט. אפשר לחלוט בסיר פרוסה של תפוז או להוסיף כמה טיפות לימון.
- מכינים את הכנאפה: קוצצים גס בסכין את הקדאיף (כדי שהשערות תהיינה קצרות יותר).
- ממיסים את החמאה במיקרו ומוזגים לתוך מחבת קוטר 20 ס”מ.
- מסדרים על תחתית המחבת וקצת גם על השוליים (גובה של כ-1 ס”מ) את הקדאיף. משטחים (מועכים) עם היד או עם תחתית של כוס.
- מפזרים מעל את הגבינות.
- מעבירים את המחבת ללהבה בינונית ומכסים במכסה (אם המחבת מתאימה לתנור אפשר להכניס לתנור בחום גבוה של 200-220 מעלות לכ-8 דקות עד שהקדאיף מזהיב).
- לאחר 4-5 דקות בודקים בזהירות את מרכז התחתית של הכנאפה, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים בבישול עד שהתחתית מקבלת צבע זהוב ויפה.
- כשהכנאפה זהובה ויפה, הופכים את המחבת בזהירות על צלחת הגשה, מוזגים מעל סירופ סוכר (חצי כוס בערך או כמה שאוהבים), מפזרים שברי פיסטוק מלמעלה ומגישים.
אורי והכנאפה שהוא הכין לגמרי בעצמו צילום: מיה פרי-אלתרמן
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
495.2
קק״ל
990.4
קק״ל
פחמימות
100.2
גרם
200.4
גרם
שומן
12.2
גרם
24.3
גרם
נתרן
2.7
מ״ג
5.4
מ״ג
חלבון
0.1
גרם
0.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.0
גרם
0.0
גרם
שומן רווי
7.7
גרם
15.3
גרם
כולסטרול
32.3
מ״ג
64.5
מ״ג
סידן
9.6
מ״ג
19.2
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
0.2
מ״ג
אשלגן
8.7
מ״ג
17.4
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (18)
פינוק מתוק וקליל
ואו מכורה לכנפא נראה מתכון מוצלחעם אצליח לפי המתכון הזה חסכתי חעצמי מאות בחודש