כנאפה כמו בירושלים שמכינים ב-10 דקות עבודה

אז אם גם לכם בא פתאום כנאפה בטירוף, קבלו מתכון פשוט ומהיר לגרסה ביתית אבל לא מאכזבת בכלל לכנאפה מתוקה וחמה שמכינים בעשר דקות ומתמכרים אליה בדקה
אז אם גם לכם בא פתאום כנאפה בטירוף, קבלו מתכון פשוט ומהיר לגרסה ביתית אבל לא מאכזבת בכלל לכנאפה מתוקה וחמה שמכינים בעשר דקות ומתמכרים אליה בדקה
  • יעל טל
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    495
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 495.2 קק״ל 990.4 קק״ל
    פחמימות 100.2 גרם 200.4 גרם
    שומן 12.2 גרם 24.3 גרם
    נתרן 2.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 15.3 גרם
    כולסטרול 32.3 מ״ג 64.5 מ״ג
    סידן 9.6 מ״ג 19.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 8.7 מ״ג 17.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    495
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 495.2 קק״ל 990.4 קק״ל
    פחמימות 100.2 גרם 200.4 גרם
    שומן 12.2 גרם 24.3 גרם
    נתרן 2.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 15.3 גרם
    כולסטרול 32.3 מ״ג 64.5 מ״ג
    סידן 9.6 מ״ג 19.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 8.7 מ״ג 17.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

כנאפה חמה ומתוקה היא פינוק שאם הוא עולה לנו בראש קשה לנו מאוד להשביע אותו במשהו אחר. אז מה עושים? הכנתי לכם מתכון של כנאפה שהוא ממש משחק ילדים ולגמרי אפשר להכין איתם את המתכון של הכנאפה שלי.

10 דקות עבודה ואתם מרגישים ברחובות של ירושלים, איסטנבול או נצרת.

כנאפה
כנאפה
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לסירופ הסוכר

לכנאפה

להגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים למשך 10 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט. אפשר לחלוט בסיר פרוסה של תפוז או להוסיף כמה טיפות לימון.
  2. מכינים את הכנאפה: קוצצים גס בסכין את הקדאיף (כדי שהשערות תהיינה קצרות יותר).
  3. ממיסים את החמאה במיקרו ומוזגים לתוך מחבת קוטר 20 ס”מ.
  4. מסדרים על תחתית המחבת וקצת גם על השוליים (גובה של כ-1 ס”מ) את הקדאיף. משטחים (מועכים) עם היד או עם תחתית של כוס.
  5. מפזרים מעל את הגבינות.
  6. מעבירים את המחבת ללהבה בינונית ומכסים במכסה (אם המחבת מתאימה לתנור אפשר להכניס לתנור בחום גבוה של 200-220 מעלות לכ-8 דקות עד שהקדאיף מזהיב).
  7. לאחר 4-5 דקות בודקים בזהירות את מרכז התחתית של הכנאפה, מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים בבישול עד שהתחתית מקבלת צבע זהוב ויפה.
  8. כשהכנאפה זהובה ויפה, הופכים את המחבת בזהירות על צלחת הגשה, מוזגים מעל סירופ סוכר (חצי כוס בערך או כמה שאוהבים), מפזרים שברי פיסטוק מלמעלה ומגישים.

    אורי-כנאפה צילום: מיה פרי-אלתרמן
    אורי והכנאפה שהוא הכין לגמרי בעצמו צילום: מיה פרי-אלתרמן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כנאפה כמו בירושלים שמכינים ב-10 דקות עבודה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    נטע

    נסיון

תגובות (22)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      פינוק טעים טעים!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות