לא טוב היות הלביבה לבדה – מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שישדרגו את החג

אוהד חורי משיב את כבודן האבוד של הלביבות, ומכין מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שמחמיאים מאוד ללביבות ומשתדכים איתן היטב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

חג החנוכה מתקרב ובא ואיתו מתקפה של סופגניות מכל עבר, רשתות שמציעות לנו טעמים מפתיעים ועמוסים בשלל תוספות (שואל את המושג “מונסון סנסורי” מאחת מתוכניות הריאליטי בתחום האוכל).

אני חייב להודות שזה לא הקטע שלי, בכלל. לא מבין את המהומה הזו סביב סופגניות. מקסימום סופגנייה קלאסית עם ריבת תות סינטטית (באמת, אם הריבה מפרי אמיתי זה פחות טעים. אני גם אוהב במבה בטעם תות, אז…).

אני טוען כבר הרבה זמן שלא נותנים מקום של כבוד ללביבות, בטח שלא כמו בעבר. בתור חובב מלוח, ביס מלביבה טרייה זה אחד הדברים שהכי אהבתי כילד (וגם כיום, כמבוגר). משחק המרקמים בין פריך לנימוח, הטעם הנפלא של תפוחי אדמה מטוגנים ונגיעות של מלח שמעצימות את הכול באופן מושלם.

בעיניי לביבה טובה יכולה להיות לא פחות מזמינה מסופגנייה, אם לא יותר. נכון, זו נישה אחרת (מתוק מול מלוח) אבל עם כמה שדרוגים קלים מסביב ואפשר למנף את המנה לרמה אחרת לגמרי.

אני משתף שני מתכוני מטבלים, אחד מתקתק ועדין והשני חרפרף ולימוני שמחמיאים מאוד ללביבות (ובכלל מתפקדים מעולה בכריכים כממרחים לחביתות וגבינות).אם אתם לא אוהבים כוסברה (מי אתם?!) - אפשר לוותר על המתכון ולהכין רק את מטבל הפלפלים (שהוא לא פחות ממושלם). צלחת לביבות טרייה וכמה קעריות מטבלים צבעוניות ומלאות טעם, ואתם מסודרים!

מצרכים

ממרח כוסברה לימוני

ממרח פלפלים קלויים

אופן הכנה

ממרח כוסברה לימוני -

  1. מנקים את זרי הכוסברה מעלים יבשים או רקובים ושוטפים היטב.
  2. מניחים את הכוסברה, פלפל חריף ושום במעבד מזון יחד עם מיץ לימון.
  3. מתחילים לעבד במהירות נמוכה עד שמתקבלת עיסה גסה. מתחילים לזלף שמן זית עד לקבלת מרקם רצוי תוך כדי עיבוד / טחינה (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס).
  4. מתקנים תיבול עם מלח, לימון ושמן זית במידת הצורך.
  5. עדיף לצרוך מיידית, תוך מספר שעות הממרח יאבד את צבעו הבוהק ורעננות הטעמים תדהה.

ממרח פלפלים קלויים -

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים כל פלפל ומוציאים את הגרעינים. מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהחלק עם הקליפה כלפי חוץ.
  3. קולפים וחוצים את הבצלים, מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם הפלפלים כשהחלק החיצוני כלפי חוץ.
  4. קולים בתנור עד שהפלפלים והבצלים רכים לגמרי וקצת שרופים (סביר להניח שהשכבה החיצונית של הבצל נשרפה לגמרי. פשוט זורקים אותה).
  5. מעבירים מיד לסיר קטן וסוגרים את המכסה. מניחים לפלפלים והבצלים להתקרר לגמרי ואז קולפים את הפלפלים. שומרים את המיצים שהגיר.
  6. מחזירים את הפלפלים והבצלים לסיר עם הנוזלים, מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס גס. סוגרים את הסיר ומעבירים למקרר ללילה (או שש שעות לפחות).
  7. טוחנים את הפלפלים והבצלים ושיני השום במעבד מזון (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס). מתקנים תיבול עם מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומעבירים לצנצנת נקייה. הממרח מתקתק באופן טבעי בזכות הפלפלים.
  8. נשמר היטב במקרר לשבוע.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 290.0 קק״ל 1159.8 קק״ל
פחמימות 12.7 גרם 50.7 גרם
שומן 20.2 גרם 80.6 גרם
נתרן 1170.5 מ״ג 4682.1 מ״ג
חלבון 1.4 גרם 5.4 גרם
סיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.1 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 49.7 מ״ג 198.9 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
אשלגן 631.7 מ״ג 2526.7 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    שנית אשטבקר

    ואוו אני ממש אוהבת מתאים לכול נישנוש

הצג עוד