לא טוב היות הלביבה לבדה – מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שישדרגו את החג

אוהד חורי משיב את כבודן האבוד של הלביבות, ומכין מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שמחמיאים מאוד ללביבות ומשתדכים איתן היטב
אוהד חורי משיב את כבודן האבוד של הלביבות, ומכין מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שמחמיאים מאוד ללביבות ומשתדכים איתן היטב
  • אוהד חורי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 290.0 קק״ל 1159.8 קק״ל
    פחמימות 12.7 גרם 50.7 גרם
    שומן 20.2 גרם 80.6 גרם
    נתרן 1170.5 מ״ג 4682.1 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 5.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.4 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.9 מ״ג 135.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 596.6 מ״ג 2386.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    290
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 290.0 קק״ל 1159.8 קק״ל
    פחמימות 12.7 גרם 50.7 גרם
    שומן 20.2 גרם 80.6 גרם
    נתרן 1170.5 מ״ג 4682.1 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 5.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.4 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.9 מ״ג 135.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״ג
    אשלגן 596.6 מ״ג 2386.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

חג החנוכה מתקרב ובא ואיתו מתקפה של סופגניות מכל עבר, רשתות שמציעות לנו טעמים מפתיעים ועמוסים בשלל תוספות (שואל את המושג “מונסון סנסורי” מאחת מתוכניות הריאליטי בתחום האוכל).

 

אני חייב להודות שזה לא הקטע שלי, בכלל. לא מבין את המהומה הזו סביב סופגניות. מקסימום סופגנייה קלאסית עם ריבת תות סינטטית (באמת, אם הריבה מפרי אמיתי זה פחות טעים. אני גם אוהב במבה בטעם תות, אז…). 

 

אני טוען כבר הרבה זמן שלא נותנים מקום של כבוד ללביבות, בטח שלא כמו בעבר. בתור חובב מלוח, ביס מלביבה טרייה זה אחד הדברים שהכי אהבתי כילד (וגם כיום, כמבוגר). משחק המרקמים בין פריך לנימוח, הטעם הנפלא של תפוחי אדמה מטוגנים ונגיעות של מלח שמעצימות את הכול באופן מושלם.

 

בעיניי לביבה טובה יכולה להיות לא פחות מזמינה מסופגנייה, אם לא יותר. נכון, זו נישה אחרת (מתוק מול מלוח) אבל עם כמה שדרוגים קלים מסביב ואפשר למנף את המנה לרמה אחרת לגמרי.

 

אני משתף שני מתכוני מטבלים, אחד מתקתק ועדין והשני חרפרף ולימוני שמחמיאים מאוד ללביבות (ובכלל מתפקדים מעולה בכריכים כממרחים לחביתות וגבינות).אם אתם לא אוהבים כוסברה (מי אתם?!) – אפשר לוותר על המתכון ולהכין רק את מטבל הפלפלים (שהוא לא פחות ממושלם). צלחת לביבות טרייה וכמה קעריות מטבלים צבעוניות ומלאות טעם, ואתם מסודרים!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
אוהד חורי
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ממרח כוסברה לימוני

ממרח פלפלים קלויים


אופן הכנה

ממרח כוסברה לימוני -

  1. מנקים את זרי הכוסברה מעלים יבשים או רקובים ושוטפים היטב.
  2. מניחים את הכוסברה, פלפל חריף ושום במעבד מזון יחד עם מיץ לימון.
  3. מתחילים לעבד במהירות נמוכה עד שמתקבלת עיסה גסה. מתחילים לזלף שמן זית עד לקבלת מרקם רצוי תוך כדי עיבוד / טחינה (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס).
  4. מתקנים תיבול עם מלח, לימון ושמן זית במידת הצורך.
  5. עדיף לצרוך מיידית, תוך מספר שעות הממרח יאבד את צבעו הבוהק ורעננות הטעמים תדהה.

ממרח פלפלים קלויים -

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים כל פלפל ומוציאים את הגרעינים. מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהחלק עם הקליפה כלפי חוץ.
  3. קולפים וחוצים את הבצלים, מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם הפלפלים כשהחלק החיצוני כלפי חוץ.
  4. קולים בתנור עד שהפלפלים והבצלים רכים לגמרי וקצת שרופים (סביר להניח שהשכבה החיצונית של הבצל נשרפה לגמרי. פשוט זורקים אותה).
  5. מעבירים מיד לסיר קטן וסוגרים את המכסה. מניחים לפלפלים והבצלים להתקרר לגמרי ואז קולפים את הפלפלים. שומרים את המיצים שהגיר.
  6. מחזירים את הפלפלים והבצלים לסיר עם הנוזלים, מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס גס. סוגרים את הסיר ומעבירים למקרר ללילה (או שש שעות לפחות).
  7. טוחנים את הפלפלים והבצלים ושיני השום במעבד מזון (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס). מתקנים תיבול עם מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומעבירים לצנצנת נקייה. הממרח מתקתק באופן טבעי בזכות הפלפלים.
  8. נשמר היטב במקרר לשבוע.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא טוב היות הלביבה לבדה – מטבל פלפלים קלויים ומטבל כוסברה לימוני שישדרגו את החג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    ברכה

    הכנתי את שתיהם, יצא טעים בטירוף, הכוסברה כמעט התחסל (אנחנו רק 2..)…)

      Avatar
      מערכת Foody

      מהמם! כיף לשמוע שאהבתם וחיסלתם את הכל

    Avatar
    ברכה

    שאלה נוספת- אני רוצה שיצא לי חתוך לקוביות כמו הפלפלים הקלויים של אחלה, מתי לחתוך אותם? והאם חייבים חומץ? אין לי…

      Avatar
      מערכת Foody

      החומץ חשוב לתהליך. אפשר לחתוך לקוביות לאחר קליית הפלפלים, לפני ההכנסה לסיר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות