לא רק לפסח – קציצות פראסה (כרשה) צמחוניות של אמא
פסח ללא קציצות פראסה הוא פשוט לא פסח! אז הנה מתכון מנצח לקציצות שיקפיצו לכם את שולחן החג, הכי ביתיות, הכי טעימות והכי של אמא
פסח ללא קציצות פראסה הוא פשוט לא פסח! אז הנה מתכון מנצח לקציצות שיקפיצו לכם את שולחן החג, הכי ביתיות, הכי טעימות והכי של אמא
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.1 קק״ל 579.1 קק״לפחמימות 79.0 גרם 79.0 גרםשומן 15.7 גרם 15.7 גרםנתרן 2330.1 מ״ג 2330.1 מ״גחלבון 27.3 גרם 27.3 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 4.2 גרם 4.2 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 91.8 מ״ג 91.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 292.3 מ״ג 292.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות579
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.1 קק״ל 579.1 קק״לפחמימות 79.0 גרם 79.0 גרםשומן 15.7 גרם 15.7 גרםנתרן 2330.1 מ״ג 2330.1 מ״גחלבון 27.3 גרם 27.3 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 4.2 גרם 4.2 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 91.8 מ״ג 91.8 מ״גברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 292.3 מ״ג 292.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
אי אפשר לחגוג את פסח בלי הקציצות המושלמות האלו שהן גם פריכות, גם רכות, גם חמות, גם מלוחות וגם הדבר הכי טוב שקורה תכל’ס על שולחן החג.
אבל בעצם כל כך קל להכין אותן שלא צריך לחכות לשום חג, רק צריך קצת חשק וקדימה לעבודה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 579 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כרישות גדולות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
2 ביצים L
-
3/4 כוס קמח מצה
-
1 כפית שטוחה מלח דק(או לפי הטעם)
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
טיגון
-
שמן צמחי
הגשה
-
1 לימון בינוניחתוך לרבעים
אופן הכנה
- מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול את הכרישות.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרישות עד שהן מתרככות (כ-20 דקות).
- מסננים את הכרישות מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
- מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם (או קמח המצה) המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
אופן הכנה
- מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול את הכרישות.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרישות עד שהן מתרככות (כ-20 דקות).
- מסננים את הכרישות מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
- מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם (או קמח המצה) המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
אין לי מעבד מזון לפסח אפשר לטגן את הכרישה במקום וכך לרכך את זה?
כן, אפשר לטגן או לחתוך ולבשל 15 דקות בסיר
לא מצויין האם לבשל את תפוחי האדמה!?!?
היי שושי, לא מצוין כי לא מבשלים