window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

לא רק לפסח – קציצות פראסה (כרשה) צמחוניות של אמא

פסח ללא קציצות פראסה הוא פשוט לא פסח! אז הנה מתכון מנצח לקציצות שיקפיצו לכם את שולחן החג, הכי ביתיות, הכי טעימות והכי של אמא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אי אפשר לחגוג את פסח בלי הקציצות המושלמות האלו שהן גם פריכות, גם רכות, גם חמות, גם מלוחות וגם הדבר הכי טוב שקורה תכל’ס על שולחן החג.

אבל בעצם כל כך קל להכין אותן שלא צריך לחכות לשום חג, רק צריך קצת חשק וקדימה לעבודה!

מצרכים

טיגון

הגשה

אופן הכנה

  1. מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול את הכרישות.
  2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרישות עד שהן מתרככות (כ-20 דקות).
  3. מסננים את הכרישות מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
  4. מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם (או קמח המצה) המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  5. מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  6. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 203.3 קק״ל 203.3 קק״ל
פחמימות 7.3 גרם 7.3 גרם
שומן 12.3 גרם 12.3 גרם
נתרן 2495.4 מ״ג 2495.4 מ״ג
חלבון 16.6 גרם 16.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרם
כולסטרול 507.6 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 85.4 מ״ג 85.4 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
אשלגן 276.7 מ״ג 276.7 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody