לא רק לפסח – קציצות פראסה (כרשה) צמחוניות של אמא

פסח ללא קציצות פראסה הוא פשוט לא פסח! אז הנה מתכון מנצח לקציצות שיקפיצו לכם את שולחן החג, הכי ביתיות, הכי טעימות והכי של אמא
פסח ללא קציצות פראסה הוא פשוט לא פסח! אז הנה מתכון מנצח לקציצות שיקפיצו לכם את שולחן החג, הכי ביתיות, הכי טעימות והכי של אמא
  • יעל טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.8 קק״ל 216.8 קק״ל
    פחמימות 8.6 גרם 8.6 גרם
    שומן 13.5 גרם 13.5 גרם
    נתרן 2274.5 מ״ג 2274.5 מ״ג
    חלבון 16.9 גרם 16.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 81.8 מ״ג 81.8 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 267.1 מ״ג 267.1 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    217
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.8 קק״ל 216.8 קק״ל
    פחמימות 8.6 גרם 8.6 גרם
    שומן 13.5 גרם 13.5 גרם
    נתרן 2274.5 מ״ג 2274.5 מ״ג
    חלבון 16.9 גרם 16.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 81.8 מ״ג 81.8 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 267.1 מ״ג 267.1 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור

אי אפשר לחגוג את פסח בלי הקציצות המושלמות האלו שהן גם פריכות, גם רכות, גם חמות, גם מלוחות וגם הדבר הכי טוב שקורה תכל’ס על שולחן החג.

אבל בעצם כל כך קל להכין אותן שלא צריך לחכות לשום חג, רק צריך קצת חשק וקדימה לעבודה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול את הכרישות.
  2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכרישות עד שהן מתרככות (כ-20 דקות).
  3. מסננים את הכרישות מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
  4. מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם (או קמח המצה) המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  5. מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  6. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא רק לפסח – קציצות פראסה (כרשה) צמחוניות של אמא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות