רקע יטבתה

לביבות פולנטה מקסיקניות סופר קראנץ’

לביבות פולנטה בסגנון מקסיקני מצופות קמח תירס. את הקראנץ' ישמעו מרחוק! מגישים את לביבות הפולנטה עם קרם פרש והשכנים מיד ידפקו בדלת. חנוכה שמח!
לביבות פולנטה בסגנון מקסיקני מצופות קמח תירס. את הקראנץ' ישמעו מרחוק! מגישים את לביבות הפולנטה עם קרם פרש והשכנים מיד ידפקו בדלת. חנוכה שמח!
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    267
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 267.3 קק״ל 4276.4 קק״ל
    פחמימות 5.3 גרם 84.4 גרם
    שומן 26.0 גרם 415.6 גרם
    נתרן 242.7 מ״ג 3883.4 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 57.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 148.3 גרם
    כולסטרול 7.2 מ״ג 114.8 מ״ג
    סידן 51.7 מ״ג 827.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 4.4 מ״ג 70.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    267
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 267.3 קק״ל 4276.4 קק״ל
    פחמימות 5.3 גרם 84.4 גרם
    שומן 26.0 גרם 415.6 גרם
    נתרן 242.7 מ״ג 3883.4 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 57.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 148.3 גרם
    כולסטרול 7.2 מ״ג 114.8 מ״ג
    סידן 51.7 מ״ג 827.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 4.4 מ״ג 70.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

טיגון

קרם פרש


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם פרש: לסיר קטן מכניסים את השמנת החמוצה ואת השמנת להקצפה ומרתיחים עד לטמפרטורה של 37 מעלות.
  2. מכניסים את הקרם פרש למיכל במקרר למשך 24 שעות.
  3. מכינים את הלביבות: לסיר קטן מוזגים 2 שמנת מתוקה לבישול ומרתיחים על אש קטנה.
  4. מרגע הרתיחה, מוזגים בהדרגה כוס וחצי של קמח תירס תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד.
  5. מסירים את הסיר מהאש.
  6. מוסיפים פנימה 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות, ומתבלים בכפית מלח.
  7. מוסיפים גם כוס גבינת פרמזן מגורדת, ומערבבים הכל יחד.
  8. בסיר נוסף מרתיחים 2 קלחי תירס עם כף סוכר במשך 7 דקות.
  9. בעזרת סכין מורידים את גרעיני התירס מהקלחים, ומוסיפים אותם לתערובת. אם אוהבים חריף אפשר בשלב זה להוסיף צ׳ילי חריף קצוץ).
  10. מערבבים את כל הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.
  11. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות בצורת דיסקית.
  12. שופכים קמח תירס לקערה, טובלים את הקציצות בקמח התירס ומצפים אותן. אפשר לטגן גם ללא קמח תירס.
  13. במחבת רחבה מרתיחים את השמן בגובה 1 סנטימטר.
  14. מטגנים את הלביבות במשך כ-2 דקות מכל צד.
  15. מגישים את לביבות הפולנטה לצד קרם פרש.

    לביבות פולנטה 1
    לביבות פולנטה מקסיקניות עם קרם פרש. צילום: קובי אדרי

הערות

  • במקום לטגן את הלביבות, ניתן לרפד תבנית עם נייר אפייה, לשמן מעט ולאפות בתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות פולנטה מקסיקניות סופר קראנץ’

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות