רוטב עגבניות אדום שילדים אוהבים לכל מטרה!

רוטב עגבניות פשוט, מהיר ובריא שכדאי להכין בכמויות, להקפיא ולהפשיר לפי הצורך! הרוטב מושלם לפסטה, לקציצות בקר, לדגים, לשקשוקה ולפיצה. כל מה שצריך זה סיר גדול ולהפשיל שרוולים
רוטב עגבניות פשוט, מהיר ובריא שכדאי להכין בכמויות, להקפיא ולהפשיר לפי הצורך! הרוטב מושלם לפסטה, לקציצות בקר, לדגים, לשקשוקה ולפיצה. כל מה שצריך זה סיר גדול ולהפשיל שרוולים
  • יעל טל
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 207.0 קק״ל 827.9 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 68.5 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.4 גרם
    נתרן 1961.2 מ״ג 7844.8 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 19.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.4 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.7 מ״ג 243.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 1057.3 מ״ג 4229.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 207.0 קק״ל 827.9 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 68.5 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.4 גרם
    נתרן 1961.2 מ״ג 7844.8 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 19.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.4 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 60.7 מ״ג 243.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 1057.3 מ״ג 4229.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את העגבניות לרבעים (עם הקליפה).
  2. מחממים מעט את שמן הזית בסיר גדול.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות (היזהרו שהשום לא יישרף).
  4. מוסיפים את העגבניות (עם כל המיץ שעל קרש החיתוך) ומערבבים.
  5. מוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-גבוהה (מדי פעם מערבבים).
  6. אחרי כרבע שעה, מועכים את העגבניות בתוך הסיר עם מועך פירה (כדי להוציא מהן את כל המיץ) סוגרים את המכסה חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה עוד כ-40 דקות (הרוטב מצטמצם מעט).
  7. מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר למחית חלקה (אפשר גם במעבד מזון אבל זה מלכלך יותר כלים…).

    טוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר למחית חלקה
    טוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר למחית חלקה

הערות

  • אם אין עגבניות טריות אפשר להכין עם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
  • זהו הרוטב הבסיסי אליו אתם יכולים להוסיף פלפל שחור, פלפל צ'ילי או כל דבר שאתם אוהבים בהתאם למתכון אליו אתם משדכים אותו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוטב עגבניות אדום שילדים אוהבים לכל מטרה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דורית

    טוב סופר מוצלח ומתאים למגוון מתכונים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות