רוטב עגבניות לפסטה – רוטב עגבניות אדום שילדים אוהבים לכל מטרה!

רוטב עגבניות פשוט, מהיר ובריא שכדאי להכין בכמויות, להקפיא ולהפשיר לפי הצורך! הרוטב מושלם לפסטה, לקציצות בקר, לדגים, לשקשוקה ולפיצה. כל מה שצריך זה סיר גדול ולהפשיל שרוולים
רוטב עגבניות פשוט, מהיר ובריא שכדאי להכין בכמויות, להקפיא ולהפשיר לפי הצורך! הרוטב מושלם לפסטה, לקציצות בקר, לדגים, לשקשוקה ולפיצה. כל מה שצריך זה סיר גדול ולהפשיל שרוולים
  • יעל טל
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 207.0 קק״ל 827.9 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 68.5 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.4 גרם
    נתרן 1961.2 מ״ג 7844.8 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 19.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.9 מ״ג 179.6 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1022.2 מ״ג 4088.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    207
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 207.0 קק״ל 827.9 קק״ל
    פחמימות 17.1 גרם 68.5 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.4 גרם
    נתרן 1961.2 מ״ג 7844.8 מ״ג
    חלבון 4.9 גרם 19.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.9 מ״ג 179.6 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1022.2 מ״ג 4088.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מתכון לרוטב עגבניות מוצלח, הוא הבסיס להמון מתכונים מוצלחים, אז חייבים שיהיה אחד בשליפה.

רוטב עגבניות יכול לשמש אתכם לפיצה, לפסטה, ללזניה, לקציצות, לשקשוקה, לדגים, ועוד. מתכון לרוטב עגבניות טוב מתחיל, איך לא – בעגבניות טריות, בשלות ואיכותיות. עגבניות שרי הן העגבניות שתמיד מומלץ לבחור בהן כדי להגיע למרקם וטעם מושלמים.

מבין כל רטבי הפסטות, רוטב עגבניות נחשב לאחד הבריאים, הדיאטטיים ביותר וגם לאחד האהובים על ילדים. אז כדאי מאוד ללמוד להכין לפחות מתכון אחד לרוטב עגבניות אחד מנצח בחיים, כי הוא ישמש אתכם שוב ושוב.

עצם העובדה שניתן להקפיא אותו ולהפשיר בעת הצורך, נותנת לו יתרון אמיתי. תוכלו להכין כמות גדולה, להקפיא ולהפשיר בכל פעם כמות קטנה, בהתאם למאכל שתכינו.

סיר אחד, 6 מרכיבים ו-15 דקות הכנה – קדימה להכנה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את העגבניות לרבעים (עם הקליפה).
  2. מחממים מעט את שמן הזית בסיר גדול.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות (היזהרו שהשום לא יישרף).
  4. מוסיפים את העגבניות (עם כל המיץ שעל קרש החיתוך) ומערבבים.
  5. מוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-גבוהה (מדי פעם מערבבים).
  6. אחרי כרבע שעה, מועכים את העגבניות בתוך הסיר עם מועך פירה (כדי להוציא מהן את כל המיץ) סוגרים את המכסה חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה עוד כ-40 דקות (הרוטב מצטמצם מעט).
  7. מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את תכולת הסיר למחית חלקה (אפשר גם במעבד מזון אבל זה מלכלך יותר כלים…).

    רוטב עגבניות לפסטה שילדים אוהבים!
    רוטב עגבניות לפסטה שילדים אוהבים!

הערות

  • אם אין עגבניות טריות אפשר להכין עם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
  • זהו הרוטב הבסיסי אליו אתם יכולים להוסיף פלפל שחור, פלפל צ'ילי או כל דבר שאתם אוהבים בהתאם למתכון אליו אתם משדכים אותו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוטב עגבניות לפסטה – רוטב עגבניות אדום שילדים אוהבים לכל מטרה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מוני

    יש לי כמה פלפלים אדומים שאם לא אשתמש מיד ילכו לפח…אפשר גם להוסיף או לא מתאים?

      Avatar
      מערכת Foody

      פחות מתאים

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, לא חייב לטחון.

    Avatar
    דורית

    טוב סופר מוצלח ומתאים למגוון מתכונים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות