להרגיש כמו באיטליה: לזניה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

מחפשים מתכון קל ומהיר הכנה לארוחת ערב? רחלי קרוט מכינה לזניה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה. שכבות של דפי לזניה, פרוסות זוקיני, רוטב עגבניות וגבינה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

לזניה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממית תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ”מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום.
  3. מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
  4. בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה.
  5. מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני.
  6. מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה.
  7. מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה”כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני). 
  8. בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים גבינה הצהובה.
  9. עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים במשך 30 דקות.
  10. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.
מכינים את מלית הגבינות
מכינים את מלית הגבינות

 

מוסיפים פרוסות זוקיני
מוסיפים פרוסות זוקיני

 

מוסיפים רוטב עגבניות

 

מוכן!
מוכן!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3031.5 קק״ל 3031.5 קק״ל
פחמימות 191.9 גרם 191.9 גרם
שומן 179.2 גרם 179.2 גרם
נתרן 7711.5 מ״ג 7711.5 מ״ג
חלבון 167.5 גרם 167.5 גרם
סיבים תזונתיים 12.4 גרם 12.4 גרם
שומן רווי 60.3 גרם 60.3 גרם
כולסטרול 588.5 מ״ג 588.5 מ״ג
סידן 519.1 מ״ג 519.1 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג
אשלגן 1853.4 מ״ג 1853.4 מ״ג
אבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody