להשתבלל עם מאפה שבלולי שמרים עם קינמון

מתכון מעולה למאפה שהכי כיף לפתוח איתו את הבוקר, קבלו מתכון לשבלולי שמרים שיציף את הבית בריח מטורף של בצק שמרים חמאתי ורך וקינמוני מתוק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

מלית

אופן הכנה

  1. שמים שקית זיפר בתוך קערה תואמת ומעבירים לתוכה את כל מרכיבי הבצק. מוציאים את האוויר, סוגרים ולשים היטב את הבצק בתוך השקית. הופכים וממשיכים ללוש עד שכל המרכיבים מתערבבים, נטמעים ומתקבלת בצק אחיד. זה ייקח כ-4-5 דקות.
  2. משאירים בתוך השקית פתח קטן, מעבירים את השקית למקום חמים ומתפיחים את הבצק כשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה, מעבירים את הבצק שתפח מהשקית למשטח, לשים קצת ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מברישים את הבצק בחמאה רכה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר החום והקינמון.
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים ל-8 שבלולים.
  6. מסדרים את השבלולים בתוך תבנית אפייה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.
  7. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  8. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה משחימה.

    מאפה שבלולי שמרים עם קינמון. צילום: שני הלוי
    מאפה שבלולי שמרים עם קינמון. צילום: שני הלוי

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3608.4 קק״ל 3608.4 קק״ל
פחמימות 667.9 גרם 667.9 גרם
שומן 108.4 גרם 108.4 גרם
נתרן 3604.7 מ״ג 3604.7 מ״ג
חלבון 68.7 גרם 68.7 גרם
סיבים תזונתיים 14.6 גרם 14.6 גרם
שומן רווי 55.6 גרם 55.6 גרם
כולסטרול 766.8 מ״ג 766.8 מ״ג
סידן 367.4 מ״ג 367.4 מ״ג
ברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״ג
אשלגן 1037.7 מ״ג 1037.7 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar