
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
מלית
-
50 גרם חמאה רכה
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
-
1 1/2 כפות קינמון טחון
-
1 ביצה Lלמריחה לפני האפייה
אופן הכנה
- שמים שקית זיפר בתוך קערה תואמת ומעבירים לתוכה את כל מרכיבי הבצק. מוציאים את האוויר, סוגרים ולשים היטב את הבצק בתוך השקית. הופכים וממשיכים ללוש עד שכל המרכיבים מתערבבים, נטמעים ומתקבלת בצק אחיד. זה ייקח כ-4-5 דקות.
- משאירים בתוך השקית פתח קטן, מעבירים את השקית למקום חמים ומתפיחים את הבצק כשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה, מעבירים את הבצק שתפח מהשקית למשטח, לשים קצת ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- מברישים את הבצק בחמאה רכה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר החום והקינמון.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים ל-8 שבלולים.
- מסדרים את השבלולים בתוך תבנית אפייה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה משחימה.
מאפה שבלולי שמרים עם קינמון. צילום: שני הלוי
בשיתוף עם סנו-סושי
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
3608.4
קק״ל
3608.4
קק״ל
פחמימות
667.9
גרם
667.9
גרם
שומן
108.4
גרם
108.4
גרם
נתרן
3604.7
מ״ג
3604.7
מ״ג
חלבון
68.7
גרם
68.7
גרם
סיבים תזונתיים
14.6
גרם
14.6
גרם
שומן רווי
55.6
גרם
55.6
גרם
כולסטרול
766.8
מ״ג
766.8
מ״ג
סידן
367.4
מ״ג
367.4
מ״ג
ברזל
7.6
מ״ג
7.6
מ״ג
אשלגן
1037.7
מ״ג
1037.7
מ״ג
אבץ
6.2
מ״ג
6.2
מ״ג
תגובה אחת
נראה מושלם וטעים!!