עוגת שמרים שושנים מעולה עם קרם שקדים ושקדים פרוסים
- שרית נובק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6964.0 קק״ל 6964.0 קק״לפחמימות 880.7 גרם 880.7 גרםשומן 371.7 גרם 371.7 גרםנתרן 1988.4 מ״ג 1988.4 מ״גחלבון 127.4 גרם 127.4 גרםסיבים תזונתיים 36.9 גרם 36.9 גרםשומן רווי 164.6 גרם 164.6 גרםכולסטרול 1475.4 מ״ג 1475.4 מ״גסידן 990.8 מ״ג 990.8 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 2287.1 מ״ג 2287.1 מ״גאבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-28 דק׳
-
קלוריות6964
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6964.0 קק״ל 6964.0 קק״לפחמימות 880.7 גרם 880.7 גרםשומן 371.7 גרם 371.7 גרםנתרן 1988.4 מ״ג 1988.4 מ״גחלבון 127.4 גרם 127.4 גרםסיבים תזונתיים 36.9 גרם 36.9 גרםשומן רווי 164.6 גרם 164.6 גרםכולסטרול 1475.4 מ״ג 1475.4 מ״גסידן 990.8 מ״ג 990.8 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 2287.1 מ״ג 2287.1 מ״גאבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״גסגור
עוגת שמרים זה תמיד רעיון טוב. במיוחד כשמדובר בעוגת שמרים גבוהה ומרשימה, שחומה ואוורירית מבפנים, עם מילוי נדיב של קרם שקדים מתוק. שרית נובק משתפת אתכם במתכון המיוחד שלה לעוגה שכולה חגיגת טעמים וניחוחות.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-28 דק׳ | קלוריות 6964 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק שמרים
-
500 גרם קמח לבןאו 3.5 כוסות + 1 כף
-
8גרם או 1 כף שמרים יבשים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 1/4 כוסות חלב 3%
-
150 גרם חמאה רכה
-
2 חלמונים M
-
1 קורט מלח דק
קרם שקדים
-
150 גרם חמאה רכה
-
150 גרם אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
3 כפות קליפת לימוןמגוררת, מלימון אחד
-
1 ביצה M
-
1 חלמון M
-
60גרם או 6 כפות קורנפלור
-
150 גרם שקדים טחונים
-
1 כפית ליקר אמרטואו תמצית וניל
קישוט
-
1 חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר ואבקת פודינג הווניל.
מוסיפים את החמאה, החלב, החלמונים והמלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה לבצק חלק, מבריק ורך. מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח. - מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר 2 דקות. מוסיפים את הקורנפלור, המלח וקליפת הלימון ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הווניל או האמרטו ומערבבים. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס”מ. מורחים את קרם השקדים מעל ומגלגלים את הבצק לגליל. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 5-6 ס”מ.
- מניחים את הגלילים בתבנית אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מכסים ומתפיחים שוב 30-40 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפזרים מעל העוגה שקדים פרוסים ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
- מברישים את העוגה בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר ואבקת פודינג הווניל.
מוסיפים את החמאה, החלב, החלמונים והמלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה לבצק חלק, מבריק ורך. מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח. - מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר 2 דקות. מוסיפים את הקורנפלור, המלח וקליפת הלימון ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הווניל או האמרטו ומערבבים. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס”מ. מורחים את קרם השקדים מעל ומגלגלים את הבצק לגליל. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 5-6 ס”מ.
- מניחים את הגלילים בתבנית אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מכסים ומתפיחים שוב 30-40 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפזרים מעל העוגה שקדים פרוסים ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
- מברישים את העוגה בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
שלום, לדעתי ההוראות לאפיית העוגה אינן מובנות! האם אופים את הפיבות בתבנית עגולה מספר 26 או כפיסות עודה נפרדות בתבנית שטוחה. יש שוני גדול לתוצאה- האם זו עוגה אחת או פרוסות עוגה שנחתכו מהגליל?
הי תלמה. הכוונה לפרוסות מהגליל שמניחים אחת לצד השניה בתבנית.
החלפתי את החמאה בנטורינה. העוגה יצאה פצצה. יפה וטעימה.
תודה רבה רותי
היי איך אפשר להפוךתאת העוגה המהממת הזו לפרווה?
היי איריס, להחליף את החמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בחלב צמחי כלשהו (סויה/שקדים וכו’)