רקע הנמל

עוגת שמרים שושנים מעולה עם קרם שקדים ושקדים פרוסים

עוגת שמרים מפוארת מבצק שמרים מושלם במילוי קרם שקדים ובעיטור שקדים פרוסים - יפהפייה וחגיגית במיוחד לארוחת חג או שבת!
עוגת שמרים מפוארת מבצק שמרים מושלם במילוי קרם שקדים ובעיטור שקדים פרוסים - יפהפייה וחגיגית במיוחד לארוחת חג או שבת!
  • שרית נובק
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-28 דק׳
  • קלוריות
    6964
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6964.0 קק״ל 6964.0 קק״ל
    פחמימות 880.7 גרם 880.7 גרם
    שומן 371.7 גרם 371.7 גרם
    נתרן 1988.4 מ״ג 1988.4 מ״ג
    חלבון 127.4 גרם 127.4 גרם
    סיבים תזונתיים 36.9 גרם 36.9 גרם
    שומן רווי 164.6 גרם 164.6 גרם
    כולסטרול 1475.4 מ״ג 1475.4 מ״ג
    סידן 990.8 מ״ג 990.8 מ״ג
    ברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 2287.1 מ״ג 2287.1 מ״ג
    אבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-28 דק׳
  • קלוריות
    6964
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6964.0 קק״ל 6964.0 קק״ל
    פחמימות 880.7 גרם 880.7 גרם
    שומן 371.7 גרם 371.7 גרם
    נתרן 1988.4 מ״ג 1988.4 מ״ג
    חלבון 127.4 גרם 127.4 גרם
    סיבים תזונתיים 36.9 גרם 36.9 גרם
    שומן רווי 164.6 גרם 164.6 גרם
    כולסטרול 1475.4 מ״ג 1475.4 מ״ג
    סידן 990.8 מ״ג 990.8 מ״ג
    ברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 2287.1 מ״ג 2287.1 מ״ג
    אבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור

עוגת שמרים זה תמיד רעיון טוב. במיוחד כשמדובר בעוגת שמרים גבוהה ומרשימה, שחומה ואוורירית מבפנים, עם מילוי נדיב של קרם שקדים מתוק. שרית נובק משתפת אתכם במתכון המיוחד שלה לעוגה שכולה חגיגת טעמים וניחוחות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק שמרים

קרם שקדים

קישוט

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר ואבקת פודינג הווניל.
    מוסיפים את החמאה, החלב, החלמונים והמלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה לבצק חלק, מבריק ורך. מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
  2. מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר 2 דקות. מוסיפים את הקורנפלור, המלח וקליפת הלימון ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הווניל או האמרטו ומערבבים. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.
  3. מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס”מ. מורחים את קרם השקדים מעל ומגלגלים את הבצק לגליל. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 5-6 ס”מ.
  4. מניחים את הגלילים בתבנית אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה, מכסים ומתפיחים שוב 30-40 דקות.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מפזרים מעל העוגה שקדים פרוסים ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
  7. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
  8. מברישים את העוגה בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שמרים שושנים מעולה עם קרם שקדים ושקדים פרוסים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    תלמה יובל

    שלום, לדעתי ההוראות לאפיית העוגה אינן מובנות! האם אופים את הפיבות בתבנית עגולה מספר 26 או כפיסות עודה נפרדות בתבנית שטוחה. יש שוני גדול לתוצאה- האם זו עוגה אחת או פרוסות עוגה שנחתכו מהגליל?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי תלמה. הכוונה לפרוסות מהגליל שמניחים אחת לצד השניה בתבנית.

    Avatar
    רותי ד.

    החלפתי את החמאה בנטורינה. העוגה יצאה פצצה. יפה וטעימה.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה רותי

    Avatar
    איריס לוי אטיאס

    היי איך אפשר להפוךתאת העוגה המהממת הזו לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איריס, להחליף את החמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בחלב צמחי כלשהו (סויה/שקדים וכו’)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות