סנו רקע

לחמניות בית ספר

רגע לפני שהילדים חוזרים לבית הספר קבלו דרך לשדרג את הכריך שלהם במתכון של לחמניות בית ספר משגעות וטעימות בטירוף שישאירו ריח של אפייה בכל הבית
רגע לפני שהילדים חוזרים לבית הספר קבלו דרך לשדרג את הכריך שלהם במתכון של לחמניות בית ספר משגעות וטעימות בטירוף שישאירו ריח של אפייה בכל הבית
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.1 קק״ל 5122.5 קק״ל
    פחמימות 39.9 גרם 798.7 גרם
    שומן 7.0 גרם 139.3 גרם
    נתרן 400.4 מ״ג 8008.7 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 128.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 12.2 גרם
    כולסטרול 12.7 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 3.1 מ״ג 62.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 12.0 מ״ג 240.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-55 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.1 קק״ל 5122.5 קק״ל
    פחמימות 39.9 גרם 798.7 גרם
    שומן 7.0 גרם 139.3 גרם
    נתרן 400.4 מ״ג 8008.7 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 128.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 12.2 גרם
    כולסטרול 12.7 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 3.1 מ״ג 62.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 12.0 מ״ג 240.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
ענת אלישע
X

19 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מריחה


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים, סוכר, קמח ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור המים השמן והמלח ולשים במשך 10 דקות.
  2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בשמן ומכסים בכיסוי ניילון עם גומי סנו סושי.
  3. מתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה (בחורף יותר).
  4. מורידים את הבצק למשטח עבודה. מחלקים לכדורים במשקל 110 גרם, מכסים ושמים למנוחה של 25 דקות.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה טבעי סנו סושי.
  6. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת אליפסה ארוכה ודקה.
  7. מגלגלים לצורת לחמנייה ארוכה ומהדקים היטב את הקצוות.
  8. מעבירים לתבנית האפייה להתפחה נוספת עד הכפלת נפח כ-20 עד 25 דקות.
  9. מחממים תנור 190 מעלות.
  10. מברישים בביצה טרופה את הלחמניות, מפזרים שומשום מעל ואופים למשך 30 דקות.
לחמניות בית ספר
לחמניות בית ספר. צילום: ענת אלישע

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    אבישג ב.

    וואו מדהים כשזה טרי זה טעים בטירוף יום אחרי זה טועם כמו לחמניה רגילה איזה מגניב

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה שמחים לשמוע

    Avatar
    נועה א

    אני מעוניינת להכין את הבצק אבל לאפות כל פעם רק כמה לחמניות. האם ניתן להקפיא את הבצק ואם כן באיזה שלב?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אין בעיה, אחרי התפחה ראשונה ואז להפשיר ולהתפיח עוד שעה

    Avatar
    מימי

    רק לא ברור לי איך זה רק 70 קלוריות ללחמניה? לפי החישוב שלי הגעתי ל235 קלוריות (חלקתי את הבצק ל20 חתיכות)

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, סליחה, הייתה תקלה בחישוב הקלוריות של קמח הלחם. כעת הקלוריות הן 256 ליחידה. תודה רבה על עירור תשומת הלב

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות