לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן

המתכון המושלם של יונית צוקרמן שכבש את הרשת - לחמניות רכות במילוי בשר שאי אפשר להפסיק לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

בבית מרוקאי בימי שישי תמיד אוכלים משהו קליל בצהריים כדי לשמור מקום לבישולים של ערב שבת.
מה אוכלים? צלחת קוסקוס עם מרק ירקות או לחמנייה עם משהו טעים מתוך הסירים שעומדים על הגז.
אבל כשיש הרבה ילדים בבית יש חשש שהאוכל מהסירים ייגמר די מהר - ואז הלחמניות הממולאות האלו הן פינוק משגע לשישי בצהריים.

מצרכים

בצק

זיגוג

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום. טורפים את הביצה.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינוניות כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים בה את הבצל ואת השום כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  5. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים. משטחים כל כדור, שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
  6. מעבירים את הכדורים לתבנית (יש לאפות בכמה נגלות). מברישים כל כדור בצק ממולא בביצה טרופה ואופים עד שכדורי הבצק מזהיבים (כ-30 דקות).

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 164.9 קק״ל 3298.0 קק״ל
פחמימות 5.7 גרם 114.6 גרם
שומן 12.6 גרם 251.9 גרם
נתרן 490.7 מ״ג 9814.2 מ״ג
חלבון 7.0 גרם 140.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.5 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 54.4 גרם
כולסטרול 34.2 מ״ג 684.5 מ״ג
סידן 11.5 מ״ג 229.8 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 15.2 מ״ג
אשלגן 160.1 מ״ג 3201.2 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 28.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Efrat Kraitenberg Achrack

תגובות (10)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody