לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן

המתכון המושלם של יונית צוקרמן שכבש את הרשת - לחמניות רכות במילוי בשר שאי אפשר להפסיק לאכול
המתכון המושלם של יונית צוקרמן שכבש את הרשת - לחמניות רכות במילוי בשר שאי אפשר להפסיק לאכול
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    146
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.0 קק״ל 2919.5 קק״ל
    פחמימות 4.8 גרם 95.0 גרם
    שומן 10.5 גרם 210.9 גרם
    נתרן 540.4 מ״ג 10808.4 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 142.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 40.5 גרם
    כולסטרול 35.4 מ״ג 708.2 מ״ג
    סידן 13.8 מ״ג 275.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 149.4 מ״ג 2987.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 33.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    146
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.0 קק״ל 2919.5 קק״ל
    פחמימות 4.8 גרם 95.0 גרם
    שומן 10.5 גרם 210.9 גרם
    נתרן 540.4 מ״ג 10808.4 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 142.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 40.5 גרם
    כולסטרול 35.4 מ״ג 708.2 מ״ג
    סידן 13.8 מ״ג 275.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 149.4 מ״ג 2987.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 33.9 מ״ג
    סגור

בבית מרוקאי בימי שישי תמיד אוכלים משהו קליל בצהריים כדי לשמור מקום לבישולים של ערב שבת.
מה אוכלים? צלחת קוסקוס עם מרק ירקות או לחמנייה עם משהו טעים מתוך הסירים שעומדים על הגז.
אבל כשיש הרבה ילדים בבית יש חשש שהאוכל מהסירים ייגמר די מהר – ואז הלחמניות הממולאות האלו הן פינוק משגע לשישי בצהריים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום בעזרת סכין שף. טורפים את הביצה.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינוניות כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: מחממים מחבת נון סטיק רחבה עם שמן זית, מטגנים בה את הבצל ואת השום כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף חצי כף סוכר לאיזון החמיצות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבניות בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
  5. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים. משטחים כל כדור, שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
  6. מעבירים את הכדורים לתבנית (יש לאפות בכמה נגלות). מברישים כל כדור בצק ממולא בביצה טרופה בעזרת מברשת סיליקון ומניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
  7. אופים את הלחמניות בתנור החם עד שכדורי הבצק מזהיבים (כ-30 דקות).

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Limor Amit

    נחטפו ליד הבריכה…

    Avatar
    Stav Bar-On Wexler

    יצא מדהים, אני גם אימצתי את הלחמנייה חחא המילוי, תמיד יוצא מוצלח. בשבועות מתכננת מילוי של בזילוקום, עגבניות מיובשות, בולגרית וצהובה. תמונות בהמשך.

    Avatar
    idan yatziv

    יצא מעולה. קל להכנה ומרשים

הצג עוד

תגובות (70)

Avatar

    Avatar
    אוריה

    אפשר לעשות את זה גם עם עוף תחון או שזה יצאה לא טעים

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, עוף טחון יצא קצת יבש יותר מאשר בשר טחון, שנשאר עסיסי יותר.

    Avatar
    סיוון

    יצא מדהים בפעם הראשונה בחיי שאני מתעסקת עם בצק ויוצא מעולה! בעבר הבצק לא היה אוורירי בפנים ולא הצליח לתפוח ממש… מאמצת את המתכון ללחמניות ריקות גם! את מושלמת, כל מתכון שלך יוצא נפלא. גם של הקוסקוס ועוד רבים וטובים.

      Avatar
      Foody Foody

      כיף לשמוע תודה רבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות