לחמניות כשרות לפסח

קבלו מתכון של לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

לחמניות מקמח מצה, עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום.

לשדרוג המראה, אפשר לאפות את הלחמניות בתבניות סיליקון עם שקעים אישיים. לגיוון הטעם, נחמד לשחק עם התיבול והתוספות.

בכל מקרה, חשוב לא לפתוח את דלת התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה (אחרת הלחמניות ישתטחו…).

מצרכים

לחמניות

תוספת

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים (כ-3 דקות).
  3. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה).
  4. מוסיפים אחת או יותר מהתוספות ולשים עד איחוד בבצק.
  5. בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק. אם רוצים, מגלגלים אותן באחד הקישוטים.
  6. מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ממקמים כדור בצק בכל שקע של תבנית הסיליקון.
  7. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור בכלל.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
  9. מצננים ומגישים, או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

 

הערות

  • אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת ב-2 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (עירית, בזיליקום, אורגנו, תימין וכו') או בצל מטוגן קצוץ.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 81.2 קק״ל 1624.7 קק״ל
פחמימות 0.1 גרם 2.4 גרם
שומן 8.4 גרם 167.9 גרם
נתרן 172.6 מ״ג 3452.6 מ״ג
חלבון 1.6 גרם 31.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 22.0 גרם
כולסטרול 50.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 6.4 מ״ג 127.2 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 4.3 מ״ג
אשלגן 16.1 מ״ג 321.6 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody