לחמניות ממולאות בשר ועגבניות
קבלו פינוק אמיתי: לחמניות ביתיות ואווריריות מושלמות ממולאות בשר בקר ברוטב עגבניות. מאפה שמפיץ ריח משגע בבית ומספק ארוחה שלמה לכל המשפחה
קבלו פינוק אמיתי: לחמניות ביתיות ואווריריות מושלמות ממולאות בשר בקר ברוטב עגבניות. מאפה שמפיץ ריח משגע בבית ומספק ארוחה שלמה לכל המשפחה
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 164.9 קק״ל 2473.6 קק״לפחמימות 13.2 גרם 198.2 גרםסוכר 11.9 גרם 179.2 גרםשומן 18.2 גרם 273.7 גרםנתרן 738.7 מ״ג 11080.5 מ״גחלבון 14.8 גרם 222.3 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 115.4 גרםשומן רווי 9.7 גרם 145.6 גרםכולסטרול 51.1 מ״ג 767.2 מ״גסידן 18.8 מ״ג 282.4 מ״גברזל 8.1 מ״ג 120.8 מ״גאשלגן 113.5 מ״ג 1702.2 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 134.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות165
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 164.9 קק״ל 2473.6 קק״לפחמימות 13.2 גרם 198.2 גרםסוכר 11.9 גרם 179.2 גרםשומן 18.2 גרם 273.7 גרםנתרן 738.7 מ״ג 11080.5 מ״גחלבון 14.8 גרם 222.3 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 115.4 גרםשומן רווי 9.7 גרם 145.6 גרםכולסטרול 51.1 מ״ג 767.2 מ״גסידן 18.8 מ״ג 282.4 מ״גברזל 8.1 מ״ג 120.8 מ״גאשלגן 113.5 מ״ג 1702.2 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 134.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 165 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
2 שיני שוםקצוצות דק
-
400 גרם בשר בקר טחון(צלעות וחזה)
-
1 בקבוק רוטב פומודורו קנור
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים חצי דקה.
- מוסיפים בהדרגה את המים, הביצה, השמן והמלח.
- לשים את הבצק כ- 8 דקות, עד שהבצק אחיד ורך למגע.
- התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, יוצרים כדור ומניחים אותו בקערה משומנת מעט. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח, במשך כשעה וחצי (זמני ההתפחה משתנים לפי עונות השנה).
- מכינים את מלית הבשר והעגבניות: מחממים מחבת או סיר רחב עם שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, פלפל, מעט צ’ילי יבש, מטגנים ומפרידים לגושים קטנים תוך כדי צריבה, במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים בקבוק רוטב עגבניות פומודורו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות, ללא מכסה, עד אשר כל הנוזלים מצטמצמים לחלוטין.
- מערבבים את הבשר כל 10 דקות. מצננים לחלוטין.
- מחלקים את הבצק ל- 15 חלקים שווים, במשקל 120 גרם כל אחד.
- מילוי ועיצוב: על גבי משטח עבודה, משטחים כל כדור בצק בעזרת הידיים לצורת פיתה.
- שמים כף של מלית הבשר והעגבניות במרכז הלחמנייה, סוגרים את קצוות הלחמנייה ויוצרים כדור.
- חשוב לא לשים הרבה מלית, אחרת הבצק נרטב ולא ניתן יהיה לסגור את הלחמנייה.
- התפחה שנייה: מניחים את הלחמניות במרווחים אחת מהשנייה, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה עם קורט מלח ומפזרים שומשום מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ- 20 דקות, עד להזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים חצי דקה.
- מוסיפים בהדרגה את המים, הביצה, השמן והמלח.
- לשים את הבצק כ- 8 דקות, עד שהבצק אחיד ורך למגע.
- התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, יוצרים כדור ומניחים אותו בקערה משומנת מעט. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח, במשך כשעה וחצי (זמני ההתפחה משתנים לפי עונות השנה).
- מכינים את מלית הבשר והעגבניות: מחממים מחבת או סיר רחב עם שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, פלפל, מעט צ’ילי יבש, מטגנים ומפרידים לגושים קטנים תוך כדי צריבה, במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים בקבוק רוטב עגבניות פומודורו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות, ללא מכסה, עד אשר כל הנוזלים מצטמצמים לחלוטין.
- מערבבים את הבשר כל 10 דקות. מצננים לחלוטין.
- מחלקים את הבצק ל- 15 חלקים שווים, במשקל 120 גרם כל אחד.
- מילוי ועיצוב: על גבי משטח עבודה, משטחים כל כדור בצק בעזרת הידיים לצורת פיתה.
- שמים כף של מלית הבשר והעגבניות במרכז הלחמנייה, סוגרים את קצוות הלחמנייה ויוצרים כדור.
- חשוב לא לשים הרבה מלית, אחרת הבצק נרטב ולא ניתן יהיה לסגור את הלחמנייה.
- התפחה שנייה: מניחים את הלחמניות במרווחים אחת מהשנייה, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה עם קורט מלח ומפזרים שומשום מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ- 20 דקות, עד להזהבה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
במה אפשר להחליף את רוטב הפומפדור?
בכל רוטב עגבניות אחר שאתה אוהב.
שווה לנסות כי אני הכנתי יצא פצצה וטעים אש