לחמניות מרווה ושום בסגנון תלושותי בניחוח מענג

לחמניות בסגנון תלושותי: לחמניות מרווה ושום מבצק שמרים משגע במילוי עגבניות מיובשות ופיסטוקים קצוצים. לחמניות מושלמות לארוחת הצהריים או הערב!
לחמניות בסגנון תלושותי: לחמניות מרווה ושום מבצק שמרים משגע במילוי עגבניות מיובשות ופיסטוקים קצוצים. לחמניות מושלמות לארוחת הצהריים או הערב!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.8 קק״ל 3613.4 קק״ל
    פחמימות 30.4 גרם 487.2 גרם
    שומן 9.2 גרם 147.9 גרם
    נתרן 321.3 מ״ג 5141.2 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 92.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 22.2 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 24.9 גרם
    כולסטרול 19.8 מ״ג 317.0 מ״ג
    סידן 27.6 מ״ג 441.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 178.3 מ״ג 2852.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.8 קק״ל 3613.4 קק״ל
    פחמימות 30.4 גרם 487.2 גרם
    שומן 9.2 גרם 147.9 גרם
    נתרן 321.3 מ״ג 5141.2 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 92.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 22.2 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 24.9 גרם
    כולסטרול 19.8 מ״ג 317.0 מ״ג
    סידן 27.6 מ״ג 441.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 178.3 מ״ג 2852.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 6-7 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

    לחמניות מרווה1
    טוחנים את שיני השום, עלי המרווה והשמן

  5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  6. מפזרים בתבנית את שיני השום בקליפתן ואופים במשך כ-15 דקות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט את שיני השום ונפטרים מהקליפה בעזרת לחיצה.

    לחמניות מרווה3
    מורחים את הבצק בתערובת השום

  8. מכינים את המילוי: שמים את שיני השום, עלי המרווה והשמן בתוך קערת הבלנדר וטוחנים למשחה אחידה.
  9. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת מלבן בעובי 3-4 מ”מ.
  10. מורחים את הבצק בתערובת השום ומפזרים מעל את העגבניות המיובשות הקצוצות ואת הפיסטוקים.
  11. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה.
  12. חותכים את הרולדה ל-16 פרוסות.

    לחמניות מרווה7
    חותכים את הרולדה לפרוסות ומניחים בתבנית

  13. מניחים את הפרוסות עם החתך כלפי מעלה בתוך תבנית עגולה משומנת בקוטר 24-26 ס”מ.
  14. מברישים קלות בביצה טרופה עם כף מים.
  15. אופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה משחים יפה.

    לחמניות מרווה4
    לחמניות מרווה ושום בסגנון תלושותי בניחוח מענג. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות