לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 249.8 קק״ל 2498.2 קק״לפחמימות 38.1 גרם 380.5 גרםשומן 10.2 גרם 101.8 גרםנתרן 199.9 מ״ג 1999.2 מ״גחלבון 8.1 גרם 80.5 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 59.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 17.1 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 590.8 מ״גסידן 25.2 מ״ג 252.1 מ״גברזל 2.1 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 222.0 מ״ג 2219.5 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות250
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 249.8 קק״ל 2498.2 קק״לפחמימות 38.1 גרם 380.5 גרםשומן 10.2 גרם 101.8 גרםנתרן 199.9 מ״ג 1999.2 מ״גחלבון 8.1 גרם 80.5 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 59.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 17.1 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 590.8 מ״גסידן 25.2 מ״ג 252.1 מ״גברזל 2.1 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 222.0 מ״ג 2219.5 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״גסגור
מריחים את זה? הריח של החגים כבר לגמרי באוויר.
הלילות הופכים לקרירים יותר, הימים מתקצרים ויש איזו חגיגיות שמתגנבת לתוך היום יום.
אני אוהבת חגים. אוהבת ארוחות משפחתיות עם הרבה אוכל טוב ואנשים אהובים. והכי אוהבת לפנק במשהו חגיגי בארוחת החג.
השנה כל צלחת תקושט ברימון שהוא לחמניה מתוקה מקמח מלא עם סלק. הבצק הוא בצק של חלה, והצבע מגיע מסלק טרי, שמוסיף גם טעם מיוחד ומתקתק.
את הלחמניות אני מכינה ביחד עם הילדים, שמשוגעים על עבודה עם בצק ומכינים איתי חלות כבר שנים. ההכנה פשוטה ודומה להכנה של חלות רגילות, כמו שמכינים בגנים בימי שישי.
אז תכניסו את הילדים למטבח, ואני מבטיחה לכם שהם ישתגעו מהצבע של הבצק וייהנו לעבוד איתו.
השתמשתי בקמח חיטה מלא 70%, שהוא קמח מלא שנופו ממנו 30% מהסיבים, כדי שיהיה קל ורך יותר. קמח כוסמין לא יעבוד פה, הוא רך מדי ולא ישמור על הצורה הכדורית לאחר ההתפחה.
שיהיו לנו חגים שמחים!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 250 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח מלאקמח מלא 70%
-
1 כפית גדושה שמרים יבשים
-
2 כפות גדושות סוכר קנים
-
1 ביצה Lלא חובה
-
1 סלק בינונימגורר בפומפייה דקה עם הנוזלים שלו
-
3/4 כוס מים פושרים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
זיגוג
-
1 ביצה L
-
1 כף מים
-
1/4 כוס שומשום שחור
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר את החומרים לפי הסדר (עד המים) ומערבבים אחרי כל הוספה.
- מתחילים לעבד עם וו לישה במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. אם הבצק עדיין יבש מדי מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מוסיפים רק כף אחת בכל פעם.
- כשמתחיל להיווצר בצק אחיד מוסיפים שמן זית ומלח.
- לשים במשך כ-10 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק.
- משמנים קלות את פני הבצק, מכסים ומניחים להתפחה של כשעה עד להכפלת הנפח.
- אחרי ההתפחה מוציאים מהקערה ומחלקים את הבצק לשני חלקים 80/20. את ה-20% מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.
- את ה-80% מחלקים ל-10 חלקים שווים (כדאי עם משקל כדי שיצא מדויק) ומגלגלים לכדורים הדוקים. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומניחים להתפחה שניה של כחצי שעה-40 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה מוציאים את 20% הבצק מהקירור ומחלקים ל-10 כדורים קטנים ושווים בגודלם. גוזרים בעזרת מספריים נקיים חתך במרכז הכדור, לא עד הסוף. מרחיקים קצת את שני החלקים וגוזרים כל אחד מהם שוב באמצע ליצירת ה״כתר״ של הרימון. מניחים בעדינות במרכז הכדורים התפוחים.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה עם כף מים. מפזרים מעט שומשום שחור על כל רימון.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר את החומרים לפי הסדר (עד המים) ומערבבים אחרי כל הוספה.
- מתחילים לעבד עם וו לישה במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. אם הבצק עדיין יבש מדי מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מוסיפים רק כף אחת בכל פעם.
- כשמתחיל להיווצר בצק אחיד מוסיפים שמן זית ומלח.
- לשים במשך כ-10 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק.
- משמנים קלות את פני הבצק, מכסים ומניחים להתפחה של כשעה עד להכפלת הנפח.
- אחרי ההתפחה מוציאים מהקערה ומחלקים את הבצק לשני חלקים 80/20. את ה-20% מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.
- את ה-80% מחלקים ל-10 חלקים שווים (כדאי עם משקל כדי שיצא מדויק) ומגלגלים לכדורים הדוקים. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומניחים להתפחה שניה של כחצי שעה-40 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה מוציאים את 20% הבצק מהקירור ומחלקים ל-10 כדורים קטנים ושווים בגודלם. גוזרים בעזרת מספריים נקיים חתך במרכז הכדור, לא עד הסוף. מרחיקים קצת את שני החלקים וגוזרים כל אחד מהם שוב באמצע ליצירת ה״כתר״ של הרימון. מניחים בעדינות במרכז הכדורים התפוחים.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה עם כף מים. מפזרים מעט שומשום שחור על כל רימון.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
הערות
- לגרסה טבעונית: משמיטים את הביצה ומברישים לפני האפייה בסילאן מדולל במים או בשמן זית
הערות
- לגרסה טבעונית: משמיטים את הביצה ומברישים לפני האפייה בסילאן מדולל במים או בשמן זית
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
יש איזה דרך לעשות את הבצק ירוק? לא עם צבע מאכל……
אפשר לקצוץ עשבי תיבול (צרור פטרוזיליה, צרור נענע או פטרוזיליה עם שמיר או עירית ובזיליקום) ולערבב בבצק. או לחלוט תרד, לסחוט אותו מעט, לטחון ולהוסיף לבצק. בהצלחה!
אפשר קמח רגיל????
אפשר גם עם קמח רגיל.