לחמניות שום טבעוניות זריזות עם תוספת “גבינה”

לחמניות מפנקות למנה ראשונה מושלמת או לנשנוש במהלך היום! לחמניות שום ופטרוזיליה עם "גבינה" טבעונית מותכת בתנור, רכות מבפנים, פריכות מבחוץ וטעימות בטירוף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. חותכים את ה”גבינה” למלבנים בגודל כ-3 על 4 ס”מ.
  2. מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הבלו בנד עם השום, הפטרוזיליה והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוחה למריחה.
  3. עושים בעזרת סכין לחם שני חתכים בחלק העליון של כל לחמניה. מקפידים לא לחתוך עד הסוף.
  4. מורחים בחריצים שנוצרו כמות נדיבה של תערובת הבלו בנד המתובלת.
  5. מסובבים את הלחמניות 90 מעלות ועושים עוד שני חתכים, ליצירת מראה “קיפוד”. מורחים גם את החריצים החדשים בתערובת החמאתית.
  6. מכניסים לתוך החריצים של כל לחמנייה 4 פרוסות גבינה.

    מכניסים לתוך החריצים של כל לחמנייה 4 פרוסות גבינה. צילום: אולגה טוכשר
    מכניסים לתוך החריצים של כל לחמנייה 4 פרוסות גבינה. צילום: אולגה טוכשר

  7. מסדרים את הלחמניות על תבנית ומכסים בנייר אלומיניום.
  8. אופים 10 דקות עם נייר האלומינום, ועוד 3-4 דקות בלעדיו, עד שהלחמניות הופכות לפריכות, והגבינה הופכת למותכת.

    אופים עד שהלחמניות הופכות לפריכות, והגבינה הופכת למותכת. צילום: אולגה טוכשר
    אופים עד שהלחמניות הופכות לפריכות, והגבינה הופכת למותכת. צילום: אולגה טוכשר

  9. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג של לחמניות או כיכר לחם שלמה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 333.9 קק״ל 2003.1 קק״ל
פחמימות 31.4 גרם 188.5 גרם
שומן 18.9 גרם 113.5 גרם
נתרן 510.7 מ״ג 3064.3 מ״ג
חלבון 9.8 גרם 58.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.4 גרם
שומן רווי 8.3 גרם 49.5 גרם
כולסטרול 9.8 מ״ג 59.0 מ״ג
סידן 130.2 מ״ג 781.4 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
אשלגן 137.2 מ״ג 823.4 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    שלו

    יש לכם מתכונים פצצה לטבעונים

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody