ללא גלוטן וללא מוצרי חלב: קבלו את הרוגעלך המלוח המושלם בתבל!

חג שבועות בשביל אמלי פינק הוא תירוץ להמציא את עצמה מחדש! איך מכינים מאפה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב? ככה! קבלו את הרוגעלך בטטה במילוי תרד הכי טעים שתטעמו!
חג שבועות בשביל אמלי פינק הוא תירוץ להמציא את עצמה מחדש! איך מכינים מאפה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב? ככה! קבלו את הרוגעלך בטטה במילוי תרד הכי טעים שתטעמו!
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    232
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 232.2 קק״ל 3483.0 קק״ל
    פחמימות 5.0 גרם 74.6 גרם
    שומן 22.1 גרם 331.8 גרם
    נתרן 802.6 מ״ג 12038.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 53.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 139.2 גרם
    כולסטרול 111.7 מ״ג 1675.6 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 290.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 150.8 מ״ג 2261.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    232
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 232.2 קק״ל 3483.0 קק״ל
    פחמימות 5.0 גרם 74.6 גרם
    שומן 22.1 גרם 331.8 גרם
    נתרן 802.6 מ״ג 12038.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 53.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.6 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 139.2 גרם
    כולסטרול 111.7 מ״ג 1675.6 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 290.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 15.0 מ״ג
    אשלגן 150.8 מ״ג 2261.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור

כל שבועות כולם מביאים את כל הטוב העדכני לארוחה משפחתית משותפת.

שפע גבינות ומאפי חמאה פסיכיים, שמנות עפות באוויר, פסטות מתגלגלות על הלשון, ריח של טירוף וטעים. הו, כה טעים!
רק אני יושבת מסכנה בצד (ניראה לכם?!?!?), לא יקרה! ביקשו ממני להביא מאפה לעצמי, כי אף אחד לא יכול להתמודד איתי כשאני רעבה וקצת קשה לעמוד במשימה של ״מאפה״ ללא גלוטן וללא מוצרי חלב.

כך נולד לו הרוגעלך בטטה שלי. פשוט מושלם! ואני מצטערת על חוסר הצניעות, אבל הוא הוא גם פריך וחמאתי, גם קרמי ומתפצח, אבל הכי הכי, ברמה של “אימאלה”! זה שהוא הכי טעים בעולם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשמל תרד: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן זית עד שניהיה שקוף - בערך 7 דקות.
  2. מוסיפים פלפל גרוס בנדיבות ומלח ומטגנים עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים 2 כוסות קרם קוקוס ומערבבים היטב. מכניסים את כדורי התרד המופשרים ומבשלים עוד 15 דקות עד שמסמיך.
  4. מוציאים מהאש ומערבבים פנימה 4 חלמונים במהירות ‘מקררים בטמפרטורת החדר סביב החצי שעה ומעבירים לקירור לכמה שעות.
  5. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  6. מכינים את הבצק: מעבירים לבלנדר את כל חומרי הבצק (פרט לשמן קוקוס) יחד וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

    טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבצק למרקם חלק. צילום: אמלי פינק
    טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבצק למרקם חלק. צילום: אמלי פינק

  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן קוקוס או כל שומן אחר לבחירתכם.
  8. מעבירים את בלילת הבצק ויוצרים ריבוע/מלבן אחיד ודקיק בעזרת ספטולה/ או כף - בערך 1מ״מ עובי ומכניסים לאפייה של כ-10-15 דקות עד לייבוש מלא.
  9. מוציאים מהתנור וחותכים בצורת משולשים בגודל הרצוי בעזרת גלגלת/סכין.
  10. מחלצים מהנייר אפייה מיד בתום החיתוך וממלאים בחתיכת סלמון מעושן וכף תרד בשאמל .
  11. מגלגלים, מברישים בביצה ומפזרים מעל גרעיני דלעת /חמנייה.
  12. מכניסים לאפייה נוספת על חום של 160 מעלות לכ-20 דק’ עד שמשחים.

    אופים את הרוגעלך עד השחמה. צילום: אמלי פינק
    אופים את הרוגעלך עד השחמה. צילום: אמלי פינק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ללא גלוטן וללא מוצרי חלב: קבלו את הרוגעלך המלוח המושלם בתבל!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    בתי דנוש

    הכנתי….חילקתי לשתי תבניות של התנור. הבצק היה יבש אבל התפרק!!! בפעם השנייה הוספתי מעט קמח , ויצרתי את הבצק יותר עבה. יצא טוב , אבל כמות קטנה מאד. לא יודעת במה טעיתי….

      Avatar
      אמלי פינק

      הרעיון הוא לאפות רק עד שמתייבש , ואז ניתן לחתוך מיד צורות ולחלץ מהנייר…חשוב לשמור את ״הבצק״ מכוסה על מנת שלא יתייבש

    Avatar
    אביב לוי

    מזה הדבר הטעים הזה!!! מתכון מעולה!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות