ללא גלוטן וללא מוצרי חלב: קבלו את הרוגעלך המלוח המושלם בתבל!

חג שבועות בשביל אמלי פינק הוא תירוץ להמציא את עצמה מחדש! איך מכינים מאפה ללא גלוטן וללא מוצרי חלב? ככה! קבלו את הרוגעלך בטטה במילוי תרד הכי טעים שתטעמו!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

כל שבועות כולם מביאים את כל הטוב העדכני לארוחה משפחתית משותפת.

שפע גבינות ומאפי חמאה פסיכיים, שמנות עפות באוויר, פסטות מתגלגלות על הלשון, ריח של טירוף וטעים. הו, כה טעים!
רק אני יושבת מסכנה בצד (ניראה לכם?!?!?), לא יקרה! ביקשו ממני להביא מאפה לעצמי, כי אף אחד לא יכול להתמודד איתי כשאני רעבה וקצת קשה לעמוד במשימה של ״מאפה״ ללא גלוטן וללא מוצרי חלב.

כך נולד לו הרוגעלך בטטה שלי. פשוט מושלם! ואני מצטערת על חוסר הצניעות, אבל הוא הוא גם פריך וחמאתי, גם קרמי ומתפצח, אבל הכי הכי, ברמה של “אימאלה”! זה שהוא הכי טעים בעולם!

מצרכים

בצק

מילוי

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבשמל תרד: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן זית עד שניהיה שקוף - בערך 7 דקות.
  2. מוסיפים פלפל גרוס בנדיבות ומלח ומטגנים עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים 2 כוסות קרם קוקוס ומערבבים היטב. מכניסים את כדורי התרד המופשרים ומבשלים עוד 15 דקות עד שמסמיך.
  4. מוציאים מהאש ומערבבים פנימה 4 חלמונים במהירות ‘מקררים בטמפרטורת החדר סביב החצי שעה ומעבירים לקירור לכמה שעות.
  5. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  6. מכינים את הבצק: מעבירים לבלנדר את כל חומרי הבצק (פרט לשמן קוקוס) יחד וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

    טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבצק למרקם חלק. צילום: אמלי פינק
    טוחנים בבלנדר את מרכיבי הבצק למרקם חלק. צילום: אמלי פינק

  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן קוקוס או כל שומן אחר לבחירתכם.
  8. מעבירים את בלילת הבצק ויוצרים ריבוע/מלבן אחיד ודקיק בעזרת ספטולה/ או כף - בערך 1מ״מ עובי ומכניסים לאפייה של כ-10-15 דקות עד לייבוש מלא.
  9. מוציאים מהתנור וחותכים בצורת משולשים בגודל הרצוי בעזרת גלגלת/סכין.
  10. מחלצים מהנייר אפייה מיד בתום החיתוך וממלאים בחתיכת סלמון מעושן וכף תרד בשאמל .
  11. מגלגלים, מברישים בביצה ומפזרים מעל גרעיני דלעת /חמנייה.
  12. מכניסים לאפייה נוספת על חום של 160 מעלות לכ-20 דק’ עד שמשחים.

    אופים את הרוגעלך עד השחמה. צילום: אמלי פינק
    אופים את הרוגעלך עד השחמה. צילום: אמלי פינק

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 221.8 קק״ל 3326.6 קק״ל
פחמימות 4.4 גרם 65.7 גרם
שומן 21.6 גרם 323.5 גרם
נתרן 788.6 מ״ג 11828.7 מ״ג
חלבון 3.9 גרם 58.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 15.8 גרם
שומן רווי 9.5 גרם 142.4 גרם
כולסטרול 120.3 מ״ג 1804.3 מ״ג
סידן 24.4 מ״ג 366.7 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 16.1 מ״ג
אשלגן 144.8 מ״ג 2171.9 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (9)

    Avatar
    בתי דנוש

    הכנתי….חילקתי לשתי תבניות של התנור. הבצק היה יבש אבל התפרק!!! בפעם השנייה הוספתי מעט קמח , ויצרתי את הבצק יותר עבה. יצא טוב , אבל כמות קטנה מאד. לא יודעת במה טעיתי….

    Avatar
    אביב לוי

    מזה הדבר הטעים הזה!!! מתכון מעולה!!

    Avatar
    פאר-יה

    מה במקום הסלמון? הבת שלי צמחונית ונגעלת מדגים

    Avatar
    סימה בוחבוט

    בהחלט מהווה אלטרנטיבה לרוגלעך המוכר

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody