מאפינס שוקולד במילוי נוטלה, אלוהים!

אייל רווח מביא לנו מתכון מתוק במיוחד, מתכון קל להכנה באפס מאמץ של מאפינס שוקולד עסייסים במילוי נוטלה, או במילים אחרות שוקולד בתוך שוקולד עם שוקולדצ'יפס
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מאפינס הם בעצם קאפקייקס רק בלי הקרם למעלה. הם לרוב עשירים יותר בתוספות אבל יחד עם זאת הם לפעמים יהיו יבשים יותר, אז בכדי להכניס קצת עסיסיות, הוספתי קצת נוטלה במרכזם.

אם בא לכם להכין אותם בלי מילוי, זה גם אפשרי. אם אין לכם נוטלה אפשר להשתמש בכל ממרח אחר.

השתמשתי ברוויון שנותן עסיסיות למאפים ועוזר להתפחה שלהם. אם אין לכם רוויון בבית (כי מי באמת קונה את זה ככה סתם?) אפשר לערבב כוס חלב עם כף מיץ לימון או חומץ (אני מעדיף חומץ תפוחים) ולתת לו לעמוד בצד כמה דקות.

שימו לב שיש גם שוקולד צ׳יפס ששומרים על הצורה שלהם באפייה וגם שוקולד קצוץ שנמס אל תוך המאפה. אפשר לוותר על האגוזים אם אתם לא אוהבים אותם.

השתמשתי בתבניות קאפקייקס שאפשר פשוט להניח על תבנית תנור. אבל אם משתמשים בנייר הרגיל, צריך להניח אותם בתבנית שקעים.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת בהירה.
  2. מוסיפים את השמן, הרווין ותמצית הוניל וטורפים עד לאיחוד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים לקערה עם תערובת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מידי.
  5. מוסיפים לתערובת את השוקולדים והאגוזים ומאחדים בעזרת לקקן.
  6. מחממים תנור לחום של 170 מעלת במצב טורבו.
  7. יוצקים כף לכל אחת מתבניות המאפינס (מומלץ לעבוד עם 2 כפות), מעליה כפית נוטלה (גם לעבוד עם 2 כפיות) וסוגרים עם עוד כף מהתערובת. לשים לב שלא ממלאים את התבניות עד הסוף משום שהמאפינס תופחים באפייה.
  8. אופים 20-25 דקות את המאפינס. אפשר לבדוק בעדינות אם מוכן בעזרת קיסם, רק שימו לב שבגלל כל השוקולד והנוטלה הוא מתלכלך.
  9. המאפינס במיטבם ביום האפייה שלהם. ניתן לשמור אותם 3-4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח
    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח

    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח
    מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 14 מנות
קלוריות 403.2 קק״ל 5644.8 קק״ל
פחמימות 50.3 גרם 704.0 גרם
שומן 20.3 גרם 284.5 גרם
נתרן 143.6 מ״ג 2010.7 מ״ג
חלבון 6.9 גרם 95.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 35.6 גרם
שומן רווי 5.6 גרם 78.1 גרם
כולסטרול 38.0 מ״ג 531.9 מ״ג
סידן 84.6 מ״ג 1183.7 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 34.5 מ״ג
אשלגן 310.3 מ״ג 4343.6 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 14.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    Efraim Ackerman

    יצא מעולה! אבל לא הוספתי את האוגזים ולפי דעתי פעם הבאה אולי אפשר להוריד את הנוטלה זה יוצא מתוק גם בלעדיו.

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    הילה

    האם אפשר להחליף נוטלה בממרח השחר העולה? ביתי רגישה לאגוזים

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט! בהצלחה (: רק בריאות.

    Avatar
    Foody Foody

    תודה על ששיתפת אותנו. שמחים שאהבת ((: