
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מאפינס הם בעצם קאפקייקס רק בלי הקרם למעלה. הם לרוב עשירים יותר בתוספות אבל יחד עם זאת הם לפעמים יהיו יבשים יותר, אז בכדי להכניס קצת עסיסיות, הוספתי קצת נוטלה במרכזם.
אם בא לכם להכין אותם בלי מילוי, זה גם אפשרי. אם אין לכם נוטלה אפשר להשתמש בכל ממרח אחר.
השתמשתי ברוויון שנותן עסיסיות למאפים ועוזר להתפחה שלהם. אם אין לכם רוויון בבית (כי מי באמת קונה את זה ככה סתם?) אפשר לערבב כוס חלב עם כף מיץ לימון או חומץ (אני מעדיף חומץ תפוחים) ולתת לו לעמוד בצד כמה דקות.
שימו לב שיש גם שוקולד צ׳יפס ששומרים על הצורה שלהם באפייה וגם שוקולד קצוץ שנמס אל תוך המאפה. אפשר לוותר על האגוזים אם אתם לא אוהבים אותם.
השתמשתי בתבניות קאפקייקס שאפשר פשוט להניח על תבנית תנור. אבל אם משתמשים בנייר הרגיל, צריך להניח אותם בתבנית שקעים.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מצרכים
-
320גרם או 2.33 כוסות קמח לבן
-
36גרם או 1/4 כוס אבקת קקאו
-
5גרם או 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
2גרם או 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
2 ביצים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
240מ"ל או 1 כוס רוויוןאו חלב מעורבב עם כף מיץ לימון או חומץ
-
100גרם או 1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כפית תמצית וניל
-
150גרם או 3/4 כוס שוקולד צ’יפס
-
50גרם או 1/4 כוס שוקולד מרירקצוץ גס
-
40גרם או 1/3 כוס אגוזי לוזקלויים קצוצים גס - לא חובה
-
14 כפיות נוטלהאו כל ממרח שוקולד אחר
אופן הכנה
- בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את השמן, הרווין ותמצית הוניל וטורפים עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את תערובת היבשים לקערה עם תערובת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מידי.
- מוסיפים לתערובת את השוקולדים והאגוזים ומאחדים בעזרת לקקן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלת במצב טורבו.
- יוצקים כף לכל אחת מתבניות המאפינס (מומלץ לעבוד עם 2 כפות), מעליה כפית נוטלה (גם לעבוד עם 2 כפיות) וסוגרים עם עוד כף מהתערובת. לשים לב שלא ממלאים את התבניות עד הסוף משום שהמאפינס תופחים באפייה.
- אופים 20-25 דקות את המאפינס. אפשר לבדוק בעדינות אם מוכן בעזרת קיסם, רק שימו לב שבגלל כל השוקולד והנוטלה הוא מתלכלך.
- המאפינס במיטבם ביום האפייה שלהם. ניתן לשמור אותם 3-4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח מאפינס שוקולד במילוי נוטלה. צילום: אייל רווח
תגובות (3)
האם אפשר להחליף נוטלה בממרח השחר העולה? ביתי רגישה לאגוזים
בהחלט! בהצלחה (: רק בריאות.
תודה על ששיתפת אותנו. שמחים שאהבת ((: