מג’דרה קינואה ועדשים שחורות עם בצל מטוגן
מי אמר שמג'דרה חייבים להכין מאורז? זהר לוסטיגר-בשן מכינה מג'דרה קינואה ועדשים שחורות, תוספת צמחונית נטולת גלוטן שמתאימה לכל ארוחה
מי אמר שמג'דרה חייבים להכין מאורז? זהר לוסטיגר-בשן מכינה מג'דרה קינואה ועדשים שחורות, תוספת צמחונית נטולת גלוטן שמתאימה לכל ארוחה
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 281.5 קק״ל 1126.1 קק״לפחמימות 31.4 גרם 125.7 גרםשומן 19.4 גרם 77.6 גרםנתרן 811.6 מ״ג 3246.5 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.5 מ״ג 161.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 331.9 מ״ג 1327.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות282
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 281.5 קק״ל 1126.1 קק״לפחמימות 31.4 גרם 125.7 גרםשומן 19.4 גרם 77.6 גרםנתרן 811.6 מ״ג 3246.5 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.7 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.5 מ״ג 161.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 331.9 מ״ג 1327.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 282 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מג'דרה
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים רותחים ומומלחים. מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים 15 דקות. מסננים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- משמנים סיר באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים, הכמון, הכורכום והמלח ומערבבים.
- מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות.
- מוסיפים את הקינואה המסוננת לעדשים שבסיר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
- מכינים את המצרכים להגשה: משמנים מחבת באמצעות תרסיס שמן וקולים את הצנוברים.
- משמנים מחבת אחרת בתרסיס שמן קנולה, פורסים דק את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מזהיב. מדי פעם מוסיפים מעט מים כדי שהבצל לא יישרף.
- מעבירים את המג’דרה לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הצנוברים והבצל המטוגן, פורסים דק את הבצל הירוק ומקשטים בו את המנה.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים רותחים ומומלחים. מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים 15 דקות. מסננים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- משמנים סיר באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים, הכמון, הכורכום והמלח ומערבבים.
- מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות.
- מוסיפים את הקינואה המסוננת לעדשים שבסיר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
- מכינים את המצרכים להגשה: משמנים מחבת באמצעות תרסיס שמן וקולים את הצנוברים.
- משמנים מחבת אחרת בתרסיס שמן קנולה, פורסים דק את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מזהיב. מדי פעם מוסיפים מעט מים כדי שהבצל לא יישרף.
- מעבירים את המג’דרה לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הצנוברים והבצל המטוגן, פורסים דק את הבצל הירוק ומקשטים בו את המנה.
צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
נראה מעולה! לא ברור כמה מים יש להוסיף לעסקים השחורות, אשמח להבהרתך
יש לכסות את העדשים במים 🙂 רצוי שהמים יעלו על גובה העדשים ב5 ס”מ לפחות
תודה למתכון הטעים הכנסתי עם מיקס קינואה (האדומה והלבנה)