מג’דרה קינואה ועדשים שחורות עם בצל מטוגן

מי אמר שמג'דרה חייבים להכין מאורז? זהר לוסטיגר-בשן מכינה מג'דרה קינואה ועדשים שחורות, תוספת צמחונית נטולת גלוטן שמתאימה לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים רותחים ומומלחים. מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים 15 דקות. מסננים.
  2. קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  3. משמנים סיר באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את העדשים, הכמון, הכורכום והמלח ומערבבים.

    מוסיפים את העדשים השחורות. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את העדשים השחורות. צילום: אפיק גבאי

  5. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות.
  6. מוסיפים את הקינואה המסוננת לעדשים שבסיר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
  7. מכינים את המצרכים להגשה: משמנים מחבת באמצעות תרסיס שמן וקולים את הצנוברים.

    קולים את הצנוברים. צילום: אפיק גבאי
    קולים את הצנוברים. צילום: אפיק גבאי

  8. משמנים מחבת אחרת בתרסיס שמן קנולה, פורסים דק את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מזהיב. מדי פעם מוסיפים מעט מים כדי שהבצל לא יישרף.
  9. מעבירים את המג’דרה לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הצנוברים והבצל המטוגן, פורסים דק את הבצל הירוק ומקשטים בו את המנה.

צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 276.0 קק״ל 1103.8 קק״ל
פחמימות 29.7 גרם 118.7 גרם
שומן 19.5 גרם 77.9 גרם
נתרן 813.1 מ״ג 3252.4 מ״ג
חלבון 10.6 גרם 42.5 גרם
סיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 4.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 34.8 מ״ג 139.2 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
אשלגן 316.1 מ״ג 1264.3 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 6.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    איתמר קרן

    אבל כמה מים?? כמה מים בקינואה, כמה מים בעדשים? יצא לי ממש עיסתי

      Avatar
      Foody Foody

      היי איתמר, הכול כתוב במתכון: כדי לבשל את הקינואה ממלאים סיר במים. מבשלים את הקינואה כמו פסטה ומסננים. לגבי העדשים, כתוב שממלאים מים עד לכיסוי – הכול תלוי בגודל הסיר. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody