מג’דרה קינואה ועדשים שחורות עם בצל מטוגן

מי אמר שמג'דרה חייבים להכין מאורז? זהר לוסטיגר-בשן מכינה מג'דרה קינואה ועדשים שחורות, תוספת צמחונית נטולת גלוטן שמתאימה לכל ארוחה
מי אמר שמג'דרה חייבים להכין מאורז? זהר לוסטיגר-בשן מכינה מג'דרה קינואה ועדשים שחורות, תוספת צמחונית נטולת גלוטן שמתאימה לכל ארוחה
  • זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    282
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 281.5 קק״ל 1126.1 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 125.7 גרם
    שומן 19.4 גרם 77.6 גרם
    נתרן 811.8 מ״ג 3247.1 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 43.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 3.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 166.1 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 344.9 מ״ג 1379.6 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    282
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 281.5 קק״ל 1126.1 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 125.7 גרם
    שומן 19.4 גרם 77.6 גרם
    נתרן 811.8 מ״ג 3247.1 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 43.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 3.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 166.1 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 344.9 מ״ג 1379.6 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים רותחים ומומלחים. מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים 15 דקות. מסננים.
  2. קולפים וקוצצים דק את הבצל.
  3. משמנים סיר באמצעות תרסיס שמן קנולה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את העדשים, הכמון, הכורכום והמלח ומערבבים.

    מוסיפים את העדשים השחורות. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את העדשים השחורות. צילום: אפיק גבאי

  5. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות.
  6. מוסיפים את הקינואה המסוננת לעדשים שבסיר, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
  7. מכינים את המצרכים להגשה: משמנים מחבת באמצעות תרסיס שמן וקולים את הצנוברים.

    קולים את הצנוברים. צילום: אפיק גבאי
    קולים את הצנוברים. צילום: אפיק גבאי

  8. משמנים מחבת אחרת בתרסיס שמן קנולה, פורסים דק את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מזהיב. מדי פעם מוסיפים מעט מים כדי שהבצל לא יישרף.
  9. מעבירים את המג’דרה לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הצנוברים והבצל המטוגן, פורסים דק את הבצל הירוק ומקשטים בו את המנה.

צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מג’דרה קינואה ועדשים שחורות עם בצל מטוגן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות