
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל5 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
ל-3 קרטיבים בטעם דובדבן:
-
1 1/2 כוסות דובדבנים טרייםמגולענים
-
1 גביע יוגורט 3%
ל-3 קרטיבים בטעם משמש:
-
6 משמשים טריים גדוליםאו משומרים מסוננים מסירופ
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- מכינים סירופ סוכר. מבשלים 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שהסוכר נמס לגמרי. מקררים את הסירופ.
- חותכים 2 משמשים לקוביות קטנות ושומרים בצד. חותכים 6 דובדבנים לחצי ומוציאים את הגלעין ושומרים בצד. את שאר הפירות מגלענים ומייעדים לטחינה בבלנדר.
- מרסקים בבלנדר כל פרי בנפרד יחד עם 2 כפות של סירופ סוכר (ניתן לרסק את הפירות יחד, אבל אנחנו ממליצים להכין קרטיב דובדבן וקרטיב משמש בנפרד, הטעמים לא כל כך משתלבים).
- מוסיפים לכל אחת מהתערובות את היוגורט ומערבלים עוד קצת. מוסיפים את הפירות שחתכנו קודם (את הדובדבנים החצויים מוסיפים לבלילת הדובדבנים ואת המשמשים לתערובת המשמשים).
- יוצקים את תערובת הפירות והיוגורט לתוך כלים יעודיים לקרטיבים. אם אין לכם כלים כאלה ניתן לצקת את התערובת לכוסות חד פעמיות קטנות והכניס לתוכן מקל ארטיק או כפית.
- מקפאים לפחות 5 שעות.
הערות
- אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים.
- אפשר להחליף את היוגורט בנוזל קוקוס.
- לא חייבים להוסיף סירופ סוכר, במיוחד אם הפירות מתוקים ובשלים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
119.6
קק״ל
717.8
קק״ל
פחמימות
24.1
גרם
144.4
גרם
שומן
1.5
גרם
9.0
גרם
נתרן
45.2
מ״ג
271.0
מ״ג
חלבון
2.9
גרם
17.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
4.7
גרם
שומן רווי
0.9
גרם
5.4
גרם
כולסטרול
4.5
מ״ג
27.0
מ״ג
סידן
85.4
מ״ג
512.7
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
1.0
מ״ג
אשלגן
83.6
מ״ג
501.5
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (16)
הכנתי עם אפרסקים ויצא פשוט מקסים ונהדר
הילדים מתים על זה, טעים מאודד
יופי של רעיון
איזה רעיון מושלם!!!