מה בשבילכם? ארטיק יוגורט דובדבן או ארטיק יוגורט מישמש?

חם בשמש וחם בצל, אז מה עושים? מכינים ארטיקים משגעים מפירות. בחרתי להשתמש בדובדבן ובמשמש, כי זה מה שיש בשווקים, אבל חושו חופשיים להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

לסירופ סוכר:

ל-3 קרטיבים בטעם דובדבן:

ל-3 קרטיבים בטעם משמש:

אופן הכנה

  1. מכינים סירופ סוכר. מבשלים 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שהסוכר נמס לגמרי. מקררים את הסירופ.
  2. חותכים 2 משמשים לקוביות קטנות ושומרים בצד. חותכים 6 דובדבנים לחצי ומוציאים את הגלעין ושומרים בצד. את שאר הפירות מגלענים ומייעדים לטחינה בבלנדר.
  3. מרסקים בבלנדר כל פרי בנפרד יחד עם 2 כפות של סירופ סוכר (ניתן לרסק את הפירות יחד, אבל אנחנו ממליצים להכין קרטיב דובדבן וקרטיב משמש בנפרד, הטעמים לא כל כך משתלבים).
  4. מוסיפים לכל אחת מהתערובות את היוגורט ומערבלים עוד קצת. מוסיפים את הפירות שחתכנו קודם (את הדובדבנים החצויים מוסיפים לבלילת הדובדבנים ואת המשמשים לתערובת המשמשים).
  5. יוצקים את תערובת הפירות והיוגורט לתוך כלים יעודיים לקרטיבים. אם אין לכם כלים כאלה ניתן לצקת את התערובת לכוסות חד פעמיות קטנות והכניס לתוכן מקל ארטיק או כפית.
  6. מקפאים לפחות 5 שעות.

הערות

  • אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים.
  • אפשר להחליף את היוגורט בנוזל קוקוס.
  • לא חייבים להוסיף סירופ סוכר, במיוחד אם הפירות מתוקים ובשלים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 120.6 קק״ל 723.8 קק״ל
פחמימות 24.3 גרם 145.6 גרם
שומן 1.5 גרם 9.0 גרם
נתרן 14.2 מ״ג 85.0 מ״ג
חלבון 2.9 גרם 17.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 5.1 גרם
כולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״ג
סידן 77.9 מ״ג 467.7 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
אשלגן 148.1 מ״ג 888.5 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (16)

    Avatar
    מיכל אסטרין

    הכנתי עם אפרסקים ויצא פשוט מקסים ונהדר

    Avatar
    אריאנה

    הילדים מתים על זה, טעים מאודד

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody