מה מורחים על הסנדוויץ’? ממרח נוטלה ביתי ומהיר שהכנתם לבד!

ללא חומרים משמרים ותוספות מיותרות: בואו ללמוד מאוהד חורי איך מכינים ממרח נוטלה ביתי. ממרח שוקולד ואגוזי לוז עם מינימום סוכר ושמן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

שוקולד ואגוזים - אחד השילובים המושלמים בעולם המתוקים

כל מרכיב תורם ייחודיות משלו השוקולד מוסיף עומק, מרקם חלק ומתיקות או מרירות (בהתאם לסוג השוקולד שנבחר) והאגוזים מוסיפים טעם וריח אופייניים עם נגיעות של אדמה. שילוב השניים ביחד פותח פתח לעולם עצום של אפשרויות טעם, מרקם, ניחוח ועיצוב.

ממרח נוטלה הוא סוג של קונצנזוס עולמי לחובבי השוקולד והאגוזים, המוצר האולטימטיבי שמככב באינספור מנות וקינוחים ונפוץ בבתים רבים ברחבי העולם ולא סתם. יחד עם זאת, עיון במרכיבי ממרח הנוטלה מגלה אחוזים גבוהים של סוכר ושמן דקלים ואחוזים נמוכים באופן מפתיע של אגוזי לוז המהווים את בסיס הטעם של המוצר.

אני מודה ומתוודה שממרח נוטלה מעולם לא היה משהו שהתחברתי אליו, אולי בגלל שאני נוטה יותר למתוק מאשר מלוח, ופה בדיוק נכנס לתמונה הממרח הזה - איזון מושלם בעיניי של אגוזים, קקאו, מתוק ומלוח. הממרח מושלם לאפייה (עוגות שמרים, שילוב בבראוניז וכד’) לאכילה עם כפית ואני הכי אוהב לארוז אותו בצנצנות ולתת כמתנה למשפחה ולחברים.

בנוסף כל כך קל להכין אותו כך שאחרי שתנסו פעם אחת אני מבטיח שהוא ישתלב בשגרת היום יום שלכם, במיוחד כשאתם יודעים בדיוק מה יש בו ויכולים לשנות אותו בהתאם לטעמכם האישי (למרות שבאמת אין סיבה לשנות, הוא פשוט מושלם!).

מצרכים

אופן הכנה

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולים את האגוזים על תבנית תנור עם נייר אפיה במשך כ-10-15 דקות. חשוב לשים לב שהם מזהיבים באופן אחיד ולא נשרפים.
  3. מניחים לאגוזים להתקרר לטמפרטורת החדר (מחוץ לתנור).
  4. טוחנים את האגוזים במעבד מזון כ-5-10 דקות (תלוי בחוזק המעבד) עד לקבלת משחה נוזלית (השמנים ישתחררו מהאגוזים במהלך הטחינה ויסייעו בתהליך).
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים: חלב, אבקת סוכר, קקאו, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת ממרח חלק.
  6. במידה והממרח סמיך מידי, ניתן להוסיף עוד מעט חלב או שמן כדי לדלל אותו.
  7. טועמים ומתקנים כמויות סוכר ומלח.
  8. מצנצנים ומעבירים למקרר.

הערות

  • חשוב שאגוזי הלוז יהיו טריים אחרת השמן בטחינה מעופש ופוגם בטעם
  • הממרח שמתקבל פחות מתוק מהממרח התעשייתי. אני ממליץ בחום בפעם הראשונה לא להעלות את כמות הסוכר ולא לוותר על המלח שמחדד ומדגיש את הטעמים הטבעיים בממרח
  • למי שטעם אגוזי הלוז חזק מדי, ניתן להמיר 100 גר' מאגוזי הלוז הקלויים ב-100 גר' שקדים מולבנים קלויים ולהמשיך את המתכון כרגיל
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 422.9 קק״ל 2537.2 קק״ל
פחמימות 9.7 גרם 58.2 גרם
שומן 33.3 גרם 199.7 גרם
נתרן 275.1 מ״ג 1650.8 מ״ג
חלבון 10.6 גרם 63.4 גרם
סיבים תזונתיים 7.6 גרם 45.7 גרם
שומן רווי 3.3 גרם 19.6 גרם
כולסטרול 2.7 מ״ג 16.2 מ״ג
סידן 97.8 מ״ג 587.0 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 21.1 מ״ג
אשלגן 506.6 מ״ג 3039.8 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 11.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    רוני

    היי, האם אפשר להקפיא את הממרח ולהשתמש בעתיד בשביל אפיה?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להקפיא את הממרח משום שמרקמו ייהרס.

    Avatar
    א

    היי אוהד, יצא ממש מושלם בטעם, אבל יצא לי נוזלי מידי. מה אפשר לעשות כדי להסמיך אחרי שכבר הכנתי?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר לנסות ולטחון עוד אגוזים (רק מהאגוזים) ולהוסיף לתערובת. בהצלחה!

הצג עוד