-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.6 קק״ל 5216.5 קק״לפחמימות 28.9 גרם 288.9 גרםשומן 43.3 גרם 432.8 גרםנתרן 19.3 מ״ג 193.0 מ״גחלבון 4.2 גרם 41.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 15.6 גרםשומן רווי 26.5 גרם 264.6 גרםכולסטרול 19.5 מ״ג 194.6 מ״גסידן 50.6 מ״ג 506.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 161.1 מ״ג 1610.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות522
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 521.6 קק״ל 5216.5 קק״לפחמימות 28.9 גרם 288.9 גרםשומן 43.3 גרם 432.8 גרםנתרן 19.3 מ״ג 193.0 מ״גחלבון 4.2 גרם 41.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 15.6 גרםשומן רווי 26.5 גרם 264.6 גרםכולסטרול 19.5 מ״ג 194.6 מ״גסידן 50.6 מ״ג 506.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 161.1 מ״ג 1610.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 7.5 מ״גסגור
מוס טריקולד כזה עוד לא טעמתם! עם מעט מצרכים והכנה בקלי קלות, הטעם הכי שוקולדי שיש. אתם חייבים להכין.
מוס שוקולד כזה טעים עדיין לא אכלתם! אין אירוע או ארוחה משפחתית שאני לא אכין את המוס טריקולד, יהל הבת של אחי רמי תמיד מחפשת בין הקינוחים את המוס (אני דואגת לשמור לה בצד). לדעתי הוא אחד הקינוחים שנחטפים הכי מהר, כי אחרי ארוחה מלוחה או כבדה רוצים לטעום משהו מתוק ושוקולדי והמוס הזה הכי מתאים מכולם, הכי מומלץ בהגשה אישית ויפה.
חברים יקרים! מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה, סופ”ש טעים ומהנה! חג סוכות שמח. אני שאוהבת אתכם♥
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 522 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס טריקולד
-
100 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
100 גרם שוקולד חלבקצוץ
-
100 גרם שוקולד לבןקצוץ
-
60 גרם חמאה רכה
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3 כפות אבקת סוכר
קישוט
-
50 גרם שוקולד מרירמגורר דק. אפשר להחליף באבקת קקאו
אופן הכנה
- מניחים כל שוקולד שבור לקוביות בקערה נפרדת, מוסיפים לכל קערה 20 גר’ חמאה.
- מחממים בכלי קטן 1 מיכל שמנת מתוקה עד סף רתיחה, יוצקים 1/3 מהשמנת לכל קערה ומערבבים עד להמסה מלאה, אם יש צורך אפשר לחמם מעט במיקרוגל, לצנן באופן מלא.
- מקציפים את 2 מיכלי השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת רכה, מחלקים את הקצפת בין הקערות בצורה שווה ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה.
- מכניסים לשקית זילוף את מוס שוקולד החלב מזלפים מעט בכוס אישית, מזלפים את מוס השוקולד המריר ומעל לזלף את מוס שוקולד לבן (אפשר לשנות את הסדר לפי רצונכם).
- מכסים את הכלים בניילון נצמד, מכניסים לקירור לפחות ל-6 שעות.
- אפשר לקשט עם מעט קקאו או שוקולד מגורד (לא חובה) גם ככה זה טעים מאוד.
אופן הכנה
- מניחים כל שוקולד שבור לקוביות בקערה נפרדת, מוסיפים לכל קערה 20 גר’ חמאה.
- מחממים בכלי קטן 1 מיכל שמנת מתוקה עד סף רתיחה, יוצקים 1/3 מהשמנת לכל קערה ומערבבים עד להמסה מלאה, אם יש צורך אפשר לחמם מעט במיקרוגל, לצנן באופן מלא.
- מקציפים את 2 מיכלי השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת רכה, מחלקים את הקצפת בין הקערות בצורה שווה ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה.
- מכניסים לשקית זילוף את מוס שוקולד החלב מזלפים מעט בכוס אישית, מזלפים את מוס השוקולד המריר ומעל לזלף את מוס שוקולד לבן (אפשר לשנות את הסדר לפי רצונכם).
- מכסים את הכלים בניילון נצמד, מכניסים לקירור לפחות ל-6 שעות.
- אפשר לקשט עם מעט קקאו או שוקולד מגורד (לא חובה) גם ככה זה טעים מאוד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
האם אפשר להקפיא? כמה זמן נשאר טוב במקפיא?
אפשר להקפיא בהחלט. אם עוטפים היטב בניילון נצמד, גם שבועיים שלושה במקפיא זה בסדר. בהצלחה (: