מוס שוקולד אוורירי במיוחד של אהרוני

רוצים להכין קינוח מתוק במינימום מאמץ שירשים את כל האורחים? ישראל אהרוני מגיש לכם מוס שוקולד אוורירי במיוחד שמכינים צ'יק צ'אק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    8 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

מוס שוקולד

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות וחותכים את החמאה לקוביות.
  3. מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום. את הקערה מניחים על סיר ובו מים רותחים (באן מרי), ממיסים את תערובת השוקולד והחמאה על האדים, תוך ערבוב עדין, עד שהתערובת אחידה וחלקה לגמרי. מכבים את האש ומסירים את הקערה מהסיר.
  4. מוסיפים למסת השוקולד את תמצית הווניל וכוס החלב ומערבבים קלות.
  5. טורפים את החלמונים אחד אחד אל תוך התערובת, עד שהם נבלעים בה לגמרי.
  6. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  7. מקפלים בעדינות שליש מהקצף אל תערובת השוקולד, מקפלים שליש נוסף ולבסוף את הקצף הנותר לתערובת אחידה ואוורירית.
  8. מעבירים את המוס לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  9. מגישים עם דובדבני אמרנה ושערות חלבה.

הערות

  • ניתן להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו במקטעים של 30 שניות וערבוב עד להמסה מלאה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1275.7 קק״ל 5102.7 קק״ל
פחמימות 124.8 גרם 499.3 גרם
שומן 74.9 גרם 299.6 גרם
נתרן 218.4 מ״ג 873.4 מ״ג
חלבון 27.3 גרם 109.1 גרם
סיבים תזונתיים 10.3 גרם 41.3 גרם
שומן רווי 44.4 גרם 177.7 גרם
כולסטרול 596.1 מ״ג 2384.5 מ״ג
סידן 220.3 מ״ג 881.4 מ״ג
ברזל 10.9 מ״ג 43.6 מ״ג
אשלגן 1065.2 מ״ג 4260.9 מ״ג
אבץ 5.1 מ״ג 20.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody