מוס שוקולד בשני צבעים
רוצים להשאיר את האורחים שלכם המומים? שרית נובק מכינה מוס שוקולד בשני צבעים בהגשה יפהפייה ומיוחדת. אף אחד לא ידע שמדובר במתכון קל ומהיר הכנה
רוצים להשאיר את האורחים שלכם המומים? שרית נובק מכינה מוס שוקולד בשני צבעים בהגשה יפהפייה ומיוחדת. אף אחד לא ידע שמדובר במתכון קל ומהיר הכנה
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1049.2 קק״ל 6295.0 קק״לפחמימות 58.1 גרם 348.5 גרםשומן 86.9 גרם 521.3 גרםנתרן 42.5 מ״ג 255.0 מ״גחלבון 9.3 גרם 55.5 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.0 גרםשומן רווי 53.1 גרם 318.8 גרםכולסטרול 6.7 מ״ג 40.0 מ״גסידן 114.6 מ״ג 687.8 מ״גברזל 3.0 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 379.2 מ״ג 2275.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות1049
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1049.2 קק״ל 6295.0 קק״לפחמימות 58.1 גרם 348.5 גרםשומן 86.9 גרם 521.3 גרםנתרן 42.5 מ״ג 255.0 מ״גחלבון 9.3 גרם 55.5 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.0 גרםשומן רווי 53.1 גרם 318.8 גרםכולסטרול 6.7 מ״ג 40.0 מ״גסידן 114.6 מ״ג 687.8 מ״גברזל 3.0 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 379.2 מ״ג 2275.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 1049 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד בשני צבעים
-
250 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
250 גרם שוקולד מריר
-
4מיכלים או 1 ליטר שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 מקל וניל בינוניאו כפית מחית וניל איכותית
עיטור
-
1/4 כוס פניני שוקולדאו שבבי שוקולד
אופן הכנה
- על קרש חיתוך קוצצים את השוקולדים ומכניסים כל אחד לקערה נפרדת.
- מכניסים חצי מכמות השמנת (500 מ”ל) לסיר ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים כוס מהשמנת החמה על כל אחד מהשוקולדים, ממתינים כחצי דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מכניסים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה מכוסה בניילון.
- מוציאים את תערובת השוקולד המריר מהמקרר לתוך קערת מיקסר. מוסיפים כוס שמנת להקצפה, מערבבים היטב ומקציפים לקבלת קרם. יוצקים את הקרם לתחתית של כוסות הגשה, מניחים אותן באלכסון בתבנית מאפינס ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שעה-שעתיים.
- לאחר שהקרם התייצב, מכניסים לקערה את השוקולד הלבן עם גרגירים ממקל וניל וחצי כוס של שמנת ומקציפים ביחד לקרם יציב. יוצקים לתוך הכוסות מעל השוקולד המריר ומשאירים כ-4 שעות להתייצבות.
- מקשטים מלמעלה בשבבי שוקולד או בפניני שוקולד ומגישים קר.
אופן הכנה
- על קרש חיתוך קוצצים את השוקולדים ומכניסים כל אחד לקערה נפרדת.
- מכניסים חצי מכמות השמנת (500 מ”ל) לסיר ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים כוס מהשמנת החמה על כל אחד מהשוקולדים, ממתינים כחצי דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מכניסים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה מכוסה בניילון.
- מוציאים את תערובת השוקולד המריר מהמקרר לתוך קערת מיקסר. מוסיפים כוס שמנת להקצפה, מערבבים היטב ומקציפים לקבלת קרם. יוצקים את הקרם לתחתית של כוסות הגשה, מניחים אותן באלכסון בתבנית מאפינס ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שעה-שעתיים.
- לאחר שהקרם התייצב, מכניסים לקערה את השוקולד הלבן עם גרגירים ממקל וניל וחצי כוס של שמנת ומקציפים ביחד לקרם יציב. יוצקים לתוך הכוסות מעל השוקולד המריר ומשאירים כ-4 שעות להתייצבות.
- מקשטים מלמעלה בשבבי שוקולד או בפניני שוקולד ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
שרייית אני חייבת אותך דחוף! שמתי בטעות את כל הכמות של שמנת על השוקולד האם אפשר פשוט להשאיר ללילה במקרר ולהציף רגיל? או שהלך על הכל?
היי רבקה, זה לא יעבוד ככה, כדי להכין מוס צריך לעבוד לפי השלבים של המתכון