מוס שוקולד בשני צבעים

רוצים להשאיר את האורחים שלכם המומים? שרית נובק מכינה מוס שוקולד בשני צבעים בהגשה יפהפייה ומיוחדת. אף אחד לא ידע שמדובר במתכון קל ומהיר הכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

מוס שוקולד בשני צבעים

עיטור

אופן הכנה

  1. על קרש חיתוך קוצצים את השוקולדים ומכניסים כל אחד לקערה נפרדת. 
  2. מכניסים חצי מכמות השמנת (500 מ”ל) לסיר ומביאים לסף רתיחה.
  3. שופכים כוס מהשמנת החמה על כל אחד מהשוקולדים, ממתינים כחצי דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מכניסים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה מכוסה בניילון.
  4. מוציאים את תערובת השוקולד המריר מהמקרר לתוך קערת מיקסר. מוסיפים כוס שמנת להקצפה, מערבבים היטב ומקציפים לקבלת קרם. יוצקים את הקרם לתחתית של כוסות הגשה, מניחים אותן באלכסון בתבנית מאפינס ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שעה-שעתיים.
  5. לאחר שהקרם התייצב, מכניסים לקערה את השוקולד הלבן עם גרגירים ממקל וניל וחצי כוס של שמנת ומקציפים ביחד לקרם יציב. יוצקים לתוך הכוסות מעל השוקולד המריר ומשאירים כ-4 שעות להתייצבות.
  6. מקשטים מלמעלה בשבבי שוקולד או בפניני שוקולד ומגישים קר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 439.2 קק״ל 2635.0 קק״ל
פחמימות 52.2 גרם 313.5 גרם
שומן 23.5 גרם 141.3 גרם
נתרן 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 31.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.0 גרם
שומן רווי 14.8 גרם 88.8 גרם
כולסטרול 6.7 מ״ג 40.0 מ״ג
סידן 114.6 מ״ג 687.8 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 17.8 מ״ג
אשלגן 379.2 מ״ג 2275.0 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    Tsuria Pelet

    יצא מדהים! ממש פשוט להכנה.

תגובות (4)

    Avatar
    Tsuria Pelet

    ממש אהבתי את המתכון! רק ממליצה לעשות אותם די קטנים, כי זה מוס כבד. (יצאו לי שבעה קינוחים מהכמות הזאת. זה יוצא בערך 3/4 חפיסת שוקולד פר קינוח. המון!)

    Avatar
    אמיר אוחיון

    התחלתי אמש את שלב המוס המריר, הבוקר מצאתי גוש בטון חום בקערה! התמצק כל כך שאין סיכוי שאצליח להקציף עם שמנת למוס

      Avatar
      Foody Foody

      היי, עליך להחזיר את תערובת השוקולד שהיתה במקרר לטמפ’ החדר. השוקולד פשוט התקשה במקרר ולכן קשה לערבב אותו. אפשר לנסות לחמם מעט את תערובת השוקולד במיקרו (בפולסים קצרים ולא עד המסה מלאה אלא רק לרכך מעט את התערובת) וכשהתערובת בטמפ’ החדר ורק אז, להקציף עם השמנת המתוקה. בהצלחה ושבת שלום (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody