מושלם על אורז! תבשיל קארי בטעם במבה עם עדשים וחמאת בוטנים
תבשיל טבעוני, מזין וטעים בניחוחות אסייאתים - תבשיל עדשים ותרד שמתבשלים בקארי, חלב קוקוס וחמאת בוטנים. מומלץ להגיש חם חם מעל אורז לבן!
תבשיל טבעוני, מזין וטעים בניחוחות אסייאתים - תבשיל עדשים ותרד שמתבשלים בקארי, חלב קוקוס וחמאת בוטנים. מומלץ להגיש חם חם מעל אורז לבן!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1103.6 קק״ל 2207.2 קק״לפחמימות 67.7 גרם 135.4 גרםשומן 79.7 גרם 159.4 גרםנתרן 1661.5 מ״ג 3323.0 מ״גחלבון 31.6 גרם 63.1 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 36.8 גרםשומן רווי 45.8 גרם 91.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 229.2 מ״ג 458.4 מ״גברזל 11.5 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 2171.6 מ״ג 4343.1 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1104
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1103.6 קק״ל 2207.2 קק״לפחמימות 67.7 גרם 135.4 גרםשומן 79.7 גרם 159.4 גרםנתרן 1661.5 מ״ג 3323.0 מ״גחלבון 31.6 גרם 63.1 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 36.8 גרםשומן רווי 45.8 גרם 91.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 229.2 מ״ג 458.4 מ״גברזל 11.5 מ״ג 22.9 מ״גאשלגן 2171.6 מ״ג 4343.1 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 9.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1104 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל
-
2 כפות שמן קנולהאו שמן זית
-
2 כפות ממרח קארי אדוםאפשר גם ירוק או צהוב
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקלוף וקצוץ דק
-
1 קופסת שימורים קרם קוקוס400 מ"ל
-
1/2 כוס מים
-
2 כפות סוכר חוםאו סילאן
-
1 1/2 כפות רוטב סויה
-
4 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
4 כפות עדשים ירוקות
-
1 חבילה עלי בייבי תרד
אפשרויות לתוספות
-
1 כוס שעועית ירוקה טרייהאו קפואה, או כוס אפונה, או כוס עגבניות שרי חצויות
-
1 כוס טופוחתוך לקוביות
אופן הכנה
- מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את משחת הקארי. מערבבים היטב כחצי דקה.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומערבבים כמה שניות (זהירות שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את קרם הקוקוס, המים, הסוכר והסויה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מוסיפים את העדשים ועלי הבייבי (זה השלב להכניס לסיר גם את שאר התוספות שאתם בוחרים) ומבשלים ברתיחה עדינה עם סיר חצי מכוסה כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות.
- מומלץ להגיש עם אורז.
אופן הכנה
- מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את משחת הקארי. מערבבים היטב כחצי דקה.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומערבבים כמה שניות (זהירות שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את קרם הקוקוס, המים, הסוכר והסויה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מוסיפים את העדשים ועלי הבייבי (זה השלב להכניס לסיר גם את שאר התוספות שאתם בוחרים) ומבשלים ברתיחה עדינה עם סיר חצי מכוסה כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות.
- מומלץ להגיש עם אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
בתמונה רואים גם בוטנים. האם לשים בוטנים ובאיזו כמות?
היי, אפשר לקשט בבוטנים מלמעלה. כמה שאוהבים (החל מכף אחת ועד חופן כף יד לא מלאה). בהצלחה!
לא רשום במצרכים את החמאת בוטנים…מה הכמות?
יש להוסיף 4 כפות חמאת בוטנים. תודה על ההערה. המתכון תוקן.
תקשיבו הבאתם אותה בשיחוק…אחד המאכלים המושלמים אבררררר