מיטלוף – מאפה בשר רך ברוטב ברביקיו

למה לגלגל לאט ובאיטיות קציצה אחר קציצה אם אפשר לאפות הכל ביחד? עידית נרקיס כ"ץ מכינה מיטלוף - מאפה בשר רך וטעים בגרסה מותאמת לילדים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

הילדים שלי אוהבים קציצות. מה זה אוהבים, משוגעים עליהן. ואני משתגעת מלעמוד ולגלגל אותן אחת אחת. בגלל זה אף פעם לא הייתי חזקה בפינגר-פוד או בקינוחים קטנים - כל פעולה מונוטונית כזו יכולה להוציא אותי מדעתי ובכל פעם כשאני עומדת ומגלגלת קציצות, אני מגלגלת בראש את המחשבה להכין מיטלוף.

אין מילה יפה לתאר את המיטלוף. בעברית - קציץ בשר או בשמו המוכר יותר - קלופס. רק המחשבה על קלופס עושה לי צמרמורת שמזכירה לי גושי בשר חסרי טעם עם ביצה קשה. אבל אמרתי לעצמי - די, אין מצב שעם קצת שדרוגים זה לא יכול לצאת נהדר, הרי מדובר כאן על קציצה ענקית אפויה. אז כן ולא. אין פה הרבה שטח פנים פריך כמו בקציצות מטוגנות וזה בעיקר הרבה מהתוך הרך. חייבים לתת לעיסה הזאת חיזוקים של טעם, ונותן הטעם מספר אחד שהשתמשתי פה הוא בצל מטוגן, שמרים כל דבר למעלה. הוספתי גם קטשופ, רוטב ברביקיו וטיפה סויה שנתנו עוד טעם לקציץ. רבע שעה לפני שמסיימים לאפות, מוסיפים לעסק גם זיגוג שנותן אפילו אקסטרה טעם. דבר קטן ואחרון שקראתי עליו באתר של Food52 - לרפד את תחתית התבנית בלחם לבן, כדי שייספוג את כל הנוזלים שיוצאים מהבשר, ויוצאים. מתקבלת שכבה תחתונה עסיסית מלאה בטעמים. אז מעכשיו, מדי פעם כשימאס לי לגלגל, אני הולכת לקצץ בכיף שלי.

מצרכים

מיטלוף

ריפוד התבנית

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את המיטלוף: קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות. קולפים וכותשים את השום. קוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזיליה.
  2. מחממים מחבת גדולה ומוסיפים לה כשתי כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל למחבת עם קורט מלח, ומטגנים על אש בינונית כ-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתקרמל וצבעו הופך לחום כהה. מכבים את האש, מוסיפים את השום, מערבבים ומניחים בצד.
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות.  
  4. מניחים בקערה את כל חומרי הקציצות והבצל המטוגן (יחד עם השמן שבמחבת), למעט הלחם. מרטיבים את הלחם תחת זרם מים, סוחטים היטב ומפוררים את הלחם אל תוך קערת הקציצות. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  5. מרפדים תבנית מלבנית קטנה (השתמשתי בתבנית לחם בגודל x2512) בנייר אפייה, ששוליו בולטים החוצה, כדי שנוכל לשלוף בקלות את קציץ הבשר. מניחים בתחתית התבנית את שתי פרוסות הלחם הנותרות. 
  6. מעבירים את עיסת הבשר אל הכלי ומיישרים את החלק העליון. 
  7. אופים 25 דקות. 
  8. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את חומרי הזיגוג. 
  9. לאחר 25 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים את הזיגוג על החלק העליון ואופים עוד 15-20 דקות נוספות. 
  10. נותנים למאפה להצטנן לפחות 10-15 דקות לפני שמחלצים אותו מהתבנית וחותכים.

 

הערות

  • אפשר לוותר על תבנית, לעצב את המאפה ככיכר לחם ולאפות על תבנית שטוחה
  • את רוטב הברביקיו אפשר להחליף בקטשופ

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1711.7 קק״ל 1711.7 קק״ל
פחמימות 60.5 גרם 60.5 גרם
שומן 97.0 גרם 97.0 גרם
נתרן 5277.7 מ״ג 5277.7 מ״ג
חלבון 137.6 גרם 137.6 גרם
סיבים תזונתיים 8.7 גרם 8.7 גרם
שומן רווי 36.9 גרם 36.9 גרם
כולסטרול 683.8 מ״ג 683.8 מ״ג
סידן 187.1 מ״ג 187.1 מ״ג
ברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״ג
אשלגן 2265.2 מ״ג 2265.2 מ״ג
אבץ 26.2 מ״ג 26.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody