סנו רקע

מילקי פיסטוק חלומי – הקינוח שלכם לפסח!

מעדן המעדנים - מילקי ביתי בצנצנות אישיות עם טוויסט שירשים את האורחים. מילקי שוקולד לבן ופיסטוק עם הקצפת האהובה מלמעלה, ופיסטוקים קלויים לקישוט
מעדן המעדנים - מילקי ביתי בצנצנות אישיות עם טוויסט שירשים את האורחים. מילקי שוקולד לבן ופיסטוק עם הקצפת האהובה מלמעלה, ופיסטוקים קלויים לקישוט
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    476
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 476.3 קק״ל 4762.7 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 217.6 גרם
    שומן 39.9 גרם 398.7 גרם
    נתרן 36.8 מ״ג 367.7 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 54.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 23.1 גרם 230.6 גרם
    כולסטרול 68.3 מ״ג 683.0 מ״ג
    סידן 73.9 מ״ג 739.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 127.9 מ״ג 1278.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
    476
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 476.3 קק״ל 4762.7 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 217.6 גרם
    שומן 39.9 גרם 398.7 גרם
    נתרן 36.8 מ״ג 367.7 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 54.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 23.1 גרם 230.6 גרם
    כולסטרול 68.3 מ״ג 683.0 מ״ג
    סידן 73.9 מ״ג 739.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 127.9 מ״ג 1278.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

מצרכים להכנת מילקי פיסטוק
המצרכים מוכנים
  1. מערבבים את החלמונים בקלחת (לא על האש עדיין) ומוסיפים בהדרגתיות את השמנת תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את החלב, הסוכר ואת מחית הפיסטוק.
  3. מדליקים את האש על עוצמה בינונית ומערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה. התערובת סמיכה מספיק כשמעבירים אצבע על הכף והשביל לא נסגר חזרה. חשוב לא לבשל יותר מדי כדי שהחלמונים לא ייקרשו.

    תערובת המילקי פיסטוק בקלחת על הגז
    מערבבים על האש עד הסמכה

  4. מסירים את התערובת מהאש ושופכים את השוקולד הלבן (אם משתמשים בטבלאות שוקולד חשוב לקצוץ אותן היטב).
  5. ממתינים כמה שניות ומערבבים לאיחוד.
  6. מעבירים את הקרם לצנצנות או לכוסות באמצעות סנו סושי - שקיות זיפר  M. מכניסים את התערובת לשקית זיפר, סוגרים אותה כמעט לגמרי ומוזגים ממנה כדי לשלוט במזיגה.

    תערובת מילקי פיסטוק נמזגת לצנצנות
    מוזגים את התערובת לצנצנות

  7. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות או למקפיא לשעתיים, לצינון מהיר יותר.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים את מצרכי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה.

    קצפת במיקסר
    מקציפים את מצרכי הקצפת

  9. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן (אני השתמשתי בצנטר M1) ומזלפים מעל קרם הפיסטוק.

    מזלפים קצפת על קרם הפיסטוק
    מזלפים קצפת

  10. מכניסים את הפיסטוקים לשקית זיפר ושוברים אותם באמצעות מערוך. ניתן לשמור את הפיסטוקים בשקית בשביל טריות עד הפעם הבאה.

    פיסטוקים שבורים בשקית עם מערוך
    שוברים את הפיסטוקים הקלויים

  11. שומרים במקרר עד ארבעה ימים או במקפיא עד שבועיים.
    מילקי פיסטוק חלומי בצנצנות
    מילקי פיסטוק חלומי בצנצנות

    מילקי פיסטוק עם שקיות זיפר ברקע
    בתיאבון! צילום: שירן מתתיהו

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מילקי פיסטוק חלומי – הקינוח שלכם לפסח!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    גלי

    איך אפשר לעשות את הקינוח האלוהי הזה בפרווה???

      Avatar
      מערכת Foody

      פשוט להחליף את השמנת בשמנת פרווה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות