
מכורים לפיצה? קבלו סופגנייה בטעם פיצה
מה קורה כשהסופגנייה מלוחה והריבה היא בעצם רוטב פיצה? מתקבל מאפה סופר טעים, מושחת ועמוס גבינת מוצרלה. קבלו את ההברקה שלנו!
מה קורה כשהסופגנייה מלוחה והריבה היא בעצם רוטב פיצה? מתקבל מאפה סופר טעים, מושחת ועמוס גבינת מוצרלה. קבלו את ההברקה שלנו!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 3221.5 קק״לפחמימות 81.6 גרם 1632.0 גרםשומן 6.2 גרם 124.0 גרםנתרן 430.4 מ״ג 8608.8 מ״גחלבון 5.9 גרם 117.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.4 גרםשומן רווי 2.6 גרם 51.6 גרםכולסטרול 50.4 מ״ג 1007.1 מ״גסידן 60.6 מ״ג 1211.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 43.2 מ״ג 864.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 3221.5 קק״לפחמימות 81.6 גרם 1632.0 גרםשומן 6.2 גרם 124.0 גרםנתרן 430.4 מ״ג 8608.8 מ״גחלבון 5.9 גרם 117.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.4 גרםשומן רווי 2.6 גרם 51.6 גרםכולסטרול 50.4 מ״ג 1007.1 מ״גסידן 60.6 מ״ג 1211.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 43.2 מ״ג 864.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.9 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
2 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/4 כוס מים
-
500 גרם קמח לבן
-
3/4 כוס שמנת לבישול יטבתה 9%
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 ביצים L
-
1 חלמון L
-
50 גרם חמאה רכה
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
מילוי
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגורדת
-
1/2 כוס זיתי קלמטהפרוסים
הגשה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת

אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כף הסוכר והמים ומשאירים למנוחה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, למעט המלח והתבלינים, ומערבלים עם וו לישה על מהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המלח ואת התבלינים וממשיכים לערבל כ-2 דקות נוספות.
- מעבירים בעזרת לקקן את הבצק הדביק לקערה משומנת היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
- מניחים את הקערה במקום חמים להתפחה במשך 60 דקות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, מרדדים אותו לגובה של 2 ס”מ.
סופגנייה בטעם פיצה. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן - קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ בעזרת קורצן.
- בכל עיגול מניחים כפית גדושה של מוצרלה, מעליה מוסיפים בכפית מעט רוטב עגבניות, כמה זיתי קלמטה ולבסוף עוד כפית של גבינה.
- מקפלים את צידי הסופגניה מעל למילוי, סוגרים אותה ומגלגלים לכדור.
- מניחים את הכדורים על נייר אפייה באופן שהצד עם הסגירה כלפי מטה.
- מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שוב במשך 60 דקות נוספות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק על חום בינוני-גבוה.
- מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד ומוציאים אותן אל צלחת עם נייר סופג.
- בוזקים את הפרמז’ן מעל הסופגניה ומגישים.
-
סופגנייה בטעם פיצה. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כף הסוכר והמים ומשאירים למנוחה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, למעט המלח והתבלינים, ומערבלים עם וו לישה על מהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המלח ואת התבלינים וממשיכים לערבל כ-2 דקות נוספות.
- מעבירים בעזרת לקקן את הבצק הדביק לקערה משומנת היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
- מניחים את הקערה במקום חמים להתפחה במשך 60 דקות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, מרדדים אותו לגובה של 2 ס”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ בעזרת קורצן.
- בכל עיגול מניחים כפית גדושה של מוצרלה, מעליה מוסיפים בכפית מעט רוטב עגבניות, כמה זיתי קלמטה ולבסוף עוד כפית של גבינה.
- מקפלים את צידי הסופגניה מעל למילוי, סוגרים אותה ומגלגלים לכדור.
- מניחים את הכדורים על נייר אפייה באופן שהצד עם הסגירה כלפי מטה.
- מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שוב במשך 60 דקות נוספות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק על חום בינוני-גבוה.
- מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד ומוציאים אותן אל צלחת עם נייר סופג.
- בוזקים את הפרמז’ן מעל הסופגניה ומגישים.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן