
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את הקמח (אחרי ניפוי), המלח, הסוכר, החומץ והמים ומערבלים כ-5 דק’ עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
- על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול ונותנים לו לנוח כ-30 דק’. לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מעבדים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח 15 דק’.
- לאחר מנוחה מרדדים כל כדור לעיגול דק ומורחים מעליו חמאה.
מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין - מותחים מעט את הבצק ומקפלים פנימה, מרדדים ומורחים שכבת חמאה נוספת ומגלגלים לצורת “שבלול”.
מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין - משאירים את ה”שבלולים” לנוח כ-15 דק’. לאחר המנוחה מרדדים כל שבלול לעיגול (15X15 בערך).
מרדדים כל שבלול. צילום: טל סיון-ציפורין - מחממים מחבת מעט חמאה ומטגנים כל מלוואח עד הזהבה משני הצדדים (על אש נמוכה-בינונית).
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין - מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!
מלאווח ביתי. צילום: טל סיון-ציפורין
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
434.1
קק״ל
3472.8
קק״ל
פחמימות
69.0
גרם
552.4
גרם
שומן
23.1
גרם
185.2
גרם
נתרן
584.2
מ״ג
4673.5
מ״ג
חלבון
6.8
גרם
54.6
גרם
סיבים תזונתיים
1.7
גרם
13.5
גרם
שומן רווי
13.2
גרם
105.7
גרם
כולסטרול
65.5
מ״ג
524.3
מ״ג
סידן
17.3
מ״ג
138.6
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
6.0
מ״ג
אשלגן
75.2
מ״ג
601.9
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
5.3
מ״ג
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- אוכל תימני
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- חנוכה
- יום העצמאות
- לביבות מלוחות
- מאפים מלוחים
- מזולה
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים לשבת
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים קלים
- צמחוני
תגובות (0)