מלאווח ביתי כמו של סבתא מתימן!

גם הגילטי פלז'ר שלכם הוא מלאווח קריספי ומפנק? עם ביצה קשה ורסק עגבניות כזה מתובל כזה? ביס שכולו טעמי ילדות נשכחים של ארוחות ערב זריזות
גם הגילטי פלז'ר שלכם הוא מלאווח קריספי ומפנק? עם ביצה קשה ורסק עגבניות כזה מתובל כזה? ביס שכולו טעמי ילדות נשכחים של ארוחות ערב זריזות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    434
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 434.1 קק״ל 3472.8 קק״ל
    פחמימות 69.0 גרם 552.4 גרם
    שומן 23.1 גרם 185.2 גרם
    נתרן 584.2 מ״ג 4673.5 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 13.2 גרם 105.7 גרם
    כולסטרול 65.5 מ״ג 524.3 מ״ג
    סידן 17.3 מ״ג 138.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 75.2 מ״ג 601.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    434
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 434.1 קק״ל 3472.8 קק״ל
    פחמימות 69.0 גרם 552.4 גרם
    שומן 23.1 גרם 185.2 גרם
    נתרן 584.2 מ״ג 4673.5 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 13.2 גרם 105.7 גרם
    כולסטרול 65.5 מ״ג 524.3 מ״ג
    סידן 17.3 מ״ג 138.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 75.2 מ״ג 601.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים את הקמח (אחרי ניפוי), המלח, הסוכר, החומץ והמים ומערבלים כ-5 דק’ עד קבלת בצק רך וחלק (אם אין מיקסר אפשר ללוש ידנית כמובן).
  2. על משטח מקומח לשים מעט את הבצק לצורת עיגול ונותנים לו לנוח כ-30 דק’. לאחר מנוחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים וכל חלק מעבדים לכדור. מכסים ונותנים לכדורים לנוח 15 דק’.
  3. לאחר מנוחה מרדדים כל כדור לעיגול דק ומורחים מעליו חמאה.
    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין

    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מרדדים כל כדור בצק ומורחים חמאה. צילום: טל סיון-ציפורין

  4. מותחים מעט את הבצק ומקפלים פנימה, מרדדים ומורחים שכבת חמאה נוספת ומגלגלים לצורת “שבלול”.
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין

    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין
    מורחים שכבת חמאה נוספת ומקפלים לצורת שבלול. צילום: טל סיום-ציפורין

  5. משאירים את ה”שבלולים” לנוח כ-15 דק’. לאחר המנוחה מרדדים כל שבלול לעיגול (15X15 בערך).

    מרדדים כל שבלול. צילום: טל סיון-ציפורין
    מרדדים כל שבלול. צילום: טל סיון-ציפורין

  6. מחממים מחבת מעט חמאה ומטגנים כל מלוואח עד הזהבה משני הצדדים (על אש נמוכה-בינונית).
    מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין

    מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. צילום: טל סיון-ציפורין

  7. מגישים עם רסק, ביצה וסחוג ונהנים מכל ביס!
    מלאווח ביתי. צילום: טל סיון-ציפורין
    מלאווח ביתי. צילום: טל סיון-ציפורין
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלאווח ביתי כמו של סבתא מתימן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    יעל

    מתכון מלאווח מעולה!!! הבצק יוצא עם עלים שזה ממש נפלא. באמת אין סיבה לקנות

      Avatar
      Foody Foody

      איה יופי! פעם הבאה תשוויצי פה גם בתמונה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות