מלי מאירוב עושה לנו אמריקה! סינבון שמרים קינמון
זהירות, מתכון ממכר לפניכם! מלי מאירוב מכינה סינבון - מאפי שמרים קינמון אישיים שיעשו לכם בוקר מושלם וימלאו לכם את הבית בריחות חלומיים ומעוררי תיאבון
זהירות, מתכון ממכר לפניכם! מלי מאירוב מכינה סינבון - מאפי שמרים קינמון אישיים שיעשו לכם בוקר מושלם וימלאו לכם את הבית בריחות חלומיים ומעוררי תיאבון
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 416.4 קק״ל 4996.6 קק״לפחמימות 66.5 גרם 797.6 גרםשומן 14.4 גרם 173.0 גרםנתרן 110.5 מ״ג 1326.4 מ״גחלבון 6.2 גרם 73.9 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.8 גרםשומן רווי 8.1 גרם 96.7 גרםכולסטרול 98.3 מ״ג 1179.7 מ״גסידן 31.9 מ״ג 383.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 97.7 מ״ג 1172.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות416
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 416.4 קק״ל 4996.6 קק״לפחמימות 66.5 גרם 797.6 גרםשומן 14.4 גרם 173.0 גרםנתרן 110.5 מ״ג 1326.4 מ״גחלבון 6.2 גרם 73.9 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 15.8 גרםשומן רווי 8.1 גרם 96.7 גרםכולסטרול 98.3 מ״ג 1179.7 מ״גסידן 31.9 מ״ג 383.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 97.7 מ״ג 1172.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 416 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי וציפוי
-
75 גרם חמאהמומסת, או מחמאה (לפרווה)
-
1 כוס סוכר חום
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1 ביצה Lטרופה
-
2 כפות סירופ מייפל
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את החמאה/מחמאה והחלב/המים ולשים 2 דקות.
- מוסיפים את הביצה, החלמון וגרידת הלימון ולשים ביד או במיקסר למשך 5 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות עד שהבצק נהיה רך ומתנתק מהדפנות - במידת הצורך מוסיפים עוד כף חלב/מים.
- מפזרים קצת קמח על הבצק ואוספים לכדור. מכסים בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר ל-3 שעות או עד 12 שעות.
- מכינים מי סוכר: בסיר קטן שמים את הסוכר, המים והלימון ומבשלים עשר דקות, מורידים מהאש ומכניסים למקרר לצינון.
- מוציאים את הבצק מהמקרר וממתינים עשר דקות לפני שמתחילים לעבד אותו. מקמחים את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק על הקמח.
- מגלגלים את הבצק למלבן, לא דק מדי, בודקים שהוא לא נדבק לשיש, ומורחים עליו את החמאה/ מחמאה המומסת.
- מערבבים בקערה את הסוכר החום והקינמון ומפזרים מעל החמאה. מגלגלים לרולדה וחותכים פרוסות רחבות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את פרוסות הרולדה על תבנית משומנת כאשר השבלול מופנה כלפי מעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה וחצי.
- מורחים ביצה טרופה מעל כל מאפה, מטפטפים כמה טיפות מייפל ומכניסים לאפייה של 30 דקות בערך עד שמזהיב. מוציאים שהמאפים עוד מעט רכים - הם מתייצבים אחרי קירור בחוץ.
- בעוד המאפים חמים מברישים כל אחד במי סוכר בנדיבות.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את החמאה/מחמאה והחלב/המים ולשים 2 דקות.
- מוסיפים את הביצה, החלמון וגרידת הלימון ולשים ביד או במיקסר למשך 5 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות עד שהבצק נהיה רך ומתנתק מהדפנות - במידת הצורך מוסיפים עוד כף חלב/מים.
- מפזרים קצת קמח על הבצק ואוספים לכדור. מכסים בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר ל-3 שעות או עד 12 שעות.
- מכינים מי סוכר: בסיר קטן שמים את הסוכר, המים והלימון ומבשלים עשר דקות, מורידים מהאש ומכניסים למקרר לצינון.
- מוציאים את הבצק מהמקרר וממתינים עשר דקות לפני שמתחילים לעבד אותו. מקמחים את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק על הקמח.
- מגלגלים את הבצק למלבן, לא דק מדי, בודקים שהוא לא נדבק לשיש, ומורחים עליו את החמאה/ מחמאה המומסת.
- מערבבים בקערה את הסוכר החום והקינמון ומפזרים מעל החמאה. מגלגלים לרולדה וחותכים פרוסות רחבות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את פרוסות הרולדה על תבנית משומנת כאשר השבלול מופנה כלפי מעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה וחצי.
- מורחים ביצה טרופה מעל כל מאפה, מטפטפים כמה טיפות מייפל ומכניסים לאפייה של 30 דקות בערך עד שמזהיב. מוציאים שהמאפים עוד מעט רכים - הם מתייצבים אחרי קירור בחוץ.
- בעוד המאפים חמים מברישים כל אחד במי סוכר בנדיבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (381)
עוגיות פצצה יצאו טעימות להפליא תודה לך מלי יקרה ישר כח
תודה רבה נורית
הבצק יצא לי קשה, מה אני יכולה לעשות?
הבצק אמור להיות רך ונעים. שימי לב אם השתמשת בכמויות מדויקות של המצרכים לבצק, אולי הוספת יותר קמח וכו’ או לישה יותר מדי זמן ולכן הבצק קשה.