-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 440.4 קק״ל 1761.6 קק״לפחמימות 93.5 גרם 374.1 גרםשומן 0.2 גרם 0.9 גרםנתרן 817.4 מ״ג 3269.8 מ״גחלבון 10.0 גרם 39.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 10.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 27.5 מ״ג 110.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות440
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 440.4 קק״ל 1761.6 קק״לפחמימות 93.5 גרם 374.1 גרםשומן 0.2 גרם 0.9 גרםנתרן 817.4 מ״ג 3269.8 מ״גחלבון 10.0 גרם 39.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 10.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 27.5 מ״ג 110.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לפעמים, אלין מסמסת לי כמה בא לה שאכין לה סמיילי צ’יפס, כמו פעם, כשהייתה קטנה. בתור ילדה, היא הייתה מצטרפת אליי ונהנו להכין יחד את המנה הזו, שהיא הדבר הכי טעים שיש!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 440 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה גדוליםתפוח אדמה אדום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם- לתיבול הפירה
-
5 כפות קורנפלור
-
1 כפית אבקת תיבול לצ’יפס מימון
-
5 כפות פירורי לחם
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה.
- שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים, מוסיפים את המלח ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הקורנפלור ופירורי הלחם ומערבבים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
- מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה לעובי של כסנטימטר.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות, יוצרים עיניים בעזרת קש ומגדילים אותן מעט כי בטיגון זה מצטמצם. יוצרים את החיוך בעזרת כפית ומרחיבים מעט.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מנתקים את הסמיילי צ’יפס מנייר האפייה ומטגנים עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים.
- מעבירים בעזרת כף מחוררת לרשת ברזל שמתחתיה נייר מגבת. ככה השמן יורד, והצ’יפס נשארים פריכים.
אופן הכנה
- מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה.
- שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים, מוסיפים את המלח ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הקורנפלור ופירורי הלחם ומערבבים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
- מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה לעובי של כסנטימטר.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות, יוצרים עיניים בעזרת קש ומגדילים אותן מעט כי בטיגון זה מצטמצם. יוצרים את החיוך בעזרת כפית ומרחיבים מעט.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מנתקים את הסמיילי צ’יפס מנייר האפייה ומטגנים עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים.
- מעבירים בעזרת כף מחוררת לרשת ברזל שמתחתיה נייר מגבת. ככה השמן יורד, והצ’יפס נשארים פריכים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
למה לפרוס אם מעכתי בסוף? חח
אהבתיייייייייייי