במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

מנה שתגרום גם לילדים וגם למבוגרים לחייך: צי’פס סמיילי מושלם

מה יותר טעים מצ'יפס חם מהמחבת? צ'יפס חם בצורת סמיילי! מכינים יחד צ'יפס חיוכים שהילדים מאוהבים בו, וגם המבוגרים
מה יותר טעים מצ'יפס חם מהמחבת? צ'יפס חם בצורת סמיילי! מכינים יחד צ'יפס חיוכים שהילדים מאוהבים בו, וגם המבוגרים
  • מירי כהן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 359.1 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 77.1 גרם
    שומן 0.2 גרם 0.9 גרם
    נתרן 817.4 מ״ג 3269.8 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 6.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 27.5 מ״ג 110.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 359.1 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 77.1 גרם
    שומן 0.2 גרם 0.9 גרם
    נתרן 817.4 מ״ג 3269.8 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 6.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 27.5 מ״ג 110.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

לפעמים, אלין מסמסת לי כמה בא לה שאכין לה סמיילי צ’יפס, כמו פעם, כשהייתה קטנה. בתור ילדה, היא הייתה מצטרפת אליי ונהנו להכין יחד את המנה הזו, שהיא הדבר הכי טעים שיש!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה.
  2. שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים, מוסיפים את המלח ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
  3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מוסיפים את הקורנפלור ופירורי הלחם ומערבבים היטב.
  5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
  6. מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה לעובי של כסנטימטר.
  7. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות, יוצרים עיניים בעזרת קש ומגדילים אותן מעט כי בטיגון זה מצטמצם. יוצרים את החיוך בעזרת כפית ומרחיבים מעט.
  8. מחממים שמן לטיגון עמוק, מנתקים את הסמיילי צ’יפס מנייר האפייה ומטגנים עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים.
  9. מעבירים בעזרת כף מחוררת לרשת ברזל שמתחתיה נייר מגבת. ככה השמן יורד, והצ’יפס נשארים פריכים.
המבוגרים מטגנים, הילדים מכינים את החיוך: סמיילי צ'יפס I צילום: אלון מסיקה
המבוגרים מטגנים, הילדים מכינים את החיוך: סמיילי צ’יפס I צילום: אלון מסיקה

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנה שתגרום גם לילדים וגם למבוגרים לחייך: צי’פס סמיילי מושלם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות